Panteon

trakehner (RUS), ori
syntynyt 13.02.2019
koulupainotteinen
omistaa Zonjiet Stud (VRL-00096)
ruunikonkimo (Ee/Aa/Gg), 172cm
8v 01.05.2019
ko Intermediate I
kasvattanut A. Mikhailov


© Траверсале.рф / irinapoezia@mail.ru © Траверсале.рф / irinapoezia@mail.ru
Arkan
trak, rt km, 169cm
Chatun
trak, rn, 169cm
Igrek
Inna
Aksioma
trak, rt, 159cm
Kapitolij
Athene
Palmetta
trak, rn, 168cm
Arabis
trak, rt, 168cm
Pompej
Ara
Palmira
trak, rn, 163cm
Menes
Paloma

Panteon kiltti ja järkeväluontoinen suurikokoinen ori, joka erityisesti pitää lapsista, mutta muutoin valikoi seuransa tarkoin. Panteonin luottamusta on vaikea ansaita, mutta kerran sen ansaittuaan on ikuisesti orin ystävä, jonka kanssa ori menisi vaikka läpi tulen jos ratsastaja niin pyytäisi.

  • Ominaisuudet
  • Kilpailutulokset
  • Sukuselvitys
  • Jälkeläiset
  • Päiväkirja

Luonteenpiirteet

Rohkeus

Älykkyys

Temperamentti

Herkkyys

Taidot

Notkeus & nopeus

Kuuliaisuus

Lennokkuus

Askellajit

Kouluratsastus /10

Kuuliaisuus ja luonne

Tahti ja irtonaisuus

Maaliskuu 2019

Sen jälkeen kun Fatima oli saapunut Zonjietiin Venäjältä, olin jo salaa mielessäni vannonut että tulisin Venäjältä hankkimaan vielä toisenkin trakehnerin. Fatiman jälkeen olin täysin rakastunut venäläiseen trakehneriin erityisesti ihaillen rodun kulttuuria Venäjällä verrattuna Eurooppaan. Joitain kuukausia siinä vierähti, jossa ajassa olin vain entistä enemmän rakastunut Fatimaan ja alkanut jo haaveilemaan suuremmasta venakkolaumasta nähdessäni sielun silmin tulevat syntyvät varsat. Olin ollut jo yhteydessä muutamaan hevosvälittäjään Venäjällä tiedustellakseni myytävistä hevosista, mutta harmikseni en ollut löytänyt ketään kiinnostavaa ennen kuin minulle kerrottiin Panteon nimisestä kimosta orista.

Panteon oli paikallisen suursiittolan kasvatteja, josta oli myyty monia trakehnereita myös muualle maailmaa joiden tiesin menestyneen jopa Grand Prix tasolla asti. Panteonin isä oli komea rautiaankimo ori Arkan, joka oli jättänyt jälkeensä myös Grand Prix tason liikkujia. Emä Palmetta oli tammaksi suurikokoinen ruunikko siro eläin, joka oli koko ikänsä toiminut siitostammana jättäen jälkeensä monia lupaavia varsoja. Näin jo itseni Panteonin omistajana, niin kovasti haaveilin orista, mutta harmikseni Panteonilla oli myös muita kiinnostuneita ostajia. Olin jo päättänyt hinnalla millä hyvänsä saada orin, joten tarjosin orita hävyttömän summan, josta Jasper tuskin tulisi ilahtumaan. Ilahtui mies tai ei, niin kasvattaja hyväksyi tarjoukseni ja pian pääsimme sopimaan käytännön järjestelyistä.

Kahta viikkoa myöhemmin Panteon muutti Zonjietiin. Kolmivuotiaaksi ori oli jo hyvin kehittynyt ja hämmästyttävän iso, johon taisin rakastua koko loppuiäkseni siinä vaiheessa kun ori talutettiin ulos trailerista. Koko sen kahden viikon Jasper oli mököttänyt minulle, olin yrittänyt selittää pakkomiellettäni miehelle, turhaan. Vasta kun Jasper näki Panteonin livenä, muuttui jokin miehen olemuksessa. Jasper katsoi oria silmääkään räpäyttämättä Panteonin tuijottaessa takaisin karvaakaan värähtämättä. En ollut varma mitä näiden kahden välillä tapahtui, mutta siitä hetkestä lähtien Jasper oli kiintynyt Panteoniin. Näistä kahdesta tuli myöhemmin kuin paita ja peppu, olin hieman mustasukkainen sillä olisin halunnut omia Panteonin kokonaan itselleni.

Venäjällä oli tähän vuodenaikaan umpitalvi ja Namibiassa helteet lähentelivät parhaimillaan +35 astetta. Panteonin pörröinen talvikarva ajettiin pois jo heti ensimmäisenä päivänä ettei orille tulisi liian kuumat oltavat. Ilmastonmuutos oli Panteonille selvästi raskas, sillä ensimmäisten päivien ajan ori oli kuin lamaantunut ja toimi kuin hidastetussa elokuvassa. Kun ensimmäisen kerran näin Panteonin työn touhussa, en voinut olla ihailematta oria. Vaikka Panteon oli vasta kolme, ori orilla uskomattoman lennokkaat ja irtonaiset liikkeet niinkin nuoreksi. Ei epäilystäkään, Panteonilla oli vaikka millä mitalla lahjoja.