Gepje SE

friisiläinen, tamma
syntynyt 22.01.2019
koulupainotteinen
omistaa Zonjiet Stud (VRL-00096)
musta (Ee/aa), 167cm
8v 22.01.2024
ko Helppo A
kasvattanut Starfire Inc.


Mariano Wv Absalon Wv Fabe
Iduna
Brechtje Wv Tzar
Krist
CKS Swift Sparkle Nataniel CKS Basilius
Truuke WF
Madonna CKS Major Von Reitsel
La Feme Nikita

Päiväkirja

Tammikuu 2019
Olin vasta hiljattain nurissut Jasperille siitä miten Zonjietin friisiläiset vain seisoivat tekemättä mitään. Friisiläiset olivat upeita, mutta harmillisesti friesian sport horse kasvatus ei ollut ikinä lähtenyt käyntiin, vaikka meille oli muutama kyseisen rodun edustaja syntynyt. Olin jopa suunitellut luopuvani kokonaan kasvatusaikeista tahtomatta kuitenkaan luopua nykyisistä hevosista. Mielessäni ei missään nimessä käynyt ostaa uutta hevosta, mutta jotenkin niin vain tapahtui hyvin salavalasti allekirjoittaneen eksyessä erään tallin kasvattimyyntiin, jossa mainostettiin syntyneitä varsija.

En edes ollut varma miksi edes ylipäätänsä avasin myynti-ilmoituksen. Asia joka minua kiehtoi erityisesti oli varsan vieraat linjat. Vaikka en ollut kauaa touhunnut friisiläisten parissa, niin tiesin sentään yleisimmät linjat. En tiedä oliko syynä takana oleva uneton yö, mutta lopulta huomasin kirjoittavani tarjousta varsasta. Lopultahan tilanne meni siihen pisteeseen että olimme jo sopimassa kasvattajan kanssa matkustusjärjestelyistä Yhdysvalloista Namibiaan. Sillä hetkellä tunsin ehkä lievää huonoa omatuntoa, sillä enhän minä tietenkään ollut ehtinyt mainita Jasperille mitään siitä friisiläisvarsasta. Miehen reaktio oli yksinkertainen "HÄ?!" johon kuului äimistynyt ilme ja epäileväinen katse. Jasper kysyi mitä aikoisin tehdä friisiläistammalla. Mutisin jotain varsan sukulinjoista ja siitä että en ollut vielä täysin varma kasvatuksen lopettamisesta.

Neljä kuukautta myöhemmin Zonjietin pihaan kurvasi hevostraileri. Puolivuotias friisiläistamma peruutti vauhdilla ulos trailerista jättäen taluttajansa nuolemaan pölyä. Tammavarsa tuntui olevan hyvin hämmillään pitkästä matkasta ja uudesta ympäristöstään, mutta antoi kuitenkin ottaa helposti kiinni ja seuraten nöyränä talliin. Katsellessani tammavarsaa karsinasta tuumin että varsalle pitäisi keksiä jokin kutsumanimi. Gepje ei oikein sopinut suuhun. Kerttu? Ei. Keksi? Vielä huonompi. Gekko? Ei taatusti. Gee? Voisi toimia.