Domino v. Helmwald


image

Perustiedot

 • trakehner, ori
 • 165cm, musta EE/aa
 • s. 04.06.2018 8v 12/18
 • ko Grand Prix
 • omistaa Zonjiet Stud (VRL-00096) NA
 • kasvattanut Gestüt Helmwald GER

Luonnekuvaus

Mono on luonteeltaan hyvin järkevä, älykäs ja hyväntahtoinen, mutta kuten jokaisessa hevosessa, on Monossa omat puutteensa. Mono on kuolaava idiootti joka kuolaa aivan kaikki vaatteet ja omaa kieroutuneen huumorintajun. Hampaisiinsa Mono tykkää napata aivan kaiken ja ori rakastaa yli kaiken hevospalloa joka tuo älykkäälle hevosella sen kaipaamaa virikettä. Vaikka Mono nyt sattuukin olemaan henkiseltä tasoltaan varsa, on ori kouluratsu vailla vertaansa.

Ratsastaessa Mono on noh.. Mono joka liikkuu kauniisti oikein pyydettäessä, mutta orilla on tapana laistaa työnteosta jos ratsastaja sen sallii joten Mono tarvitsee paljon kuria mutta osaavissa käsissä ori on tasainen ratsu, joka tekee sen minkä pyydetään eikä vaadi ratsastajaltaan liikoja. Monolla ei ole laiskottelun lisäksi muita pahoja tapoja joka kestää hyvin painetta ei menetä kärsivällisyyttänsä jos tehtävä ei aina onnistukaan. Sen takia Mono on niin loistava kouluratsu, se ei ikinä petä tai järjestä ikäviä yllätyksiä. Mono kestää myös hyvin kisahevosen elämää, sitä ei jännitä eikä se stressaa ympäristön vaihtuessa.

image
  Minstreltrak, mkm, 164cm - KRJ-I Shernando  Algris 
  Sourchamp 
  Mezarat  Mister 
  Medina 
  Dixoniatrak, m, 166cm - KRJ-I Drexel  Dedrick 
  Ivonne 
  Ilda  Dieter 
  Elsa 
image
image

Painotuslaji: Kouluratsastus
Koulutustaso: Grand Prix

Kuuliaisuus ja luonne 3181.21p
Tahti ja irtonaisuus 3479.83p

Kouluratsastus 6661.04p
Vaikeusasolla 11/10

image

Kesäkuu 2018

Etsiessäni Zonjietiin uusia hevosia törmäsin Gestüt Helmwaldin myytäviin koulupuoliverivarsoihin. Lähes välittömästi silmiini osui musta trakehnervarsa orista, Minstrelistä, jonka olin aikoinaan tuonut Suomesta ja myynyt eteenpäin Gestüt Helmwaldiin. Ihailin Minstreliä jo tuolloin ja harkitsin jopa orin jättämistä Namibiaan, mutta lopulta tulin toisiin aatoksiin. Ilahduin aivan valtavasti nähdessäni orivarsan kyseisestä orista. Onnekseni orivarsa oli vielä kotia vailla, joten jätin tarjouksen varsasta. Pian sain tiedon että tarjous oli hyväksytty ja varsa lennätettäisiin Namibiaan heti kun kaikki olisi valmista.

Trakehnerit olivat Zonjietissa harmillisesti vähemmistökantakirja. Toki meille oli aina välillä syntynyt trakehnerkasvatteja ja lähtenyt jopa muutamia maailmalle, mutta nykypäivänä tilanne oli lyhyesti sanottuna surkea, tilalta löytyi kaksi oria ja kaksi tammaa sekä näiden lisäksi shagyaori, jota kaavailin käyttäväni trakehnerjalostukseen tulevaisuudessa. Domino v. Helmwald oli erittäin tervetullut lisä Zonjietiin ja orivarsasta kasvaisi aikanaan varmasti vanhempiensa tavoin menestyvä kouluratsu ja toivottavasti jättäisi jälkensä myös trakehnerjalostukseen.

Jo varsasta lähtien Domino on ollut hyvin tasainen luonteeltaan, jonka kanssa tulee toimeen vaikka pikkulapset. Ori on hyvin järkeväluonteinen, älykäs ja hyväntahtoinen. Tosin Dominolla on hieman kieroutunut huumorintaju, jolloin lähtee kaikki mitä vain hampaisiinsa saa. Jasperilla ei aina riitä huumorintaju Dominoon ja miesparalla onkin ollut toisinaan kärsivällisyys koetukselle orivarsaa kouluttaessa, mies on vaikka miten monta kertaa kironnyt kyseisen elikon ja valittanut siitä miten Domino kuolaa kaikki vaatteet.