Nova Queen

image

Perustiedot

 • hollantilainen puoliverinen, tamma
 • 161cm, rautias ee/aa
 • s. 13.05.2018 8v 9/19
 • ko Vaativa A
 • omistaa Zonjiet Stud (VRL-00096) NA
 • kasvattanut Three Day Ranch USA

Luonnekuvaus

Nova on kiltti, laiska ja oiva tätikuljetin, joka rakastaa syömistä, hellyydenosoituksia ja tietysti laiskottelua. Nova rakastaa pitkiä ja hitaita maastolenkkejä sekä inhoaa hikistä raatamista. Nova onkin ainut laatuaan ja omalla tavallaan tamma on jotenkin hyvin herttainen ja ihana, vaikka Novassa on puutteita, paljon. Nova rakastaa ihmisiä, mutta valikoi hevosseuransa hyvin tarkoin. Toistaiseksi tamma on löytänyt itselleen vain yhden hevoskaverin, pienen shetlanninponitamman nimeltä Meeri. Nämä kaksi ovat kuin paita ja peppu, jos toinen haetaan tarhasta niin siitä syttyy aina hirmuinen mekkala mutta ei näitä kahta voi erossakaan pitää.

Ihan sama mitä teet, Nova pysyy paikallaan hievahtamatta hoitotoimenpiteiden aikana. Toisinaan tamma saattaa osoittaa tyytymättömyytensä esimerkiksi liian kevyen harjauksen suhteen viskelemällä päätä, Nova ei ole herkkä mistään ja tamma suorastaan vaatii kovaa harjausotetta. Nova on kaiketi tarhakaveriltaan Meeriltä oppinut satuloimisen pullistuksen jalon taidon, joten satulavyö on syytä tarkistaa aina useampaan kertaan ellei halua epämieluisaa yllätystä. Koska Nova on aivan omiaan juuri hoitotoimenpiteiden aikana, eli saadessaan laiskotella, närkästyy tamma aina kun pitäisi lähteä johonkin. Nova on helppo hevonen hoitaa, sillä tamma ei juurikaan tee mitään hankaloittaakseen hoitotoimenpiteitä. Tosin Nova ei muutenkaan tee mitään, kunhan kiehnää tyytyväisenä paikallaan saadessaan olla tekemättä mitään.

Nova on yhtä nopea kuin etana kun pitäisi töitä jaksaa tehdä. Tamman perusolemus on korvat luimussa ja apaattisesti laahustaminen eteenpäin. Nova ei ole kovin yhteistyöhaluinen ratsu, joten tammaa saa välillä suorastaan ajaa eteenpäin raippa apuvälineenä. Jos se ei tullut vielä selväksi niin tamma ei pidä raatamisesta eikä oikein mistään muustakaan jossa joutuu ajattelemaan. Nova on sellainen hevonen jonka suhteen ei odoteta yhtään mitään. Jos Novalla olisi ammatti niin se olisi puskaratsu. Päättäväisellä ja määrätietoisella ratsastajalla joka osaa laittaa tammaan vauhtia saattaa Nova näyttää itsestään toisen puolen. Jos Nova tietää että tammalla ei ole mahdollisuuksia laiskotteluun niin tamma nöyrtyy ja liikkuu jopa ihan sulavasti. Novalla ei ole lainkaan hullummat liikkeet, mutta tammalla on olematon työmoraali ja ratsastaja saa paiskia niska limassa töitä tulosten saamiseksi. Nova ei ole lahjakas, mutta ei tamma aivan toivotonkaan ole vaikka puoliveristen maailmassa tamma on pohjasakkaa.

Koska Nova nyt on Nova joka ei jaksa stressata päätään millään niin se ei hämmenny mistään tai edes osaa stressata. Mutta ikävä kyllä tamma on ihan normaali oma itsensä myös jännitystä huokuvissa kisatilanteissa jota ei oikein huvittaisi raataa. Ratsastajalla ei ole edes aikaa jännittää sillä Novassa riittää täysi työ jotta tamman saisi edes liikkeelle. Novan suhteen ei ikinä odoteta hyviä tuloksia, mutta koska tamma saa kokeilla siipiään siitostammana niin Novalle haluttiin jotain kisanäyttöä.

image
  Herkules
  kwpn, rt, 172cm
  Orlando
  kwpn, m, 169cm
  Oberon 
  Mirelle 
  Be Amazing
  xx, rn, 166cm
  Fantasize  
  Southern Queen 
  Faline
  kwpn, rt, 166cm
  Monarch
  kwpn, rt, 169cm
  Adonis 
  Renatta 
  Juniper
  kwpn, rn, 165cm
  Rubioso 
  Yvette 
image
image

Kilpailumenestys

Painotuslaji: Kouluratsastus
Koulutustaso: Vaativa A

 

Kouluratsastus taso Kuuliaisuus ja luonne Tahti ja irtonaisuus
image

Heinäkuu 2019

Nova Queen on jälleen kerran loistava esimerkki onnistuneista hevoskaupoista. Jos vilkaisette tammaa ja sen sukupuuta niin mietitte varmasti miten sellainen saapui käsiini. Nova Queen oli kotoisin samalta kasvattajalta kuin hiljan hankkimani pöljä voikko ori I Need A Dollar, jonka kasvattaja oli vinkannut minulle myytävästä rautiaasta tammasta. Three Day Ranch oli pieni hevosyritys joka kattoi ehkä tusinan hevosta, tallia ei tunnettu kasvattajapiireissä eikä Three Day Ranchin hevoset olisivat herättäneet muutoinkaan lainkaan uteliaisuutta tavoitteellisten kasvattajien silmissä. Tallin omistaja tuntui ilahtuvan valtavasti kun teimme kaupat Dollarista ja koko seuraavan kuukauden kyseinen kasvattaja oli oikeastaan koko ajan pommittanut minua sosiaalisen median kautta milloin kysyäkseen kuulumisia ja kaupatakseen hevosiaan, jotka tuntuivat liikkuvan huonosti markkinoilla.

Three Day Ranch oli siisti pieni tila, mutta omistajaa ei kiinnostanut hevosten kilpailutus muualla kuin paikallisissa tapahtumissa eikä omistaja muutenkaan tuntunut lainkaan välittävän hevostensa sukujuurista, kunhan vain varsat hyväksyttiin johonkin rekisteriin. Nainen käytti ihan oikeita jalostusoreja, mutta aivan väärillä periaatteilla. Esimerkiksi Nova Queenin emä oli rotevarakenteinen, luiseva hollanninpuoliveritamma, joka oltiin astutettu Herkules nimisellä valtavalla massiivisella orilla joka oli kaikenlisäksi kenttäratsu ja emä polveutui kouluhevosista. Tästä yhdistelmästä syntyi Nova Queen, joka ei kauneudellaan hurmannut ketään eikä tamman luonnettakaan voinut kovin hyväksi kehua.

Three Day Ranchin omistaja oli jo lähes päättänyt myyvänsä Nova Queenin minulle ja puoliväkisin tuputti tamman minulle koeajaksi sanoen korvaavansa kaikki kulut. Mielessäni soi juuri silloin sana "ilmainen" joten tietysti suostuin. Kun Nova Queen astui ensimmäisen kerran ulos trailerista, totesin tamman olevan vielä rumempi mitä kuvissa. Seuraavan kahden viikon aikana kävi ilmi että Nova Queen olisi ehdottomasti tätikuljetin, jolta ei paljoa potentiaalia löytynyt kouluradoille. Sen kahden viikon aikana olin ehtinyt kiintyä Nova Queeniin, vaikka tammassa oli paljon puutteita, niin tamma oli ehdottoman ihmisrakas ja jos hyviä puolia piti etsiä, niin Nova Queenilla oli virkistävän erilainen suku.

Kaupat lyötiin lopulta lukkoon ja myöhemmin tunsin katumusta. Mitä ihmettä teen tälläisellä hevosella. Eihän sitä kehtaa edes mainostaa kenellekään. Elättelin toivoa että Nova Queen osoittautuisi vielä myöhemmin helmeksi jalostuksen kannalta. Ehkä Nova Queen olisi huippuperiyttäjä? Tosin uskallan hieman epäillä.