Nebula

VH18-012-0174

kwpn, tamma
syntynyt 17.03.2018
koulupainotus
omistaa Zonjiet Stud (VRL-00096)
mustankimo (Ee/aa/Gg), 164cm
8v 12.05.2018
ko Grand Prix
kasvattanut Roibrant (VRL-07415)

KRJ-III
4 + 40 + 20 + 13 + 6 = 83p

Huckleberry Finn Great Cranberry Cric Cracker
Heloise Hewitt
Diamnond Diva Huckleberry Him
Bonnie
Gamora Obelix Ofelius
Feline
Gamini Linus
Gemini

Jälkeläiset

kwpn t. Nefous vd Halor (i. Grotesque v.d. Romilly)
kwpn t. EC Nightress (i. Flickering Light Kern)

Luonnekuvaus

Nebula on arkajalka, hevonen jota saa rohkaista aivan kaikessa ja joka loikkii kuin kenguru ympäriinsä säikähdellen jokaikistä asiaa mikä vain tulee vastaan. Uudet asiat ovat ongelmallisia ja niihin tottuminen vie aikansa. Tästä päästäänkin suureen mysteeriin siitä miksi Nebulasta on ylipäätänsä tehty kilpahevonen. Nebulan matka kilpahevoseksi oli hyvin kivikkoinen, täynnä ongelmia ja epäonnistumisia, mutta toisinaan se toi myös mukanaan onnistuneita kisasuorituksia. Jos tamman arkaa luonnetta ei oteta huomioon, on Nebula luontaisesti lahjakas kouluratsu jolla on eteenpäinpyrkivät, lennokkaat liikkeet ja rohkealla ratsastajalla tamma yltää toisinaan uskomattomiin suorituksiin, joka on ollut ehdottomasti riskin arvoista.

Kilpailumenestys

Kuuliaisuus ja luonne 3376.80p
Tahti ja irtonaisuus 4113.80p
Kouluratsastuksessa 7490.6p
Vaikeustasolla 11/10

Päiväkirja

Huhtikuu 2018
Pian sen jälkeen kun nuori voikko ori Vizzini oli muuttanut Zonjietiin niin löysin pian itseni tutkailemassa (jälleen kerran) Roibrantin hevosmyyntiä. Luojan kiitos se tobiano varsa oltiin myyty ja jäljellä oli enään vain yksi kouluvarsa, joka kuvista päätellen tulisi kimoutumaan kasvaessaan. Vinkkasin Jasperille että täällä olisi myynnissä kimo tammavarsa, mies ei oikein tuntunut lämpenemän etenkään sen jälkeen kun kuuli perusteeni. "Mutta kun meillä ei ole ikinä ennen ollut vieraslinjaista kimoa, kato nyt miten suloinen se on!", sanoin tyrkyttäessäni tammavarsan kuvia Jasperin naamalle. Mies vain tuhahti epäuskoisena ja oli muka lukevinaan lehteä. Jatkoin pälpättämistä. Jonkin ajan päästä mies nosti katseensa lehdestä viekas ilme kasvoillaan. "Voidaan ostaa se kimotammavarsa, jos lupaat ottaa Leidin vastuullesi", Jasper sanoi hymy huulillaan varmasti siinä toivossa etten ikinä suostuisi koskemaankaan siihen hirviötammaan. Istahdin tuolille ja silmääkään räpäyttämättä vastasin myöntävästi. Tiesin että tulisin katumaan tätä vielä, mutta minulla oli hyvä kutina siitä kimosta tammavarsasta.

Viikkoa myöhemmin Nebula sitten saapui Namibiaan. Tällä kertaa en ollut aivan yhtä hermostunut mitä Vizzinin saapuessa. Kasvattaja oli mainnnut tamman olevan hieman arka ja pelkuri. Jep, sitä Nebula tosiaankin oli. Tamma oli niin peloissaan että raukkaa ei meinannut saada edes ulos trailerista. Tietysti Nebula ei olisi halunnut astua jalallakaan kauhistuttavaan ramppiin, joten tamma selvästi teki kompromissin ja valtavalla loikalla hyppäsi rampin yli. Siinä rytäkässä ote pääsi irtoamaan Nebulasta ja seuraavaksi saimmekin metsästää sitten tammaa pitkin tiluksia. Tuntia myöhemmin saimme vihdoinkin tamman kiinni kauraämpärin turvin. Katsoimme parhaaksi viedä tamman heti sisälle tamma- ja varsatalliin, jossa vallitsi syvä hiljaisuus. Toivoimme että Nebula kotiutuisi ongelmitta uuteen ilmastoon ja uuteen kotiin.