FBL Darlena

image

Perustiedot

  • suomalainen puoliverinen, tamma
  • 168cm, ruunikko Ee/AA
  • s. 04.12.2019 8v 05/20
  • ko Intermediate II
  • omistaa Zonjiet Stud (VRL-00096) NA
  • kasvattanut Fabella (VRL-14488) FI

Luonnekuvaus

Darlena on tamma isolla T:lla, jolla on harmittavan jääräpäinen ja kiukkuinen luonne, jonka kanssa ei tule ainuttakaan tylsää hetkeä. Tamman kanssa on oltava joka hetki varpaillaan eikä huomiota saa päästää ikinä herpaantumaan. Darlena on hyvin oikukas, yhtenä päivänä tamma inhoaa koiria ja toisena päivänä taas tykkää niistä, sama tuntuu toisinaan pätevän ihmisiin eikä tamma osoita helposti kiintymyksen merkkejä. Kaiken minkä teet, niin Darlena saattaa ottaa henkilökohtaisesti, oli kyse sitten ihan arkipäiväisestä asiasta. Tammaa tulisikin käsitellä silkkihanskikkain, mutta tarvittaessa osata korottaa ääntä sillä toisinaan äänen korottaminen on ainoa keino millä Darlenan saa käyttäytymään.

Kuten varmasti jo arvasittekin, Darlena ei ole helppo ratsu, mutta tammalla on luonnostaan upeat, tahdikkaat ja voimakkaat liikkeet, joka pitää vaativasta työskentelystä. Darlena on juuri omiaan kouluratsuna, sillä tamma on omistautunut ratsu joka panostaa aina suoritukseensa antaen kaikkensa. Toki tämä kaikki tapahtuu vain täydellisen ratsastajan hallinnassa joka tuntee Darlinan läpikotaisin. Tamma on niin herkkä kyljistään ja suustaan että saattaa jo siitä närkästyä jos apuja annetaan liikaa, jolloin Darlena näyttää itsestään rodeohevosen puolensa. Vaikka tamma on herkkä ja toisinaan arvaamaton, on Darlinalla paljon hyvän kouluratsun ominaisuuksia. Tammalla on myös hyvä sopeutumiskyky, joka sietää hyvin stressaavaa ympäristöä.

image
image
image

Painotuslaji: Kouluratsastus
Koulutustaso: Intermediate II

 

Kouluratsastus taso Kuuliaisuus ja luonne Tahti ja irtonaisuus
image

Tammikuu 2019

Darlena oli tavallaan sellainen spontaani hankinta. En osaa sanoa mikä tammassa viehätti, luultavasti kaikki. Tietysti tamman suuri merkki päässä vetosi erityisesti sillä kukapa nyt ei rakastaisi isoja päämerkkejä. Sen lisäksi Darlena oli laadukkaasta suvusta ja jos tamma yhtään tulee vanhempiin niin Darlenalla on vielä edessään loistoura kouluratsuna, mutta rehellisesti sanottuna tammavarsa oli luonteeltaan ihan kakkapää, jonka huomasimme sillä samalla sekunnilla kun Darlena astui ulos trailerista. Juuri suoraan trailerin rampin päädyssä oli pieni vesilätäkkö ja sehän tuntui olevan tammavarsalle aivan ylitsepääsemätön este. Tammavarsalle ei käynyt kiertäminen, ylittäminen vaan ainoa vaihtoehto oli pysytellä trailerissa. Harkitsimme jo hetken pitäisikö traileri suosiolla ajaa parin metrin päähän, mutta sisimmissäni olin päättänyt voittaa tämän tahdontaistelun. Herkut eivät tehneet kauppaa eikä myöskään lempeä maanittelu, joten ainoa jäljelle jäänyt vaihtoehto oli äänen korottaminen. Olin jo tässä vaiheessa aivan punainen naamassa ja tunsin hiljalleen miten kiukkusuoni alkoi tykyttää otsassa joten ääntä taisi lähteä hieman liikaa mitä olin suunitellut. Siinä kiukunpuuskassa huusin jo perkelettä viitaten tammaan, mutta tammavarsa selvästi tiesi että nyt oli jo tosi kyseessä ja lopulta (luojan kiitos!) suostui kiertämään sen kirotun hemmetin vesilätäkön.

Darlena antoi itsestään oikein sievän kuvan, kuten myös minä. Kun episodi oli ohi tunsin tallilaisten ja Jasperin katseet niskassani, mutta siinä vaiheessa olin jo niin tympääntynyt vein tamman suoraan talliin ja kuulisin muiden kuittailuja toiste. Darlena löysi tyytyväisenä heinäverkon ja jäin katsomaan pohdiskellen tammaa, että tästä eläimestä ei todellakaan kasva helppoa hevosta, mutta toivottavasti edes kouluratsu. Jasper tuli jonkin ajan päästä karsinalle, katsoi minuun kysyvästi "Todellako? Taas kiukkutamma?". Miesrukalle oli jäänyt arvet tallin edellisistä tammoista, jonka Darlena toi niistä epäilemättä mieleensä.