Hiisivaaran ​Haudankaivaja​

suomenhevonen, ori
syntynyt 18.05.2016
koulupainotteinen
omistaa Zonjiet Stud (VRL-00096)
rautiaankimo (ee/aa/Gg), 165cm
8v 01.06.2019
ko Helppo A
kasvattanut Hiisivaara
© Kuvaaja ei halua nimeään mainittavan © Kuvaaja ei halua nimeään mainittavan
Hiisivaaran Ruumiinmultaa
sh, rt km, 168cm
Hiisivaaran Hukkarukkanen
sh, hpm, 162cm
Kuu Ulvonta
Pikku Rukka
Hiisivaaran Kuolemankukka
sh, rt km, 158cm
Hiisivaaran Kuolleenkorjaaja
Kukkakeiju
Hiisivaaran Karkutie
sh, rt, 155cm
Hiisivaaran Metsuri
sh, klm, 166cm
Hiisivaaran Kirvesmies
Hiisivaaran Sarvipää
Hiisivaaran Kuunvalssi
sh, rt, 150cm
Hiisivaaran Pelkuri-Paha
Rakkauskirje

 

Tätä hiljalleen kimoutuvaa herraa ei paljoa arjen murheet paina. Letkeäliikkeinen, lähes laiskanpulskea lallukka löytää työmotivaatiota joskus ja jouluna, ja sekin on vain ohikiitävä hetki. Mitään hulppeaa kisapeliä Haukasta ei siis saa, sillä ei yksinkertaisesti vauhti tai motivaatio siihen riitä. Sen sijaan jos itselleen etsii pomminvarmaa ratsua, siis ihan oikeasti, tämä herra ei säiky mitään, niin Haukka on siihen juttuun aivan loistava. Ratsastuskoulussa, maastoputtena tai ensihevosena Haukka on haka, sillä sen kanssa pärjää kuka vain. Tietysti silloin, kun Haukka huomaa oikein mehevän ruohonkorren tien varressa ei pienemmillä ratsastajilla ole siihen mitään sanomista, Haukka kyllä voittaa vetokisan ruuan ääreen päästäkseen.

Ehkä tälläinen mielettömän kiltti hevonen on helposti tylsänä pidetty, mutta sitä Haukka ei kyllä ole. Sen kanssa pääsee kokemaan mitä mielekkäimmät maastoreitit hevosen pelottomuuden vuoksi. Ai tuossa virtaa leveä kivinen puro? Yli vaan! Tuolla on iso kivi, kiivetään sen päälle! Haukkaa ei mikään sää haittaa, se kestää helteet ja pakkaset, joten vaellukseen tämä hevonen voisi sopia erinomaisesti. Se tykkää uida, köllötellä ja seurustella ihmisensä kanssa, varsinkin jos herkkuja on tarjolla. Sosiaalinen ja hellyydenkipeä Haukka siis on, että ihan tälläistä hevosta ei aina tule vastaan.

  • Ominaisuudet
  • Kilpailutulokset
  • Jälkeläiset
  • Päiväkirja

Luonteenpiirteet

Rohkeus

Älykkyys

Temperamentti

Herkkyys

Taidot

Notkeus & nopeus

Kuuliaisuus

Lennokkuus

Askellajit

Kouluratsastus 0/3

Kuuliaisuus ja luonne 0p

Tahti ja irtonaisuus 0p

Kesäkuu 2019
© linet Hilla, värit Jesse

Haudankaivaja tarttui mukaani puolivahingossa kun olin tekemässä tarjousta toisesta suomenhevosorista. Ilmeisesti sana hevoskaupoista oli levinnyt sillä samoihin aikoihin sain viestiä Facebookin kautta puolitutulta joka vinkkasi myytävästä olevasta suomenhevosorista. En edes tiennyt tarvitsevani toista oria ja mietin pitkään kannattaisiko minun käydä katsastamassa tämä toinen ori. Lopulta luettuani orin myynti-ilmoituksen yhä uudelleen ja uudelleen läpi, huokaisin raskaasti todeten että pakko se on käydä oria katsomassa.

Olin aluksi hieman ennakkoluuloinen orin nimen vuoksi ja mietin kuka nimeää hevosensa Haudankaivajaksi. Rehellisesti sanottuna, olin jo vähällä kääntyä takaisin mutta muutin mieleni, turha se olisi enään takaisin kääntyä. Olisin voinut miettiä asian useamman kerran läpi enkä vain lähtenyt huoletta ajamaan Venäjän rajalle jonne oli monen tunnin matka. Soimasin itseäni varmaan koko matkan ajan ja märehdin että en tullut ottaneeksi mukaan matkaseuraa. Loputtomalta tuntuvan ajan jälkeen olin navigaattorin mukaan lähellä. Jestas että väsytti, olin ajanut koko yön (ja kitannut kahvia), mutta halusin asian päätökseen.

Nähtyäni Haudankaivajan ensimmäistä kertää livenä, veti ori minut sanattomaksi. Se edellinen reaktiivinen ori jonka olin koeratsastanut oli kuin yö ja päivä verrattuna tähän kimoon isoon oriin. Olin myyty. Koeratsastettuani Haukan, totesin että ori sopisi meille Namibiaan kuin nakutettu. Haukka oli yhtä laiska kuin meidän Kurko, yhtä olematon työmoraali ja yhtä mukavuudenhaluinen. Ei se minua haitannut. En minä edes haaveillut isosti liikkuvista kouluhevosista, suomenhevoset olivat minulle enemmänkin sellainen vapaa-ajan harrastus.

Lopulta lastasin kyytiin kaksi suomenhevosoria yhden sijasta. Edessä oli pitkä matka, etenkin Haukalla kun ori piti ajaa vielä rajalta lentokentälle, siihen päälle vielä pitkät lentomatkat, mutta eiköhän tästä ehjänä kotiin vielä päästä. Jos ihmettelette tuota piirroskuvaa tässä, niin kuvassa on Haukka nuorempana.