Diadem

VH17-121-0018

selle francais, tamma
syntynyt 15.11.2014
koulupainotteinen
omistaa Zonjiet Stud (VRL-00096)
ruunikko (Ee/AA), 167cm
8v 01.10.2018
ko Grand Prix
kasvattanut L. Chevrolet


© Beate Langels
© Beate Langels © Beate Langels © Beate Langels © Beate Langels
Deniel
sf, rt, 169cm
Flavien
sf, m, 167cm
Funky
Alpenfeld
Blanche
sf, rn, 163cm
Nepal
Albetha
Dianne
sf, rn, 164cm
Boniface
old, rn, 166cm
Futurist
Javota
Clementine
sf, rn, 163cm
Alvius
Dakota

 

Diadem on luonteeltaan hyvin energinen ja levoton tamma, joka kyllästyy hyvin nopeasti ja ikävystyttyään kehittelee omaa tekemistään. Hätähousun luonteestaan huolimatta tamma on hyvin sosiaalinen eläin, joka tulee toimeen koko eläinkunnan kanssa puhumattakaan ihmisistä. Tamman voi huoletta tarhata vaikeankin hevosen kanssa sillä Diademilla on taito tulla toimeen aivan kaiken kanssa. Ihmisiä kohtaan tamma on hyvin seurallinen ja perso kaikelle syötävälle, nauttien kaikesta saamastaan huomiosta. Vaikka Diadem on energinen, niin tamma on silti hyvin nöyrä ratsu joka pyrkii aina noudattamaan ratsastajansa apuja sanatarkasti.

  • Ominaisuudet
  • Kilpailutulokset
  • Sukuselvitys
  • Jälkeläiset
  • Päiväkirja

Luonteenpiirteet

Rohkeus

Älykkyys

Temperamentti

Herkkyys

Taidot

Notkeus & nopeus

Kuuliaisuus

Lennokkuus

Askellajit

Kouluratsastus 10/11

Kuuliaisuus ja luonne 3113.22p

Tahti ja irtonaisuus 3793.21p

sf o. Jules WSH i. Jérémie
sf o. Marceau WSH i. Mathieu

Tammikuu 2019

Diadem saapui Zonjietiin neljän muun puoliverisen kanssa Wolf Sporthorsesin lopetusmyynnin yhteydessä. Saksalainen Wolf Sporthorses oli minulle ennestään nimeltä tuttu puhumattakaan omistajasta, jonka tiesin hyvin. Kun Wolf Sporthorses sitten ilmoitti lyövänsä ovet lukkoon ja hevoset myyntiin, oli harmissani mutta samalla hyvin innoissani sillä talli oli täynnä laadukkaita kouluratsuja kattaen yhteensä huimat 80 hevosta. Juuri sillä hetkellä minusta tuntui kuin olisin voinut ostaa kaikki 80 hevosta. Tosin se olisi luultavasti ajanu Zonjiet Studin konkurssiin, joten yritin ajatella järkevästi. Lopulta oltiin siinä vaiheessa että olin karsinut potentiaaliset vaihtoehdot kahteenkymmeneen, karsittuani näitä vielä hieman lisää oli ehdokkaita enään vain kymmenen.

Diadem oli porukan viimeinen hevonen joka lastattiin ulos traileristä. Näin jälkeenpäin ajateltuna olisi ollut ehkä viisainta lastata Diadem heti ensimmäisenä, sillä tamma kyllästyi odotteluun ja oli jo siinä ajassa ehtinyt hajotta heinäverkkonsa palasiksi trailerin lattialle. Jos olisimme odottaneet vielä lisää, niin pian myös itse traileri olisi saanut osakseen tamman levottomuuden. Sentään tamma käyttäytyi mallikelpoisesti muihin nähden, vaikka polkikin hyvin levottomana jalkaa luimistellen aivan kaikelle. Tästä huolimatta Diadem tuli heti hyvin juttuun uusien ihmisten kanssa hamuten pian tuttavallisesti (ilmeisesti tottuneesti) herkkuja taskuistani ja näyttäen pian hyvin happamalta kun tajusi että taskuissani ei ollut mitään paitsi eksynyt heinänkorsi.

Myönnetään, kiinnostuin Diademista alunperin tamman kantakirjan vuoksi. Sellerit olivat meillä aivan liian aliarvostettuja osittain sen vuoksi että kantakirjan jalostus oli hyvin vapaata. Kuka vain olisi sanonut että Diadem olisi erinomainen hankinta. Tammalla oli suku, rakenne ja taidot kohdillaan, sekä kaksi varsaa jotka kertoivat että ei Diadem lainkaan hullumpi siitostamma ollut.