Fillyjonk HH

VH15-202-0022

ewb, tamma
syntynyt 04.03.2014
koulupainotteinen
omistaa Zonjiet Stud (VRL-00096)
ruunikko, 158cm
8v 05.07.2015
ko Intermediaire II
ent. omistaja Honey Hill Farm

KRJ-III
(6,5 + 40 + 16 + 17,5 + 2 = 82p.)

Feoran SPT Firefoxes evm
evm
Diminuente FH evm
evm
Tassidy II Trevor evm
evm
Kassidy evm
evm

Jälkeläiset

ewb t. Mabel Honey (s. 09.11.2015 - i. Huffendalem)
awb t. Faleed van de Halor (s. 15.08.2016 - i. Bahadur al-Malik Ra ox)

Luonnekuvaus

Vilijonkka on peruskiltti tamma, jolla kuitenkin on omat huonot päivänsä. Yleensä tamma on varsin miellyttävää seuraa, mutta huonoina päivinä se saattaa luimia tai jopa esitellä hampaitaan. Ratsastaessa vaatii tarmokkaan ja aktiivisen ratsastajan. Vilijonkka kyllä tietää, kuinka mennä siitä mistä aita on matalin. Tehokkaan ratsatajan kanssa kuitenkin toimii kuin unelma ja pärjää vaativimmillakin kouluradoilla.

Sukuselvitys

i. Feoran SPT (ewb, 164cm, rn) oli hieno koulupuoliverinen. Ori kilpaili monissa isoissa ja arvostetuissa kilpailuissa ympäri Eurooppaa hyvällä menestyksellä. Vanhemmiten sitä käytettiin jalostukseen lähes 80 varsan verran, erityisen suosittu se oli Isossa-Britanniassa, koska oli aito ja alkuperäinen brittiläinen.

ii. Firefoxes (ewb, 165cm, trn) kilpaili kouluratsastuksen saralla erityisen ansiokkaasti. Tammaa olisi haluttu käyttää myös runsaammin jalostukseen, mutta sillä oli suuria vaikeuksia tulla tiineeksi. Niinpä se sai vain kaksi varsaa, jotka molemmat ovat kyllä todistaneet kykynsä kouluradoilla.

ie. Diminuente FH (sf, 162cm, rn) oli ranskalaissyntyinen tamma, joka myytiin nuorena Britanniaan. Siellä tamma kiersi muutamia kilpailuja, mutta siirtyi sitten siitostammaksi hieman epätyypillisemmän sukunsa vuoksi. Tamma teki yhteensä seitsemän varsaa. Se sai elää siittolalla kuitenkin lopun ikänsä ja nukkui pois vanhuuttaan vasta 25-vuotiaana.

e. Tassidy II (ewb, 159cm, rn) oli herkkähermoinen ja hieman säikky tamma. Se kuitenkin loisti kouluradoilla aina, kun omistajat uskalsivat sitä oman tallin ulkopuolelle kuljettaa. Loistavien kilpatulostensa lisäksi tamma kantakirjattiin II-palkinnolla, jonka jälkeen se sai viisi varsaa.

ei. Trevor (trak, 160cm, m) oli komea musta trakehnerori. Sillä oli runsaasti täysveristä suvussa ja mitä luultavimmin sieltä se olikin perinyt komeat jouhensa. Hulmuavan mustan harjansa kanssa ori oli kuin suoraan satukirjasta ja se sai suuret määrät faneja kaikista ikäluokista jo pelkän ulkonäkönsä perusteella. Orilla oli hienot liikeet ja se taiteli kouluradoilla voitokkaasti lähes vuosikymmenen ajan. Jäätyään pois kilparadoilta se sai käydä vielä vierailemassa usean kymmenen tamman luona, josta tuloksena oli mukava määrä suloisia pikku varsuleita.

ee. Kassidy (ewb, 156cm, rn) syntyi Englannissa pienessä siittolassa. Siittola toimi laukkahevostallin sivuosastona, ja sinne päätyivät joko huonosti menestyneet laukkahevoset tai halvalla jostain haalitut ratsut. Kassidyn emä kuului ensimmäiseen ryhmään, mutta sille löydettiin oriksi oikein kiva koulupuoliverinen. Kassidysta kasvoi ajan kanssa oikein kiva ja reipas nuori hevonen, joka myytiin kivaksi harrastehevoseksi. Tamma kuitenkin osoitti potentiaalia kouluratsastuksen parissa, joten se vaihtoi omistajaa useaan kertaan, aina isommalla summalla ja päästen paremmalle tasolle kilpailemaan. 16-vuotiaana se myytiin viimeisen kerran ja samaan paikkaan, jossa se oli syntynytkin. Kassidysta tuli sii heidän ensimmäinen menestynyt kasvattinsa ja ensimmäinen menestynyt siitoshevosensa. Kassidy kerkesi varsoa vielä neljä varsaa, jotka kaikki myytiin kovaan hintaan ja joista kyseinen siittola parhaiten muistetaan. )

Kilpailumenestys

Hyppykapasiteetti ja rohkeus 0 op.
Nopeus ja kestävyys 0.00 op.
Kuuliaisuus ja luonne 2439.17 op.
Tahti ja irtonaisuus 3224.81 op.
Tarkkuus ja ketteryys 0.00 op.
Kouluratsastuksessa 5663.98p op.
Vaikeustasolla 10

Päiväkirja

Kesäkuu 2016 - Jonkan muutto uuteen kotiin
"Siis anteeksi mitä?! Et voi olla tosisasi?" kuului ihanan aviomieheni suusta kun kerroin, että olin ehkä vahingossa saattanut ostaa hevosen Honey Hill Farmilta, josta aikaisempi Mabel Honey oli kotoisin. Tosin olimme mieheni kanssa sopineet, että yhden vanhemman jalostustamman voisimme talliin ostaa, tosin ei ollut puhettakaan kantakirjasta. Joten kun törmäsin 14-vuotiaan tamman myynti-ilmoitukseen soitin lähes välittömästi Honey Hill Farmille. Jonkalla oli ansioitunut ura kouluhevosena takanaan ja tamma oli varsin nätti sekä hyvässä kunnossa. Eikä pyyntihintakaan ollut paha, joten paperit laadittiin heti kuin mahdollista ja Jonkka pääsi muuttamaan Zonjiet Studiin kuukauden päästä.

Heinäkuu 2015 - kirjoittanut entinen omistaja (Mette)
Ah tätä autuutta, kun on uusi ja iso talli, jonne mahtuu hevosia niin paljon kuin sielu sietää! Henkilökuntaakin on täältä Briteistä helpompi löytää, kuin Suomesta, jossa joka toinen saikuttaa lähes koko talvikauden. Niimpä mikään ei ole enää esteenä uusille hevoshankinnoille ja sisäinen hamsterini pääsee valloilleen. Tähän asti tallissamme on ollut vain muutama oikeasti isojen luokkien hyppääjä tai koulutaituri, suurin osa hevosista on ollut melko tavallisia perusputteja, joita mahtuu 13 tusinaan. Nyt on kuitenkin ääni kellossa muuttunut, kun uusimmat hankintani saapuivat tänään tallille: ruotsinpuoliveriori Dronten Edvard, englanninpuoliveritamma Fillyjonk HH sekä irish sport horset Zirconium HH ja Niobium HH. Tästä nelikosta tammat hoitavat kouluratsastuspuolen ja orit esteratsastuksen. Toivon näille kaikille neljälle suurta menestystä ja loistavaa tulevaisuutta.