Heartbreak HMS

image

Perustiedot

 • hollantilainen puoliverinen, tamma
 • 166cm, ruunikonkirjava Ee/Aa/nT
 • s. 18.06.2018 8v 12/18
 • ko Vaativa A
 • omistaa Zonjiet Stud (VRL-00096) NA
 • kasvattanut Harmony Sporthorses NL

 

Luonnekuvaus

Heta on emänsä tavoin lempeä, rauhallinen hevonen joka on tavattoman utelias aivan kaikkea kohtaan, mikään ei jää Hetalta tutkimatta. Luottoratsu, joka toimii tilanteessa kuin tilanteessa, mutta toisinaan hormonit tuovat Hetasta esiin kipakamman puolen mutta yleisesti ottaen tamma on aivan mahtava eläin jonka kanssa on aina ilo touhuta aivan mitä vain kunhan vain löytyy yhteinen sävel. Heta kertoo heti kärkkäästi ja äänekkäästi mielipiteensä jos tamma ei pidä jostain.

image
  Casanova NL
  kwn, rt tob, 175cm
  Ruben Lucas
  Alexia
  Claudia Mateo
  Caroline
  Caramella
  kwpn, rn, 163cm - KTK-III
  Capricorn Caffeine
  Glitter Campus
  Dusty Muffin Dangerous Nights
  Vanilla Gelato
image
image

Painotuslaji: Kouluratsastus
Koulutustaso: Vaativa A

 

Kouluratsastus taso 7/6 Kuuliaisuus ja luonne 1366.60p Tahti ja irtonaisuus 1745.91p
image

Kesäkuu 2018

Jasper ei viimeksi ilahtunut kun roudasin kotiin puoliksi kenttäpainotteisen varsan. No, tälläkään kertaa vastaanotto ei ollut kovin iloinen. Olin kysynyt eri kasvattajilta myytävistä hevosista ja lopulta kyselyt olivat poikineet tulosta. Eräänä sunnuntaiaamuna sain soiton Hollannista, Harmony Sporthorses nimiseltä tilalta. Tilan omistaja, Amy, kertoi että heillä olisi vuotias hollantilaistamma myynnissä. Amyn kerrottua lisää varsasta kävi ilmi että molemmat vanhemmat olivat monitaitureita. Epäröin hieman tässä välissä sillä varsalla ei todennäköisesti tulisi löytymään potentiaalia vaikeisiin koululuokkiin. Höristin korviani välittömästi siinä vaiheessa kun kuulin sanan "kirjava". Lupasin miettiä asiaa ja soittaa Amylle myöhemmin päätöksestäni.

Pohdin asiaa koko yön ja vielä seuraavankin päivän. Toisaalta varsa polveutuisi vieraammista linjoista, jotka saattaisivat myöhemmin osoittautua arvokkaaksi jalostuksen kannalta. Mutta toisaalta taas jos varsalla ei tulisi olemaan kapasiteettia koululuokkiin, olisi se melko turha hankinta enkä haluaisi jalostukseen käyttää sellaista hevosta jolla ei ole tuloksia entuudestaan. Lopulta kallistuin riskin puolelle, tiesin että minua saattaisi kaduttaa jos en tarjoaisi tammavarsasta. Lopulta otin yhteyttä kasvattajaan ja kaupat pistettiin tulille.

Jasper oli juuri sinä päivänä koko päivän muualla asioilla ja mietin kovasti miten kertoisin miehelle uusimmasta hevosesta. Lopulta päädyin pistämään miehelle tekstiviestin "Ostin muuten uuden hevosen XXO vaimosi". Saisin aivan varmasti kuulla asiasta kunhan mies palaisi kotiin. Jasper ei oikein tykännyt että otin riskejä mitä tuli hevoskauppoihin. Odotin kuulevani saarnan, mutta Jasper ressukka oli niin näännyksissä reissaamisen jäljiltä, että mies ei jaksanut edes suutaan aukaista.

Heartbreak HMS muutti Zonjietiin seuraavalla viikolla. Tamma osoittautui heti emänsä tavoin rauhalliseksi, uteliaaksi ja lempeäksi hevoseksi, jolta löytyi kuitenkin se kipakka puoli. Jos Heartbreak ei pitänyt jostain, niin se kuului varmasti naapuritilalle saakka.