Astor

VH18-012-0291

kwpn, ori
syntynyt 13.05.2018
koulupainotteinen
omistaa Zonjiet Stud (VRL-00096)
cremello (ee/aa/CrCr), 166cm
8v 01.10.2018
ko Vaativa A
kasvattanut W. Akker


© Kuvissa hevonen Blessington Lakes Avalon / www.facebook.com/pg/blessingtonlakesavalon © Kuvissa hevonen Blessington Lakes Avalon / www.facebook.com/pg/blessingtonlakesavalon
©  Kuvissa hevonen Blessington Lakes Avalon / www.facebook.com/pg/blessingtonlakesavalon ©  Kuvissa hevonen Blessington Lakes Avalon / www.facebook.com/pg/blessingtonlakesavalon ©  Kuvissa hevonen Blessington Lakes Avalon / www.facebook.com/pg/blessingtonlakesavalon ©  Kuvissa hevonen Blessington Lakes Avalon / www.facebook.com/pg/blessingtonlakesavalon
Volker
kwpn, vkk, 169cm
Aldaado
kwpn, cre, 168cm
Lord
Adaria
Rosedale
kwpn, rt, 164cm
Riesling
Cacille
Lysabelle
kwpn, vkk, 165cm
Silvanus
kwpn, vkk, 166cm
Astromoon
Romina
Madgenta
kwpn, m, 167cm
Carambo
Auden

 

Astor on mitä herttaisin ori luonteeltaan, joka tekee tasan niin kuin pyydetään turhia toheltamatta. Vahva suorittaja omalla tasollaan, jonka selkään voisi istuttaa vaikka lapsen. Kerrankin hevonen joka näyttää hyvältä aivan kaikissa väreissä sitä inhoamatta. Astor on ehdottomasti jokapaikan höylä, joka on osoittautunut monilahjakuutta myös este- ja kenttärastastukseen, mutta koska Astorita haluttiin kouluratsu, niin sille tielle myös orin koulutus on jäänyt. Astorin käsiteltävyyttä ei voi milloinkaan ylikehua, ori toimii aivan joka tilanteessa ja selviäisi varmasti maailmanlopusta. Astor on hyvin määrätietoinen ori, mutta asettaa aina ihmisensä etusijalle.

Astorin kanssa ei tarvita paljoa mitään ns. turvatoimenpiteitä, orin voi huoletta hoitaa karsinassa vaikka irrallaankin. Astor on rento hevonen ja nauttii kaikeasta saamaastaan huomiosta, mutta ei ole kuitenkaan täysin riippuvainen rapsutuksista. Hoiti Astorin kuka tahansa, niin aivan varmasti pärjää orin kanssa. Astor suorastaan jumaloi meitä ihmisiä eikä tee mitään kiistanalaista. Orilla ei ole pahoja ikäviä tapoja, mutta hallitsee koiranpennun ilmeensä, jota ori käyttää erityisesti silloin jos on jotain vailla. Astor on myös sottapytty, joka syö ja juo hyvin sotkuisesti ja onnistuu aina likaamaan itsensä paikoista joista ei uskoisi. Jos seuraavana päivänä on tärkeää menoa, niin ori on syytä loimittaa aina päästä lähtien, näin voi olla varma että Astorin siistimiseen ei mene koko päivää. Kaikki hoitotoimenpiteet ovat orille rutiinia, kuin myös eläinlääkäri- ja kengittäjäkäynnit jolloin on harvoin sattunut mitään dramaattista.

Astor on sellainen hevonen, joka mielellään löysäilee ratsastaessa jos saa siihen pienenkin tilaisuuden. Ori toimii oikeastaan ratsastajalla kuin ratsastajalla, riippuen hieman siitä halutaanko orin kulkevan nätisti muodossa vai lönköttelevän ympäriinsä lehmän lailla. Osaavalla ratsastajalla Astor on eteenpäinpyrkivä ja yhteistyöhaluinen, joka pyrkii miellyttämään ratsastajaansa. Orilla tuntuu olevan myös lehmän hermot, joka näkyy jatkumattomana kärsivällisyytenä. Vaikka Astor ei luontaisesti lahjakkain kouluratsu ole, on ori kuitenkin tasaisen varma suorittaja omalla tasollaan lehmän hermoineen, johon voi luottaa ehdoitta.

Ori on kaikinpuolin helppo kisakumppani, joka ei välitä siitä matkustaako Astor yksin tai millaisessa kulkuneuvossa. Kisapaikoilla Astor herättää aina huomiota tuplavoikolla värityksellään ja ihmiset ovat ihmeissään kysyneet että onko se todella ori, kun se on noin rauhallinen. Astoria ei tuntuisi vähempää kiinnostavan muut ihmiset tai hevoset, paitsi jos tulee oikein viehättävä tamma vastaan niin silloin orissa saattaa havaita aavistuksen verran orille tyypillistä käytöstä. Ilmeisesti kisapaikalla melu ja hälinä vaikuttavat kuitenkin jonkun verran oriin, sillä tyypillinen laiskuus on jäänyt kotikentälle, ikään kuin Astorin paranneltu versio. Astorilla tuntuu olevan rauhoittava vaikutus meihin ihmisiin, sillä orin rauhallinen olemus vastaa samaa asiaa kuin meren aaltojen kuuntelemista. Kerrankin voidaan ylpeänä sanoa, että meillä on hevonen joka osaa käyttäytyä julkisilla paikoilla!

  • Ominaisuudet
  • Kilpailutulokset
  • Jälkeläiset
  • Päiväkirja

Luonteenpiirteet

Rohkeus

Älykkyys

Temperamentti

Herkkyys

Taidot

Notkeus & nopeus

Kuuliaisuus

Lennokkuus

Askellajit

Kouluratsastus 6/7

Kuuliaisuus ja luonne 1418.90p

Tahti ja irtonaisuus 1636.64p

Heinäkuu 2018

Astor saapui meille tavallaan heräteostoksena. Olimme kuukausi sitten ostaneet rescueyhdistyksen kautta puhtaan hollantilaisorin, astorn ja tietenkin sana uudesta omistajasta oli kantautunut kasvattajan Wendel Akkerin korviin. Olimme olleet sen kuukauden yhteydessä kasvattajaan sähköpostin välityksellä melko aktiivisesti. Kasvattaja oli tavattoman utelias kuulemaan astorn kuulumisia ja innostui vielä enemmän kun kerroimme käyttävämme oria tulevaisuudessa jalostuksessa. Wendel Akker oli pienyrittäjä, joka omisti kolme puoliveritammaa ja kasvatustoiminta pyöri tiiviisti näiden kolmen tamman ympärillä. Mies oli kertonut että hän tulisi jäämään kokonaan eläkkeelle hevoskasvatuksesta kun tammojen aika koittaisi.

Wendel oli kasvattanut hevosia kymmenen vuoden ajan, jos sitä voidaan kasvatukseksi edes kutsua sillä miehelle oli syntynyt koko aikana vain kahdeksan varsaa. Mies oli sanojensa mukaan täysin hurahtanut spesiaaliväreihin ja Wendelin tammoille oltiin aina käytetty joko voikkoa tai kirjavaa oria, jos sellaisen sattui löytämään. Wendel ei ollut iso nimi hevosalalla ja hyvin harva kasvattaja ei ollut edes kuullutkaan miehestä vaikka olisi myös itse harrastanut spesiaalivärejä. Wendel kertoi että hänen nuorimmainen tammansa, kaunis voikko Lysabelle oli kantavana Volker nimiselle voikolle orille, jonka urotyöt olivat kantautuneet korviini. Höristin välittömästi korviani kun mies kertoi syntyvän varsan olevan myynnissä. Kerron välittömästi olevani kiinnostunut.

Kolmen viikon päästä sain vauvakuviani sähköpostiin, upea cremello orivarsa. Wendel piti minut ajantasalla koko sen puolivuotisen kunnes varsa oli vieroitusikäinen. Halusin käydä noutamassa orin henkilökohtaisesti, joten varasin lentoliput Hollantiin. Tietysti halusin myös käydä katsastamassa emän paikan päällä.

Se mitä näin tilalla, ihastutti minua valtavasti. Orivarsan emä Lysabelle oli mitä ihastuttavin luonteeltaan ja orivarsa oli myös hyvin rohkea sekä seurallinen. Kävin myös tervehtimässä tilan kahta muuta tammaa painottaen Wendelille että jos miehelle olisi syntymässä varsaa jommasta kummasta tammasta, olisin ehdottomasti kiinnostunut. Orivarsa oli tarkastettu ja rokotettu eli lähtövalmis uuteen kotiinsa. Viihdyin Wendelin maalaisidyllisellä tilalla ja toivoin että olisin voinut viettää siellä vielä yhden päivän lisää ihan vain nauttiakseni Hollannin maalaismaisemista.