Hermiina

VH19-018-0402

suomenpienhevonen, tamma
syntynyt 12.12.2018
koulupainotteinen
omistaa Zonjiet Stud (VRL-00096)
rautias (ee/aa), 135cm
8v 01.05.2019
ko Helppo B
maahantuonut Nana© Tallin omaisuutta
© Tallin omaisuutta © Tallin omaisuutta © Tallin omaisuutta
Herra Huu
sph, rt, 138cm
HuuHaa
sph, rt, 144cm
Uimo
Hahtuva
Toimisto-Tiina
sph, rt, 134cm
Katsuri
Sihteeritär
Mioona
sph, rt, 135cm
Toivoamus
sph, rt, 142cm
Marras Mauno
Ella-Anelma
Mirella
sph, rt, 136cm
Tenho
Milena

 

Vaikka Mini on pieni (josta luonnollisesti tulee lempinimikin), on tamma kuitenkin omasta mielestään yhtä siro kuin puoliverinen ja ketterä kuin quarter, vaikka todellisuudessa tamma on hädintuskin edes 135cm korkea. Ei se oikeastaan edes näytä hevoselta jos tarkemmin katsoo eikä se todellakaan edusta suomenhevosten aatelistoa. Minillä on hyvin suuri ego ja ikävä kyllä, ponin jääräpäisyys (joka tosin ilmenee vain hevosten seurassa) joka ajaa joskus tamman hulluihin tilanteisiin kuten vaikka yrittämään onneansa sähköaitojen läpi tai uhittelemaan itseään kaksi kertaa isommalle hevoselle. Vaikka Mini on.. No Mini, on tamma perusluonteeltaan hyvin rauhallinen ja seurallinen, joka suorastaan palvoo maata ihmisten jalkojen alla ja käyttätyy aina kiltisti, ainakin maasta käsiteltynä.

Mini on helppohoitoinen ja vaatimaton, joka käyttäytyy mallikelpoisesti missä tahansa tilanteessa. Tamma rakastaa ihmisiä ja on ehdottomasti kaikkien kaveri tyyppiä, jonka kanssa on aina ilo touhuta tietäen tamman olevan täysillä mukana kaikessa. Mini on myös hyvin vaatimaton eikä valita melusta ympärillään, pesusta tai mistään tahansa muusta epänormaalista. Tosin Mini on sotkuinen. Tamma syö sotkuisesti, juo sotkuisesti ja onnistuu aina jotenkin saamaan loimensa solmuun puhumattakaan siitä missä kunnossa tamma on ulkoa palattuaan. Mini näyttää aina kuin taiston jäljiltä, oli miten kuiva keli tahansa niin tamma kyllä keksii aina jonkin tempun, joten Mini ei ole ikinä puhdas kun se haetaan ulkoa, se on kuin räjähdyksen jäljiltä.

Mini on sinänsä ihan helppo ratsu, vaikka sillä nyt onkin suuret luulot itsestään. Mini tosiaan kuvittelee olevansa sulavaliikkeinen puoliverinen, kaiketi ressukka ottanut mallia tallin isoista hevosista, vaikka todellisuus on täysin muuta. Mini on aina valmis töihin, tammalta ei yritteliäisyyttä puutu mikä on ehdottomasti tamman parhaimpia puolia, sillä tamma onnistuu aina valamaan itseluottamusta myös ratsastajaankin. Mini ei ole mitenkään lahjakas ratsu, se on ainakin nopea mutta tammalla ei ole minkäänlaisia hyppylahjoja. Ei sillä oikeastaan lahjoja kouluratsastukseenkaan ole, mutta ei se nyt aivan surkeimmastakaan päästä ole ja onhan tammalla sentään asenne kohdillaan. Mini rakastaa maastoilua ja tammalla on hyvin nopea laukka, parasta onkin ottaa laukkasuora pellolla tai pulahtaa uimaan. Mini rakastaa uimista yli kaiken. Jos olisi sellainen laji kuin "sunnuntairatsastus" niin Mini olisi siinä ihan ehdoton ykkönen.

Pois kotikentältä lähdettäessä Miniä aina hieman jännittää että mitä tilanne nyt tuo tullessaan jolloin tamma mieluiten vain jäisi oman ihmisensä kainaloon norkoilemaan, mutta aikansa tilanteeseen sopeuduttua Mini kyllä rohkaistuu ja kunhan pahimmat jännitykset on saatu pois, niin Mini on se sama Mini mitä aina kotonakin, valmis antamaan kaikkensa ja yrittämään parhaansa.

  • Ominaisuudet
  • Kilpailutulokset
  • Jälkeläiset
  • Päiväkirja

Luonteenpiirteet

Rohkeus

Älykkyys

Temperamentti

Herkkyys

Taidot

Notkeus & nopeus

Kuuliaisuus

Lennokkuus

Askellajit

Kouluratsastus 0/3

Kuuliaisuus ja luonne 0p

Tahti ja irtonaisuus 0p

Maaliskuu 2019

Muistan kun törmäsin ensimmäisen kerran Hermiinan myynti-ilmoitukseen, jäin tällöin toljottamaan suu auki tamman kuvia miettien samalla että tuo nyt ei näytä pätkääkään suomenhevoselta, ylipäätänsä edes hevoselta. Sen jälkeen kun Kuusenriekko oli Namibiaan saapunut, olin jo menettänyt osan sydämestäni orille, siinä samassa suomenhevoselle ylipäätänsä rotuna ja olin jo harkitsemassa tamman ostamista. Fiksu ihminen olisi vain hypännyt yli Hermiinan myynti-ilmoituksen, niin tein minäkin aluksi mutta seuraavan kahden päivän aikana huomasin etten saanut pientä tammaa pois mielestäni. Lopulta lankesin ja olin jo kysymässä lisätietoja tammasta myyjältä. Myyjä kertoi tamman olevan pieni, mutta sisukas ja hyvin kiltti.

Niin siinä sitten kävi että paria viikkoa myöhemmin Hermiina muutti Namibiaan. Kun Jasper sai tietää asiasta, olin sanonut vain "Hups". Mies sai luultavasti parhaimmat naurut hetkeen kun Hermiina astui ulos trailerista miehen ihmetellessä olinko ostanut jonkun alkukantaisen ponin. Myönnetään, aloin jo itsekin hieman epäillä hankintaani kun ymmärsin että Hermiina oli todellakin rodulleen epätyypillinen, ei se ollut edes nätti vaikka sillä ihan kiva pää olikin. Mieleni muuttui kuitenkin hyvin nopeasti rakastuessani Hermiinan luonteeseen, tamma oli niin kiltti, vaikkakin suuriegoinen, joka oli tietysti heti ensimmäisenä päivänä haastamassa tallin pahaluonteisimman tamman, kuitenkaan onnistumatta siinä sillä älysimme siirtää nopeasti Minin toiseen tarhaan.

Opimme myös että Minillä ei ollut ratsuna minkäänlaisia lahjoja. Se oli kestävä, hyvin nopea, mutta se ei osannut hypätä vaan kiersi aina esteen sivulta oli kyseessä miten pieni este tahansa. Ei sillä lahjoja kouluratsastukseenkaan ollut, mutta päätimme yrittää käyttää tammaa koulukilpailuissa, koska Minillä on aivan mahtava luonne joka on varmasti eduksi. Tietysti haaveilimme myös Mini-Ministä oristamme Kurkosta, mutta vielä oli liian aikaista miettiä varsaa, ehkä ne suunitelmat lutviutuisivat aikanaan.