Claramunda

PRE, tamma
syntynyt 16.01.2013
koulupainotteinen
omistaa Zonjiet Stud (VRL-00096)
ruunikko (Ee/Aa), 155cm
8v 01.10.2018
ko Helppo A
ent. omistaja Varjolinna


© Susaeta Stud © Susaeta Stud © Susaeta Stud © Susaeta Stud © Susaeta Stud
Conradin XVII evm
pre, mkm, 158cm
Conradin XVI evm
pre, m, 156cm
Tamsin evm
pre, rnkm, 151cm
Rosamunda evm
pre, rn, 152cm
Iohne evm
pre, rn, 154cm
Elamunda evm
pre, rtkm, 150cm

 

Clara on monitoimihevonen, jolta sujuu oikeastaan kaikki ja edellisessä kodissaan tamma toimi hetken verran keskiaikaisessa ratsastuksessa, jonka jälkeen Namibiaan muutettuaan Clara on toiminut lähinnä kouluratsuna. Tamma on luonteeltaan hyvin kultainen ja kiltti, joka antaa paljon virheistä anteeksi, oppii virheistä ja oppii myös uudet asiat hyvin nopeasti. Yleisesti ottaen Clara on rauhallinen, seurallinen joka tosin inhoaa vettä mikä näkyy erityisesti pesutilanteissa ja tamman kanssa on turha kuvitella menevänsä rannalla vilvoittelemaan. Clara on eteenpäinpyrkivä, herkkä ja rohkea ratsu joka ei epäröi uusien asioiden tullessa tielle. Tallin luottoratsu, johon voi aina luottaa.

  • Ominaisuudet
  • Kilpailutulokset
  • Sukuselvitys
  • Jälkeläiset
  • Päiväkirja

Luonteenpiirteet

Rohkeus

Älykkyys

Temperamentti

Herkkyys

Taidot

Notkeus & nopeus

Kuuliaisuus

Lennokkuus

Askellajit

Kouluratsastus

Kuuliaisuus ja luonne

Tahti ja irtonaisuus

Toukokuu 2019

Yrittäkää kuvitella huviksenne Jasperin ilme kun kerrot ostaneesi keskiaikaisen ratsastuksen hevosen. Ei sitä ilmettä pysty sanoin kuvailemaan. Kyllä, ostin todellakin hevosen joka oli edellisessä kodissaan painottunut historialliseen ratsastukseen. Andalusialaiset olivat jo pitkään pyörineet mielessäni ja rehellisesti sanottuna oli vähitellen menettänyt sydämeni barokkiroduille sekä vannonut että ostaisin barokkihevosen vain jos sopiva osuisi kohdalle. Muutama viikko tämän jälkeen törmäsin foorumilla Varjolinna nimisen tallin lopetusilmoitukseen, joka oli minulle ennestään nimellisesti tuttu. Historialliseen ratsastukseen painottuneita talleja ei ollut montaa, etenkään niin pienessä maassa kuin Suomi.

Lopulta meille muutti Varjolinnasta Claramunda niminen viisi vuotias nätti ruunikko tamma jolla oli vielä kaikki mahdollisuudet edessään. Claramundan lisäksi tein tarjouksen myös hyvin komeasta friisiläisorista, joka oli puhtaasti sanottuna heräteostos, joka oli niin törkeän hieno etten voinut jättää tilaisuutta väliin. Jasper ei luonnollisesti ilahtunut, mutta miehen nähdessä ensimmäistä kertaa friisiläisorin astuvan trailerista ulos, loksahti miehen suu kirjaimellisesti auki. Claramundaa Jasper kehui sanalla "söötti" luoden pikaisen silmäyksen tammaan josta olin hieman loukkaantunut kun tamma ei saanut mieheltä enempää huomiota osakseen.