Art Decade

VH16-011-0016

hannover, ori
syntynyt 22.03.2014
koulupainotteinen
omistaa Zonjiet Stud (VRL-00096)
musta (Ee/aa), 167cm
8v 01.10.2018
ko Grand Prix
kasvattanut René Williams


© Stud Universal
© Stud Universal © Stud Universal © Stud Universal
Art Deco
hann, rn, 168cm
Art Nouveau
hann, rt, 168cm
Art Degas
Mayara
Gaia Van Tonder
hann, rn, 164cm
Barwick
Pointlet
Oncore xx
xx, m, 172cm
Blackjack xx
xx, m, 170cm
Last Shot xx
Shean Rose xx
Oh Calamity! xx
xx, rt, 166cm
Come On Dave xx
Foxhaven xx

 

Dec on ori, jolta ei luonnetta puutu. Ori on perinyt emältään täysiveristen temperamentin ja vaatii ehdottomasti kokeneen käsittelijän aivan joka tilanteeseen. Onneksi kaikki muut ominaisuudet ovat periytyneet isältä Art Decolta, joka on menestynyt Grand Prix tason ratsu. Vaikka Dec on luonteeltaan kuumakalle, on ori omalla tavallaan hyvin persoonallinen ja hellyydenkipeä joka antaa kaiken takaisin satakertaisena, joka tekee Decistä aivan uskomattoman loistavan kouluratsun kuumapäisyydestä huolimatta.

  • Ominaisuudet
  • Kilpailutulokset
  • Sukuselvitys
  • Jälkeläiset
  • Päiväkirja

Luonteenpiirteet

Rohkeus

Älykkyys

Temperamentti

Herkkyys

Taidot

Notkeus & nopeus

Kuuliaisuus

Lennokkuus

Askellajit

Kouluratsastus

Kuuliaisuus ja luonne

Tahti ja irtonaisuus

hann t. Lady Stardust e. Moonage Daydream
hann t. Anke WSH e. Panama

Huhtikuu 2019

Dec saapui Zonjietiin neljän muun puoliverisen kanssa Wolf Sporthorsesin lopetusmyynnin yhteydessä. Saksalainen Wolf Sporthorses oli minulle ennestään nimeltä tuttu puhumattakaan omistajasta, jonka tiesin hyvin. Kun Wolf Sporthorses sitten ilmoitti lyövänsä ovet lukkoon ja hevoset myyntiin, oli harmissani mutta samalla hyvin innoissani sillä talli oli täynnä laadukkaita kouluratsuja kattaen yhteensä huimat 80 hevosta. Juuri sillä hetkellä minusta tuntui kuin olisin voinut ostaa kaikki 80 hevosta. Tosin se olisi luultavasti ajanu Zonjiet Studin konkurssiin, joten yritin ajatella järkevästi. Lopulta oltiin siinä vaiheessa että olin karsinut potentiaaliset vaihtoehdot kahteenkymmeneen, karsittuani näitä vielä hieman lisää oli ehdokkaita enään vain kymmenen.

Art Decade oli hevonen joka herätti heti mielenkiintoni. Orilla oli mielenkiintoinen suku ja tulinen luonne, joka johtui epäilemättä vahvasta täysiveriverestä, olihan orin emä sentään täysiverinen. Luonteeltaan Art Decade oli toki riski, mutta orilla oli hyvin vaikuttavia tuloksia Grand Prix tasolta ja kaksi jälkeläistä, joilla oli myös jo tuloksia kouluradoilta ja jotka todistivat sen että jos emän valitsisi viisaasti, olisi Art Decaden varsat hyvin vahvoja suorittajia. Koska Art Decade polveutui täysiverisestä, tekisi se myös orin suvusta virkistävällä tavalla erilaisen. Decin isä oli menestynyt Grand Prix tason ratsu, joka muistutti hyvin pitkälti Art Decadea. Olin kuullut kyseisestä orista vain hyvää, joka lisäsi mielenkiintoani Art Decadea kohtaan.

Pian siinä niin kävikin että oli onnellinen viiden hevosen uusi omistaja. Jasper oli kokonaan pessyt kätensä tästä ja sanoi että kunhan teen järkeviä hankintoja, niin mies ei välittäisi. Art Decaden suhteen Jasper oli ennakkoluuloinen, sillä mies muisti karvaasti ne ajat kun olin tuonut Zonjietiin täysiverisiä suoraan laukkaradoilta, enkä suinkaan mitään helppoja tapauksia joista piti tietysti uudelleenkouluttaa kouluratsut. Onneksi Art Decade ei ollut täysiverinen, vain puoliksi joten lopulta Jasper myöntyi asiaan, vaikkakin pitkin hampain mutisten jotain jääräpäisestä vaimosta.

Art Decade teki hyvin vaikuttavan sisääntulon saapuessaan Zonjietiin ensimmäisen kerran rymistäen ennätysvauhtia trailerista alas. Ori tuli niin vauhdilla että onnistui siinä rytäkässä kumoamaan Jasperin, joka tietysti lensi suoraan lantakasaan, naama edellä. Jos vain katse voisi tappaa, niin Art Decade olisi samantien lähtenyt makkaraksi. Onneksi ori tyyntyi pienen hyssyttelyn jälkeen, vaikka matka talliin oli täynnä uutta ja ennenäkemätöntä. Art Decadesta näki heti että ori oli hyvin utelias hevonen, joka olisi varmasti heti kolunnut tilan jokaisen neliön. Ori ei vaikuttanut ollenkaan rasittuneelta vaikka takana oli hyvin pitkä lento- ja automatka. Näillä näkymin Art Decade sopeutuisi hienosti tänne meille Zonjietiin, tosin minulla on sellainen kutina että Jasper ei pitkään aikaan unohda tapahtunutta.