Wyrda Mandalore

fwb, tamma
syntynyt 25.06.2019
koulupainotus
omistaa Zonjiet Stud (VRL-00096)
rautias (ee/Aa), 166cm
8v 12.10.2019
ko Grand Prix
kasvattanut Wyrda Horses© Amy Derber Equestrian / www.amyderber.com © Amy Derber Equestrian / www.amyderber.com © Amy Derber Equestrian / www.amyderber.com © Amy Derber Equestrian / www.amyderber.com
Hukkapuron Måns Lilieberg Danjel Cronsteds Damjan
Lilieberg Molly
Kissin' By The Mistletoe Silent Silver Night
Kiss Me or Die!
Wyrda Mantalicious Machinae Supremacy Brooklyn Bounce
Classy Time
Ventalicious Ventablack
Pollydiam

 

Mandy on sellainen hevonen jota on vain mahdotonta pitää tyytyväisenä. Mandy näyttää aina pitkää naamaa ja hyvin harvoin osoittaa pitämisen merkkejä, sillä tamma löytää valittamisen aihetta aivan kaikessa. Silloin harvoin kun kuu ja tähdet ovat oikeassa asennossa, on Mandykin suopeampi mutta näitä päiviä osuu kohdalle ehkä pari vuodesta, joten parempi vain kestää ja purra hammasta tamman kanssa. Kaiken sen negatiivisuuden alla on kuitenkin ihan kelvollinen eläin, joka voittaisi monet muut lahjakkaas puoliveriset kouluradalla.

Mandyn tympeästä naamasta ei tarvitse välittää hoitotoimenpiteiden aikana. Mandy ei tykkää mistään, etenkään vedestä ja pesuhetkellä huutaa kuin pistetty sika, joten kaikkien kuulon kannalta pesu on parasta suorittaa ennätysajasta. Harjatessa Mandy muka esittää että on herkkä kaikkialta, joten tammalla on tapana yrittää väistellä harjaa, kuopia maata ja muutenkin helpottaa hoitajansa työtä kaikin mahdollisin tavoin. Jalkoja nostettaessa Mandy luonnollisesti haraa vastaan, mutta kunhan jalalle siirtää painoa, nousee jalkakin. Satuloidessa tietysti maha on arka ja sekin pitää osoittaa mahdollisimman suurieleisesti. Suitsiessa kylmät kuolaimet on kamalat ja Mandy on muka herkkä korvistaan. Näkisittepä Mandyn ilmeen kun tamma viedään tuulisella tai kostealla säällä ulos tai haetaan aurinkoisella säällä sisään. Tai jos aamuruoka on myöhässä niin se on Mandyn käsitys maailmanlopusta, tosin tamman mielestä myös tallityöntekijä on aivan liian hidas jakamaan ruokia.

Ratsastaessa Mandyn itsepäisyys vain jatkuu, sillä tamma osoittaa hyvin vahvasti mieltänsä jokaisesta asiasta joka ei ole mieleen. Liian karkeat avut, liikaa raippaa, liikaa pohjetta, satulavyö huonosti, masentava ilma, hevoset naapurissa.. Lista on loputon. Mandy osoittaa tyytymättömyytensä viskelemällä päätä ja haraamalla vastaan, mutta kunhan ratsastaja tietää virheensä ja osaa korjata ne, tasoittuu usein tammakin. Vaikka Mandy on samperin vaikea, niin tammalla on hyvin yritteliäs luonne, joka rakastaa työntekoa omalla ärsyttävällä tavallaan ja joka on loppupeleissä uskomaton kouluratsu jolla riittää potentiaalia vaikka miten pitkälle oikealla ratsastajalla. Jos selässä on tuttu ratsastaja, sujuu yhteistyökin paremmin sillä Mandy ei pahemmin välitä vieraista selästä ja tekee tällöin kaiken vaikeimman kautta ellei luottamussidettä synny.

Mandy on niitä hevosia jotka menevät aina innolla traileriin, kumma kyllä. Kisapaikoilla Mandy on hyvin selväpäinen ja rauhallinen, joskin oma itsensä mutta käyttäytyy huomattavasti paremmin väenpaljouden keskellä. Mandy myös pitää esiintymisestä ja sen todella näkee tammasta. Kisasuorituksen aikana Mandy tuntuu jättävän kaikki negatiiviset ominasuutensa pois ja käyttäytyy kuten hevosen pitäisi käyttäytyä.

  • Kilpailutulokset
  • Jälkeläiset
  • Päiväkirja

Kouluratsastus /10

Kuuliaisuus ja luonne

Tahti ja irtonaisuus

Heinäkuu 2019

Mandy saapui Zonjietiin Suomesta vahtistamaan tallin akkakantaa ennestään. Luonteensa puolesta tamma sopi kuin nakutettu talliin, milloin Zonjietista olisi muka löytynyt normaaliluontesta, kilttiä ja herttaista tammaa. Olin aina tolkuttanut Jasperille (ja muille epäileväisille) että kyllä nyt hevoselta pitää luonnetta löytyä että pärjää.. krhm kovassa maailmassa. Ja näin saapui Mandy, tamma joka ei tykännyt mistään tai kestään. Vuotiaana tamma meille muutti ja heti ensimmäisenä päivänä onnistui aiheuttamaan hankaluuksia tallimestarimme Nilesin kanssa, koska kaksikon yhteistyö ei sujunut, Mandyn takia. Ei se siitä helpottunut edes tamman kasvaessa kauniiksi raudikoksi, mutta mielummin sitä jaksoi kauniin kuin ruman hevosen kiukuttelua.

Alunperin kiinnostuin Mandysta tamman erilaisen suvun vuoksi, en ollut kuullutkaan tamman sukulaisista ja nähtyäni tamman suvun alkoivat sukat pyörimään jaloissa, tunsin vastustamatonta vetoa hevosta kohtaan ja pian olinkin jo rustaamassa tarjousta vaikka alunperin minun piti vain "hieman katsella" hevosia. Asiat etenivät toivottuun suuntaan (joskin ei Jasperin mielestä) ja lopulta huomasinkin hakevani hevosta Suomesta. Harvinaisesti tällä kertaa palasin vain yksi hevonen mukanani, josta Jasper tietysti vitsaili koko seuraavan viikon. Mandy oli hyvin nätti vuotias, kivat liikkeet ja suku, jotka ennustivat että tammasta kasvaisi vielä kovan luokan kouluratsu.