Sweet Merenda

shetlanninponi, tamma
syntynyt 04.05.2018
valjakkopainotteinen
omistaa Zonjiet Stud (VRL-00096)
mushroom tobiano (ee/aa/MuMu), 99cm
8v 01.10.2017
ko valjakko vaativa
kasvattanut S. Booth


Silver Fox Merrylegs Captain Americo
Ballet Princess
Madeline van Meer Raven vd Appelstoep
Arnaud van Meer
Tuscania vd Gardwaard Mayleaf vd Gardwaard Arteus vd Berghof
Rosaria
Thelma Louise Dollar Boy
Mimoza

Luonnekuvaus

Meeri on tamma isolla T:llä joka aiheuttaa häslinkiä missä ikinä liikkuukin. Tamman mielestä hän on maailman keskipiste, jolle tulisi tarjota paljon rakkautta ja ehdottomasti syötävää. Meerin maha on pohjaton, jonne uppoaa oikeastaan mikä tahansa joka edes vähän vaikuttaa syötävältä. Arki ei tämän ponin kanssa helppoa ole, sillä Meeri harvoin nöyrtyy kiltiksi ja kuuliaiseksi poniksi. Tamma tykkää osoittaa mieltänsä aivan jokaisessa asiassa ja vakikonsti on lyödä jarrut pohjaan jos tamma kokee suurta vääryyttä ihmisen toimesta. Vaikka Meeri onkin bitch luonteeltaan, niin tamma on silti hyvin lahjakas valjakkoponi jonka saa liikkumaan hyvin nätisti kunhan kyydissä on kokenut kuski, joka tuntee Meerin läpikotaisin tuntien tamman metkut.

Päiväkirja

Helmikuu 2019
Sweet Merenda saapui Zonjietiin helmikuussa 2019 kun olin etsimässä tarkoituksella shetlanninponitammaa. Näin jälkeenpäin ajateltuna olisin voinut valita viisaamminkin. Vaikka tamman nimi oli Sweet Merenda, niin se ei millään tavalla kuvastanut tammaa. Tietysti oletin kyseessä olevan joku herttainen shetlanninponi, mutta kun kasvattaja kertoi tamman luonteesta enemmän aloin jo näyttää hyvin kalpealta. Kaikkihan nyt tiesivät että olin hullaantunut spessumpiin väreihin ja koska Zonjietista ei vielä löytynyt mushroomkantajaa, niin ehkä tamma ei ollutkaan niin paha mitä kasvattaja kuvaili. Kasvattaja kertoi myös Sweet Merendan olevan lupaava valjakkoponin alku joka vain vahvisti ostopäätöstäni sillä hetkellä.

Sweet Merenda oli ehtinyt asumaan Zonjietissa kokonaiset 12 tuntia kun huomasin jo katuvani päätöstä. Kirosin päässäni tamman alimpaan.. No tiedätte kyllä minne mutta halusin antaa tammalle kuitenkin vielä mahdollisuuden sillä sen mitä tiestin, oli Sweet Merenda lupaavin valjakkoponi Zonjietissa sillä hetkellä. Vaikka mielemme teki antaa tammalle aivan joku muu kutsumanimi niin päätimme lopulta kutsua tammaa vain Meeriksi. Meillä meni hyvin pitkä aika että saimme yhteistyön luistamaan Meerin kanssa, sillä tamma oli niin samperin luupää ja itseskeskeinen että samat asiat täytyi kerrata tammalle niin monesti että ne alkoivat sujua. Meerillä oli shetlanninponiksi hyvin lennokkaat ja näyttävät liikkeet ja älyttömästi valjakkoponin potentiaalia. Jos vain saisimme yhteistyön luistamaan hyvin niin tammasta tulisi varmasti vielä upea kisaponi. Tietysti haaveilimme myös että Meeristä olisi joskus siitostammaksi, mutta toivottavasti tamman hankala luonne ei tulisi vastaan tässä asiassa.