Jamila F

trakehner, tamma
syntynyt 19.03.2017
koulupainotus
omistaa Zonjiet Stud (VRL-00096)
ruunikko (Ee/Aa), 166cm
8v 23.10.2017
ko Grand Prix
kasvattanut Faconde

Altaros Keisler Eldewin
Kiazna
Abelina Jazzier
Aldette
Jewelberry - KRJ-I, KTK-II Firewind Cerewan
Fiona GER
Jewellily Tigerboy
Jewelpride

Päiväkirja

Syyskuu 2018
Jamila on luultavasti järkevin ostokseni pitkästä aikaa, viimeisin hankkimani hevonen oli venäläinen arabi, jota edelsivät shagya ja lipizza. Jasper oli naljaillut iät ja ajat siitä, miten Zonjietia ei voisi kohta enään kutsua puoliveritalliksi. Mies oli myös nurissut siitä miten hankkisin talliin jonkun helevatan suomenhevosen, koska ravasin Suomessa jatkuvasti. Olin vakuuttanut miehelle että suomenhevosta ei Zonjietiin ikipäivänä muuttaisi, sellainen ei varmasti edes sopeutuisi Namibian kuumaan ilmastoon joka oli tottunut paukkupakkasiin Suomessa.

Jamilaan minä törmäsin Faconden hevosmyynnin kautta, myynnissä oli kymmeniä hevosia ikähaarukan vaihdellessa maitovarsasta aina täysikasvuiseen. Jamilasta kiinnostuin alunperin sen vuoksi, koska Zonjietissa oltiin joskus hyvin kauan sitten haaveiltu trakehnerkasvatukesta, mutta erinäisistä syistä johtuen kasvatus ei ollut ikinä lähtenyt kunnolla käyntiin. Tallissa oli aina asunut vähintään yksi trakehner, joka oli myös keskimääräinen hevosluku. Vasta tänä vuonna olin todella alkanut tehdä asialle jotain ja nykypäivänä Zonjietista löytyy joka seitsemän kyseisen kantakirjan edustajaa.

Jamila itse polveutui laadukkaasta suvusta ja erityisesti pidin siitä että tammalle oltiin aikoinaan valittu harvinainen isä, josta vaikutti ennestään vain yksi jälkeläinen. Emä oli jo kokenut siitostamma, joka oli jättänyt jälkeensä monta tasokasta jälkeläistä. Jamila itse oli jo 14-vuotias tamma, joka ei ollut eläissään kilpaillut ja tamman ratsukoulutusta ei oltu viety ikinä niin pitkälle kuin voisi. Jasper ei ilahtunut kuullessaan, että olin tarjonnut 14-vuotiaasta tammasta joka ei ollut ikinä edes varsonut. Hintapyyntö oli suhteellisen matala, joka vain lisäsi mielenkiintoani. Tarjoukseni lopulta hyväksyttiin ja Jamila muutti Zonjietiin paria viikkoa myöhemmin.

Kipakkaluontoinen Jamila osoittautui heti haastavaksi hevoseksi, joka oli kasvattajan mukaan kiima-aikana aivan mahdoton eläin jonka selkään ei tällöin olisi suositeltavaa nousta. Järkevä ihminen olisi suosiolla käyttänyt Jamilaa vain siitostammana, mutta minä halusin tammasta myös kisaratsun. Jamilalla oli aivan uskomattomat liikkeet, jotka halusin ehdottomasti nähdä kouluradalla. Tamman koulutus oli no.. Haastavaa ja riippuen Jamilan olotilasta saattoi ratsastaja joko pysyä selässä tai joutua osaksi rodeoesitystä. Vaikka tuli paljon takapakkia, niin myös samalla tamman koulutusta saatiin vietyä eteenpäin. Minulla on sellainen kutina, että kilpaurasta tulee mielenkiintoinen ja kisamatkat eivät takuulla tule olemaan tylsiä, mutta ainakin Jamila saisi jotain näyttöä ennen siitostamman uraansa.