Domino v. Helmwald

VH18-021-0110

trakehner, ori
syntynyt 04.06.2018
koulupainotus
omistaa Zonjiet Stud (VRL-00096)
musta (EE/aa), 165cm
8v 12.08.2018
ko Grand Prix
kasvattanut Gestüt Helmwald


© Beate Langels
© Beate Langels © Beate Langels © Beate Langels © Beate Langels © Beate Langels
Minstrel
trak, mkm, 164cm - KRJ-I
Shernando Algris
Sourchamp
Mezarat Mister
Medina
Dixonia
trak, m, 166cm - KRJ-I
Drexel Dedrick
Ivonne
Ilda Dieter
Elsa

 

Mono on luonteeltaan hyvin järkevä, älykäs ja hyväntahtoinen, mutta kuten jokaisessa hevosessa, on Monossa omat puutteensa. Mono on kuolaava idiootti joka kuolaa aivan kaikki vaatteet ja omaa kieroutuneen huumorintajun. Hampaisiinsa Mono tykkää napata aivan kaiken ja ori rakastaa yli kaiken hevospalloa joka tuo älykkäälle hevosella sen kaipaamaa virikettä. Vaikka Mono nyt sattuukin olemaan henkiseltä tasoltaan varsa, on ori kouluratsu vailla vertaansa.

  • Ominaisuudet
  • Kilpailutulokset
  • Jälkeläiset
  • Päiväkirja

Luonteenpiirteet

Rohkeus

Älykkyys

Temperamentti

Herkkyys

Taidot

Notkeus & nopeus

Kuuliaisuus

Lennokkuus

Askellajit

Kouluratsastus 11/10

Kuuliaisuus ja luonne 3181.21p

Tahti ja irtonaisuus 3479.83p

fwb o. Blooms Domiro (e. Alathea)

Kesäkuu 2018

Etsiessäni Zonjietiin uusia hevosia törmäsin Gestüt Helmwaldin myytäviin koulupuoliverivarsoihin. Lähes välittömästi silmiini osui musta trakehnervarsa orista, Minstrelistä, jonka olin aikoinaan tuonut Suomesta ja myynyt eteenpäin Gestüt Helmwaldiin. Ihailin Minstreliä jo tuolloin ja harkitsin jopa orin jättämistä Namibiaan, mutta lopulta tulin toisiin aatoksiin. Ilahduin aivan valtavasti nähdessäni orivarsan kyseisestä orista. Onnekseni orivarsa oli vielä kotia vailla, joten jätin tarjouksen varsasta. Pian sain tiedon että tarjous oli hyväksytty ja varsa lennätettäisiin Namibiaan heti kun kaikki olisi valmista.

Trakehnerit olivat Zonjietissa harmillisesti vähemmistökantakirja. Toki meille oli aina välillä syntynyt trakehnerkasvatteja ja lähtenyt jopa muutamia maailmalle, mutta nykypäivänä tilanne oli lyhyesti sanottuna surkea, tilalta löytyi kaksi oria ja kaksi tammaa sekä näiden lisäksi shagyaori, jota kaavailin käyttäväni trakehnerjalostukseen tulevaisuudessa. Domino v. Helmwald oli erittäin tervetullut lisä Zonjietiin ja orivarsasta kasvaisi aikanaan varmasti vanhempiensa tavoin menestyvä kouluratsu ja toivottavasti jättäisi jälkensä myös trakehnerjalostukseen.

Jo varsasta lähtien Domino on ollut hyvin tasainen luonteeltaan, jonka kanssa tulee toimeen vaikka pikkulapset. Ori on hyvin järkeväluonteinen, älykäs ja hyväntahtoinen. Tosin Dominolla on hieman kieroutunut huumorintaju, jolloin lähtee kaikki mitä vain hampaisiinsa saa. Jasperilla ei aina riitä huumorintaju Dominoon ja miesparalla onkin ollut toisinaan kärsivällisyys koetukselle orivarsaa kouluttaessa, mies on vaikka miten monta kertaa kironnyt kyseisen elikon ja valittanut siitä miten Domino kuolaa kaikki vaatteet.