le Rêve Athens

VH17-012-0550

kwpn, tamma
syntynyt 24.10.2017
koulupainotteinen
omistaa Zonjiet Stud (VRL-00096)
rautias (Ee/Aa), 171cm
8v 12.01.2018
ko Grand Prix
kasvattanut Rêve de Haussea
KRJ-II
(8 + 40 + 20 + 10 + 13 = 91p.)
Luchtruim Ingezetene Avontuurlijk Scherp
Avondmist
Bieuwjaar Arendsogen
Verdriet Eer
Amsterdam Diamond Don Tito Bernardo
Cloe
Lupita Harley
Freezing July

Jälkeläiset

bwp o. Monsieur Monet (i. Monsieur Ouille)

Kilpailumenestys

Kuuliaisuus ja luonne 2992.98p
Tahti ja irtonaisuus 3659.93p
Kouluratsastuksessa 6652.91p
Vaikeustasolla 11/10

Päiväkirja

Heinäkuu 2018
Athens oli aikoinaan ostettu laatukasvattajalta Hollannista, jonka kanssa olimme aiemminkin tehneet yhteistyötä vuosien varrella. Minun täytyi häpeäkseni myöntää etten ikinä ollut ostanut Rêve de Hausseasta koulupainotteista puoliveristä ja kun Rêve de Haussea julkaisi sen kevään kasvattimyyntinsä, olin tietenkin heti apajilla, joka johti siihen tilanteeseen että Athens muutti Zonjietiin. Athens oli täydellinen ostos, tammavarsalla oli varsin lupaavat askeleet ja epäitsekäs luonne, joka teki rautiaasta tammavarsasta juurikin niin täydellisen. Tietysti meillä oli kovat odotukset Athensille ja toivoimme kovasti tammasta tulevaa siitostammaa.

Athens osoittautui juurikin niin lupaavaksi kouluratsuksi mitä olimme ennustaneet ja Athens oli Zonjietin menestyneimpiä tammoja kouluradoilla. Athens oli Zonjietiin varsonut hienon kirjavan orivarsan ja tiinehtynyt ensimmäisellä kerralla, emme todellakaan voineet arvata mitä tulevaisuus toi tullessaan. Tietysti oletimme Athensin olevan erinomainen, hedelmällinen siitostamma mutta lopulta jouduimme kärsimään karvaan pettymyksen toinen toisensa perään.

Voitte siis vain arvata sen pettymyksen pitkän odottelun jälkeen kun Athens ei tiinehtynyt. Emme aluksi vieneet tammaa tutkimuksiin vaan ensin yritimme muutaman kerran astuttaa Athensn, käytimme jopa eri oreja mutta tuloksetta. Tamma ei vain tiinehtynyt. Lopulta kävimme testaamassa tamman ja kävi ilmi että hedelmöittymisen mahdollisuus oli häviävän pieni. Surkeat munasarjat. Tästä huolimatta jatkoimme yritystä käyttäen tallin omia oreja, jotta emme tuhlaisi omaisuuksia ori- ja varsamaksuihin.

Olin tipahtanut kärryiltä jo aikaa sitten, montako astutusyrityksiä oli takana. Jasper oli pitänyt kirjaa ja seuraavan astutuskerran yhteydessä sanoi tämän olevan 20. yritys. Tämä tulisi olemaan viimeisiä yrityksiä, sillä Athens ei ollut enään kovin nuori. Tietysti tälläkin kertaa valikoimme oman orimme, sellaisen joka oli jo jättänyt menestyviä jälkeläisiä. Emme tietysti odottaneet liikojakaan tälläkään kertaa ja jopa jaksoimme vitsailla asiasta, vaikka se tietysti harmittikin. Tälläkään kertaa ei suosinut onni ja totesimme Jasperin kanssa että Athens saisi rauhassa viettää loput eläkeläisvuotensa.

Huhtikuu 2018
Olimme jo pitkään puhuneet Jasperin kanssa siitä miten Monsieur Ouillesta pitäisi jättää kirjava orivarsa kotiin isälinjaa jatkamaan. Monsieur Ouille oli menestynyt erinomaisesti Grand Prix luokissa, mutta harmillisesti ori ei ollut yltänyt aivan isänsä tasolle mitä rakenteeseen tuli. Olimme käyttäneet Ouillea pitkään jo näyttelyissä ja aina palanneet pettyneinä kotiin. Tuomareilta oli tullut hyvää sanottavaa orin rakenteesta, mutta myös kritiikkiä josta syystä ori ei ollut yltänyt paremmalle sijalle. Tammaa ei Jasperin kanssa tarvinnut kauaa pähkäillä. Olimme molemmat samaa mieltä, että le Rêve Athens olisi Monsieur Ouillelle juuri sopiva tamma. le Rêve Athens oli hyvin kaunis raudikko, joka oli aikoinaan ostettu Zonjietiin Hollannista. Erikoisen tammasta tekivät sen sukujuuret, vaikka tamman kasvattaja oli meille entuudestaan tuttu, polveutui le Rêve Athens linjoista jotka olivat meille täysin vieraita. Se olikin yksi syy miksi tamma meille aikoinaan ostettiin. le Rêve Athensille tämä tulisi olemaan ensimmäinen varsa, joten tietysti jännitimme millainen emä tamma olisi saati sitten tiinehtyisikö le Rêve Athens.

Kun le Rêve Athens tiinehtyi ja tiineys alkoi lähennellä loppusuoraa, olimme Jasperin kanssa hyvin jännittyneitä. Varsan suhteen oli niin paljon odotuksia ja toiveita emmekä tienneet selviäisimmekö siitä pettymyksestä jos varsa ei täyttäisikään odotuksia. On tolkuttanut itselleni ettei ole järkevää asettaa niin paljon odotuksia syntymättömälle varsalle. Halusimme niin kovasti orivarsan (tai oikeastaan minä halusin, Jasperille olisi kelvannut tammakin), mutta koetin myös totutella ajatukseen tammavarsasta. Olisiko se nyt niin paha? Olimme vieneet le Rêve Athensin varsakarsinaan laskettua aikaa edeltävänä iltana. Seurasimme tarkasti tamman tilaa varsakameran kautta ja kun le Rêve Athens osoitti viimeinkin varsomisen merkkejä aamuyön vaihtuessa aamuksi, olimme parhaimmillaan jakamassa aamuheiniä hevosille. Kuultuamme heti että le Rêve Athens olisi varsomassa, riensimme varsatalliin siltä varalta että tamma tarvitsisi apua. le Rêve Athensilla oli vaikeuksia synnytyksen kanssa ja lopulta Jasper joutui vetämään varsan takajaloista ulos kuin myös ottamaan varsan varsan pois kalvosta. Reipas kirjava varsa nousi lähes heti omille jaloilleen, kellahtaen kumoon ensimmäisillä yrittämillä ja lopulta löytäen tiensä le Rêve Athensin nisälle. Kun le Rêve Athens ei hylkinyt varsaansa, olimme kaikki huojentuneita ja uskalsin tässä vaiheessa kiljaista innostuksesta "SE OLI KIRJAVA ORIVARSA!" hyppelehtien pitkin tammatallin käytävää kuin lapsi ilahtuessaan lahjasta.

le Rêve Athens osoittautui heti erinomaiseksi emätammaksi. le Rêve Athens oli huolehtiva äitihahmo, joka omaksui heti äidin roolin. Olimme helpottuneita, sillä le Rêve Athens oli tarkoitus astuttaa toistamiseen, mahdollisesti jopa ensi keväänä. Tiesimme että vielä olisi liian aikaista nimetä orivarsa, yleensä se tapahtuisi myöhemmin lähempänä vieroitusikää kun olimme jo tutustuneet varsaan. Halusin ehdottomasti jatkaa isälinjan nimiteemaa ja sen takia minulla olikin kauhea hoppu nimetä varsa, sillä keksin orivarsalle sopivan nimen. Orivarsan kantaorina oli Monsieur Mouche, joka oli tuotu Zonjietiin Belgiasta. Mouchen orivarsa ristittiin Monsieur Ouilleksi ja nyt Ouillen orivarsa ristittiin Monsieur Monetiksi.