Braviano XIV

VH17-033-0040

pre, ori
syntynyt 16.10.2017
koulupainotteinen
omistaa Zonjiet Stud (VRL-00096)
classic champagne (Ee/aa/nCh), 158cm
8v 01.01.2018
ko Prix St. Georges
kasvattanut J. Aquino


Brizarro VII Salinero IV Novaro II
Almana
Redana VI Faviano
Seniorita V
Chica VI Bandido XIII Sargento XII
Adonia
Delfina V Abrazo VIII
Bella IV

Päiväkirja

Lokakuu 2017 - Historia
Jasperista taitoi viimeinkin tuntua siltä että miesparan vaimo oli viimeinkin naksahtanut päästän täysin. Ensin tulivat friisiläiset, sitten friisiläisristeytykset ja jopa yksi appaloosa. Paria viikkoa myöhemmin allekirjoitettiin laukkahevosen omistuspaperit. Barokkihevoset olivat tuorein villitys ja se oli vain ajan kysymys milloin kiinnostuisin muistakin barokeista kuin friisiläisistä. Jos sain jotain päähäni niin se oli vain menoa. Jasperilla ei ollut mitään mahdollisuuksia käännyttää päätäni, saati sitten edes tuoda omaa mielipidettään julki.

Andalusialaiset olivat hienoja, kuin myös lusitanot. Lopulta löysin iberialaisen puoliverisen, joka oli lusitanon/andalusialaisen ja muun rodun risteytys. Tietysti kiinnostuin siitä! Ei siinä nokka kauaa tuhissut kun olin löytänyt kiinnostavan myytävän andalusialaisen. Ori oli harvinainen samppanjanvärinen, jolla riitti liikettä sekä potentiaalia. En tiennyt mitä tästä tulisi, mutta en vain voinut kääntää päätäni pois upeasta myytävästä orista. Tällä kertaa hevoshankintani veti kerrankin Jasperin sanattomaksi. Taluttaessani upeaa samppanjanväristä oria ulos trailerista miehellä loksahti suu auki. Tietysti tämä historiallinen hetki piti ikuistaa, joten nappasin nopeasti kännykällä kuvan Jasperista hihittäen hiljaa mielessäni miten se kuva päätyisi someen.

Jonkun ajan päästä Jasper löysi äänensä takaisin, mies oli edelleen kuin ällikällä lyöty. Jopa Jasperin oli pakko myöntää, että olin tehnyt upean löydön. Tietysti jälkikäteen mies tivasi että mitä teen andalusialaisella puoliverijalostuksessa. Siihen en osannut vastata mitään, sillä rehellisesti sanottuna Braviano oli shokkiostos. Tiesin vain että orista tulisi vielä erinomainen kisaratsu kouluradoille. Tietysti halusin nähdä Bravianon tulevaisuudessa jalostuksessa, toivottavasti orille löytyisi kysyntää Namibiaan saakka.