Maher v. Halor

shetlanninponi, ori
syntynyt 19.10.2018
valjakkopainotteinen
omistaa Zonjiet Stud (VRL-00096)
hiirakko splash (EE/aa/Dd/nSW1), 82cm
8v 01.02.2019
ko valjakko noviisi
kasvattanut Zonjiet Stud


Elba Commander Ben Benjamin
Cardemum
Espresso Caffe Latte
Ellis
Simply Amazing - KTK-III Simply Awesome Huey
Betty
Fairy Flower Wansley Hazel
Wilma

Luonnekuvaus

Maher on uskomattoman älykäs pieni miniori, joka usein esittää typerämpää mitä todellisuudessa on, jonka myötä pikkuoria on alettu kutsumaan nimellä Hoopo. Hoopo on äärettömän ihmisrakas, joka toisinaan kuvittelee olevansa sylikoira, liekö ressukkaa hemmoteltu liikaa varsana, sentään kyseessä oli Zonjietin ensimmäinen shetlanninponikasvatti joten hemmottelu oli ehdottomasti aiheellista!

Päiväkirja

Lokakuu 2018
Astuttaessaemme Elban Simply Amazinilla odotimme syntyvää varsaa kuin kuuta taivaalta, sillä kyseessä oli sentään Zonjietin historian ensimmäinen shetlanninponikasvatti (se miten shetlanninponit ylipäätänsä edes päätyivät puoliveritallille on pitkä tarina). Olin halunnut varsottaa Elban jo siitä lähtien kun tamma muutti Namibiaan, mutta Jasper sai käännettyä pääni. Tammalla oli sentään kykyjä valjakkoajoon ja mies halusi nähdä tamman kisaradoilla ennen siitostamman uraa. Elba kohosi urallaan uskomattoman nopeasti, kukapa olisi arvannut että miniponista olisi ollut valjakkoponiksi. Ei Elba tietysti lahjakkain valjapponi ollut, mutta tamman kisasuoritukset olivat aina yhtä varmoja joka teki tammasta loistavan valjakkoponin.

Luonnollisesti halusimme käyttää Elballa miniponia ja koska tallilla majaili vain yksi miniponiori, oli valinta harvinaisen selvä. Simply Amazing Zonjietin historian ensimmäinen shetlanninponi ja oli pärjännyt varsin upeasti valjakkoajossa. Tietysti haaveilin tasokkaista valjakkoponeista, mutta toisaalta myös ns. värijalostuksesta. Elba oli siinä tapauksessa harvinainen poni, että kantoi SW1 geeniä jota en edes tiennyt olevan shetlanninponeilla ennen Elban tapaamista.

Elba oli pian paksuna Simply Amazonista, tiineys sujui odotusten mukaisesti hyvin ja laskettuna aikana minitamma oli varsonut pienen orivarsan, joka muistutti epäilemättä emäänsä herasilmällä ja hiirakolla värityksellänsä. Jo heti ensipäivinä orivarsa osoittautui uskomattoman rohkeaksi pikkuhevoseksi, joka tuntui aiheuttavan emällensä tukoittain harmaita jouhia tekemällä uhkarohkeita tutkimusretkiä. Orivarsa ei lainkaan arkaillut ihmisiä tai muita hevosia, vaan tuli huolettomasti rapsutettavaksi ja paijattavaksi muistuttaen enemmän sylikoiraa kuin ponia. Päätimme Jasperin kanssa ristiä orivarsan Maher v. Haloriksi Afrikkalaisen jumalan mukaan. Jäämme innolla odottamaan orivarsan kasvua.