Génevieve

VH00-003-6365

ox (domestic), tamma
syntynyt 10.05.2002
koulupainotteinen
omistaa Zonjiet Stud (VRL-00096)
rautias (ee/aa), 150cm
8v 01.12.2006
ko Helppo A
ent. omistaja Oonaroosa (VRL-14203)
Tazzin SEA, 152cm Faargin SEA SEA
SEA
Flóppest ála Gerin SEA SEA
SEA
Gewoldin DOM, 147cm Génedral SEA SEA
SEA
Dewést DOM DOM
DOM

Jälkeläiset

ox t. Swallow ox (i. Abd al Alim ox)
ox t. Gibblad (i. VS's Outsider ox)

Luonnekuvaus

Gemma on käsiteltäessä varsin säikky ja valpas, joten liikkeet kannattaa pitää tarpeeksi rauhallisina. Ujo varustaja saa neidin vielä enemmän hämilleen, mutta topakan ihmisen kanssa vilkkaan arabin voi saada hetkeksi rauhoittumaan. Kavioiden putsaus on aina yhtä tuskaa, kun neiti mieluummin steppailisi paikallaan kun seisoisi rauhallisesti kolmen kavion varassa. Suitsien solkia kiinnitettäessä on myös huisin hauskaa vemputtaa päätään ylös-alas niin, ettei ratsastajalla varmasti ole mitään mahdollisuuksia saada suitsia kiinni!

Ratsastettaessa neiti on tulta ja tappuraa. Gemma menee heti ohjastuntumaa otettaessa niinsanottuun virkkuukoukku-asentoon, eikä sieltä hevillä lähdekään pyöristymään. Tamman askeleet ovat yhtä kauhua siihen asti, kun liikkeisiin saa rentoutta ja eteenpäinpyrkimystä ainaisen paikallaan sipsuttamisen tilalle. Ratsastuksen ensimmäiset laukat aiheuttavat yleensä pienet lähdöt, etenkin jos apuja antaa yhtään turhan kovasti. Gemma itsessään on kuuliainen ja haluaa yleisimmiten miellyttää ratsastajaansa, mutta pelkästään yhteisymmärryksen saamisessa herkän neidin kanssa voi monellakin olla ongelmia.

Esteillä Gemma on melkoinen sähäri, ja ratsastajan pitää omata kylmänviileät hermot. Tamma tekee milloin mistäkin kissamaisia loikkia ja potkaisee usein vielä takajaloillaan hienojen estehevosten tavoin. Vaikka arabi näyttää upealta ilmestykseltä pinkoessaan häntä viuhkana esteeltä toiselle, on syytä ottaa tempoa vähänväliä takaisin. Vaikka kyseessä onkin herkkä ratsu, tykkää se silti tuntea kontaktin eikä sitä näinollen saa jättää aivan yksikseen etenemään esteeltä esteelle. Erikoisesteet se hyppää varman ja motivoivan ratsastajan kanssa 100 prosentin varmuudella, mutta siitä kuinka isolla loikalla se sen ylittää, ei varmasti kukaan osaa arvioida..

Maastoillessa Gemma on oma hömelö itsensä. Se etenee reippaasti hevospoppoon tai -parin kanssa, mutta yksin se ei lähde vaikka kuinka käskisi. Parhaimmillaan se on saatu sadan metrin päähän tallista, jonka jälkeen se on vedättänyt ratsastajansa kotiin ilman mitään kontrollia. Jonomuodostelmassa formulaa ei kannata laittaa aivan viimeiseksi eikä sen puoleen häntääkään pitämään. © VRL-14203

Kilpailumenestys

119.11.2015 Fiktio KRJ Helppo B 5/40
220.11.2015 Fiktio KRJ Helppo B 5/40
321.11.2015 Fiktio KRJ Helppo C 4/40
409.04.2016 Kauniston tila KRJ Helppo A 7/60
512.04.2016 Kauniston tila KRJ Helppo A 7/60
628.07.2016 Hengenvaara KRJ Helppo A 5/40
729.07.2016 Hengenvaara KRJ Helppo A 3/40
816.08.2016 Vähäpelto KRJ Helppo A 1/40
901.11.2016 Vähäpelto KRJ Helppo A 5/10
1005.11.2016 Vähäpelto KRJ Helppo A 3/10
1108.11.2016 Vähäpelto KRJ Helppo A 3/10
1208.11.2016 Vähäpelto KRJ Helppo A 4/10
1309.11.2016 Vähäpelto KRJ Helppo A 4/10
1411.11.2016 Vähäpelto KRJ Helppo A 3/10
1517.11.2016 Vähäpelto KRJ Helppo A 4/30

Päiväkirja

Muutto uuteen kotiin (06.11.2016)
"Hullu nainen, oletko aivan pimahtanut?!" oli ensimmäinen lause mitä sain ukoltani kertoaessani ostaneeni täysiveritamman Suomesta. Olin tällöin Suomessa solmimassa kauppoja Galaro vd Shadow nimisestä puoliveriorista. Kerta kun sitä maassa oltiin niin kävin läpi hevosmarkkinat ja ilmoitus kahdesta myytävästä arabitammasta kiinnitti huomioni. Eihän siitä montaakaan kuukautta ole kun raahasin Zonjietiin kaksi täysiverioria suoraan laukkaradoilta Yhdysvalloista. Moni tallin henkilökunnasta tuntui olevan puhtaasti sitä mieltä että ostan hädintuskin ratsutettuja laukkatäysiverisiä tai pimahtaneita puoliverisiä vain työntekijöiden riesaksi. Kävin katsastamassa ilmoituksen toista tammaa, Génevieveä eli "Gemmaa". Huolimatta tamman herkä ja eloisasta luonteesta solmin kaupat Gemmasta.
Kun sitten kaahasin trailerin kera muutamaa päivää myöhemmin Zonjietin pihaan. En ollut kertonut että olin ostanut yhden hevosen sijasta kaksi. Loikkasin alas kuskin paikalta laskeakseni hevostrailerin rampin. Ukkoni naama lievästi sanoen venähti kun huomasi trailerista pilkottavan kaksi peppua. Yritin olla liioittelematta asiaa ja sanoin löytäneeni kivan arabitamman sattumalta jossa oli hintakin kohdallaan. Puoliveriori peruutettiin ulos trailerista ongelmitta mutta rautias arabitamma loikkasi trailerin rampin yli yhdellä valtavalla loikkauksella kimakan hirnauksen saattelemana. Tamma tuntui olevan kovin hämmillään ilmaston lämpenemisestä ja rauhoittelemiseen meni tovi. Lopulta talutin Gemman talliin työntekijöiden paheksuvien katseiden kera. Kukaan ei uskaltanut sanoa sanaakaan mutta katse viestitti epäilemättä "Taas yksi pahuksen pimahtanut täysiverinen, mitä se oikein aikoo?!".

Kesävauva (07.05.2016)
"Gemma on ollut omistuksessani jo vuodenpäivät. Olemme ottaneet aika iisisti, lähinnä tutustuneet toisiimme ja kävimmepäs vuoden 2015 lopussa parit koulukisatkin hyvällä menestyksellä. Tamma on edelleen joka asiassa oma säpäkkä itsensä, mutta onneksi olen edes vähän päässyt perille neidin ajatusmaailmasta.
Koulutreenejä ollaan menty pääasiallisesti helppo C - B -tasolla. Parin rankemman ratsastuksen ja tietojeni perusteella voin kuitenkin kertoa, että tamma osaa kyllä helpon A:nkin juttuja kun oikein pääsee hyvään yhteistyöhön. Kesällä voisikin olla tavoitteena käydä kokeilemassa A:n rataa ja katsoa, että miten sitten menee!
Esteet olen tietoisesti jättänyt vähän vähemmälle, kun päätin ensin hioa koulupuolta - Gemmaa kun pitää osata hallita jo aika hyvin kun hyppäämään alkaa! Ne kerrat kuitenkin kun olen kentälle esteitä raahannut ja hypännyt Gemman selkään, ovat olleet aika mielenkiintoisia. Kaksi kertaa olen tullut esteen jälkeen alaskin, kun ne lähtökohdat ja loikat on välillä vaan niin kummia! Nyt kesällä olisi kuitenkin tarkoitus aloittaa kunnon hyppykausikin. Maastossa ollaan käyty alle yhden käden sormien verran."

Gemmalle ikioma vuokraaja (30.07.2016)
Gemma sai pari viikkoa sitten ihanan tammavarsan, joka ristittiin nimellä Gibblad ox. Ainakin näillä näkymin varsa jää minulle mahdollisesti tulevaksi estearabiksi, ainakin jos se on yhtään perinyt isänsä hyppytaitoja. Varsasta eli tuttavallisemmin "Gitasta" Gemmaan, tammaa on alettu nyt kevyesti ratsastamaan. Jo ennen mammalomaa laitoin ilmoitusta nettiin, että olisiko joku halukas kävelemään Gemmalla ilman satulaa rennosti näin viime hetkillä ennen varsan tuloa. Ja pari päivää siitä eteenpäin sain parikin innokasta ihmistä vierailemaan. Monikaan ei selkästi ollut toiminut herkän hevosen tai nimenomaan arabien kanssa, Gemman kanssa kun tuli puuhailla muutakin ilman satulaa köpöttelyn lisäksi. Yksi kuitenkin jäi mieleeni positiivisesti, ja otin häneen myöhemmin yhteyttä. Anni kerkesi käydä muutaman kerran ennen Gitan syntymistä, ja luonnollisestikin päätettiin jatkaa hänen diiliä Gemman liikuttajana myös myöhemmässä vaiheessa. Niimpä Anni on nyt ratsastellut pari kertaa viikossa arabitammallani. He ovat alusta asti pelanneet hyvin yhteen, ja Gemman omista hankaluuksista huolimatta sekin näyttää tykkäävän Annin ratsastustyylistä. Tyttö kertoikin ylläpitäneensä viime kesän arabia.
Nyt Anni on siis alkanut pikkuhiljaa kasvattamaan Gemman kuntoa uudelleen, sillä kantavuus ja laidunloma ovat vaatineet veronsa. Tänään he näyttivt treenaavan temponmuutoksia, eikä meno näyttänyt yhtään hullummalta. Saatoin vain olla tyytyväinen, kun olin niinkin pian löytänyt Gemmalle sopivan vuokraajan!