Braviano XIV

VH17-033-0040

pre, ori
syntynyt 16.10.2017
koulupainotteinen
omistaa Zonjiet Stud (VRL-00096)
rautias pearl (ee/aa/PrlPrl), 158cm
8v 01.01.2018
ko Prix St. Georges
kasvattanut J. Aquino


© Траверсале.рф / irinapoezia@mail.ru
© Траверсале.рф / irinapoezia@mail.ru © Траверсале.рф / irinapoezia@mail.ru © Траверсале.рф / irinapoezia@mail.ru © Траверсале.рф / irinapoezia@mail.ru
© Траверсале.рф / irinapoezia@mail.ru © Траверсале.рф / irinapoezia@mail.ru © Траверсале.рф / irinapoezia@mail.ru © Траверсале.рф / irinapoezia@mail.ru
Brizarro VII
pre, rt prl km, 160cm
Salinero IV
pre, m km, 158cm
Novaro II
Almana
Redana VI
pre, rn, 152cm
Faviano
Seniorita V
Chica VI
pre, rt prl, 157cm
Bandido XIII
pre, m, 156cm
Sargento XII
Adonia
Delfina V
pre, rt prl, 151cm
Abrazo VIII
Bella IV

 

Bruno on upea, harvinainen pearl andalusinanori joka luonteeltaan hipoo täydellisyyttä. Ori on rohkea, älykäs, herkkä, kuuliainen joka tulee toimeen aivan kaikkien kanssa ja taipuu myös ratsastaessa kenellä tahansa, joka osaa vähääkään ratsastaa.

  • Ominaisuudet
  • Kilpailutulokset
  • Sukuselvitys
  • Jälkeläiset
  • Päiväkirja

Luonteenpiirteet

Rohkeus

Älykkyys

Temperamentti

Herkkyys

Taidot

Notkeus & nopeus

Kuuliaisuus

Lennokkuus

Askellajit

Kouluratsastus 9/8

Kuuliaisuus ja luonne 2109.01p

Tahti ja irtonaisuus 2578.42p

pre t. Namys Olimpia (e. Orqúidea)

Kesäkuu 2019

Mä en tiedä nyt kenelle mun pitäisi oikein valitusta laittaa, ensinnäkin jotkut lähteet väittävät andalusialaisilta löytyvän samppanjaa, joka on tosi hämärää sillä samppanjahan on kotoisin amerikkalaisilta roduilta. Ehkä mä vain sokeasti luotin näihin lähteisiin ja uskoin kasvattajan sanaan kun kertoi orin olevan samppanjanvärinen, oli oikein väärentänyt väritestin tulokset. Eihän Bravianoa tietenkään ikinä oltu käytetty väritestissä, mutta mistäs minä sen olisin voinut tietää. Kasvattajalla oli luonnollisesti mielessä vain yksi asia, raha löytäessään sopivan höynäytettävän, minut.

Braviano oli ehtinyt olla omistuksessani jo jonkun aikaa kunnes ylpeänä tarjosin oria jalostukseen, tietysti samppanjana josta tuli hyvin monta epäilevää ääntä. Lopulta päädyin selaamaan internetin läpikotaisin löytämättä luotettavaa lähdettä että andalusialaisilla todellakin esiintyisi samppanjaa. Seuraavaksi oli tietysti aika tehdä sukututkimus, joka osoittautui haasteelliseksi sillä osa sukulaisista todellakin näyttä samppanjalta, mutta hiljalleen aloin tulla siihen johtopäätökseen että pearl olisi todennäköisempi. Olisin tietysti voinut vain viedä Bravianon testattavaksi, mutta mitäpä olisi elämä ilman jännitystä.

Lopulta Braviano sai viimeinkin tulokset käteensä, genotyyppinä komeili eeaaPrlPrl. Pearl, ei samppanja. Voitte uskoa että tässä vaiheessa hakkasin päätä seinään kiroten myyjän alimpaan helvettiin.

Lokakuu 2017

Jasperista taisi viimeinkin tuntua siltä että miesparan vaimoparka oli viimeinkin naksahtanut päästän täysin. Ensin tulivat friisiläiset, sitten friisiläisristeytykset ja jopa yksi appaloosa. Paria viikkoa myöhemmin allekirjoitettiin laukkahevosen omistuspaperit. Barokkihevoset olivat tuorein villitys ja se oli vain ajan kysymys milloin kiinnostuisin muistakin barokeista kuin friisiläisistä. Jos sain jotain päähäni niin se oli vain menoa. Jasperilla ei ollut mitään mahdollisuuksia käännyttää päätäni, saati sitten edes tuoda omaa mielipidettään julki.

Andalusialaiset olivat hienoja, kuin myös lusitanot. Lopulta löysin iberialaisen puoliverisen. Tietysti kiinnostuin siitä! Ei siinä nokka kauaa tuhissut kun olin löytänyt kiinnostavan myytävän andalusialaisen. Ori oli harvinainen samppanjanvärinen, jolla riitti liikettä sekä potentiaalia. En tiennyt mitä tästä tulisi, mutta en vain voinut kääntää päätäni pois upeasta myytävästä orista. Tällä kertaa hevoshankintani veti kerrankin Jasperin sanattomaksi. Taluttaessani upeaa samppanjanväristä oria ulos trailerista miehellä loksahti suu auki. Tietysti tämä historiallinen hetki piti ikuistaa, joten nappasin nopeasti kännykällä kuvan Jasperista hihittäen hiljaa mielessäni miten se kuva päätyisi someen.

Jonkun ajan päästä Jasper löysi äänensä takaisin, mies oli edelleen kuin ällikällä lyöty. Jopa Jasperin oli pakko myöntää, että olin tehnyt upean löydön. Tietysti jälkikäteen mies tivasi että mitä teen andalusialaisella puoliverijalostuksessa. Siihen en osannut vastata mitään, sillä rehellisesti sanottuna Braviano oli shokkiostos. Tiesin vain että orista tulisi vielä erinomainen kisaratsu kouluradoille. Tietysti halusin nähdä Bravianon tulevaisuudessa jalostuksessa, toivottavasti orille löytyisi kysyntää Namibiaan saakka.