Rinaldo

VH16-013-0035

oldenburg, ori
syntynyt 10.07.2015
koulupainotteinen
omistaa Zonjiet Stud (VRL-00096)
rautias (ee/Aa), 177cm
8v 01.10.2018
ko Intermediate I
kasvattanut René Williams


© Stud Universal
© Stud Universal
© Stud Universal
© Stud Universal
© Stud Universal
© Stud Universal

© Stud Universal
© Stud Universal
© Stud Universal
© Stud Universal
© Stud Universal
© Stud Universal
© Stud Universal
© Stud Universal
© Stud Universal
© Stud Universal
© Stud Universal
© Stud Universal
© Stud Universal
Reynaldo
old, rt, 174cm
Rossmond
old, rt, 175cm
Rousseur
Tessara
Gertrude
old, rn, 168cm
Woehler
Gisela
Portia
old, rt, 168cm
Olivier
old, m, 170cm
Omar
Donnabel
Phebe
old, rn, 168cm
Brioni
Phoenix

 

Rinaldo on sellainen ori, joka on hyvin epäluuloinen kaikkea kohtaan jonka huomaa usein siitä miten Rinaldo pomppii kuin mikäkin kenguru pakoon kaikkea, joka näyttää vähänkin kummalliselta tai kuulostaa oudolta. Vikka Rinaldo onkin no.. Rinaldo on ori äärimmäisen taitava kouluratsu, jota ei välttämättä uskoisi orista ensinäkemältä. Onhan se hieman sähläri, mutta sisimmissään ihan kunnollinen hevonen.

  • Ominaisuudet
  • Kilpailutulokset
  • Sukuselvitys
  • Jälkeläiset
  • Päiväkirja

Luonteenpiirteet

Rohkeus

Älykkyys

Temperamentti

Herkkyys

Taidot

Notkeus & nopeus

Kuuliaisuus

Lennokkuus

Askellajit

Kouluratsastus

Kuuliaisuus ja luonne

Tahti ja irtonaisuus

old t. Helmine WSH e. Hazelle
old t. Salome WSH e. Sacagawea

Huhtikuu 2019

Rinaldo saapui Zonjietiin neljän muun puoliverisen kanssa Wolf Sporthorsesin lopetusmyynnin yhteydessä. Saksalainen Wolf Sporthorses oli minulle ennestään nimeltä tuttu puhumattakaan omistajasta, jonka tiesin hyvin. Kun Wolf Sporthorses sitten ilmoitti lyövänsä ovet lukkoon ja hevoset myyntiin, oli harmissani mutta samalla hyvin innoissani sillä talli oli täynnä laadukkaita kouluratsuja kattaen yhteensä huimat 80 hevosta. Juuri sillä hetkellä minusta tuntui kuin olisin voinut ostaa kaikki 80 hevosta. Tosin se olisi luultavasti ajanu Zonjiet Studin konkurssiin, joten yritin ajatella järkevästi. Lopulta oltiin siinä vaiheessa että olin karsinut potentiaaliset vaihtoehdot kahteenkymmeneen, karsittuani näitä vielä hieman lisää oli ehdokkaita enään vain kymmenen.

Rinaldo oli toinen hevonen josta kiinnostuin, ori oli hyvin vaatimaton ulkonäöltään ja luonteeltaan säikky. Järkevä hevosihminen olisi ajatellut että ei tälläisestä hevosesta ole mihinkään, etenkin jos rakennetta tai luonnetta katsoo, mutta milloin olisin muka kuunnellut muita? Jokin orissa herätti heti mielenkiintoni, ehkä se vain johtui Rinaldon olemuksesta. Järkevä hevosihminen olisi tyrmännyt Rinaldon myös sen suvun takia. Orin suku oli hyvin vaatimatonta, josta ei montaa vahvaa suorittajaa löytynyt, ainakaan sellaista jolla olisi takanaan kunnon kisaura. Tietystihän minun oli pakko tehdä tarjous Rinaldosta. Olihan orilla sentään jo ennestään kaksi jälkeläistä, joista päättelin että ei ori niin huono siitosori voisi olla, olihan toisella varsalla jopa tuloksia kouluradoilta. Rinaldon suku tekisi orista virkistävän ja kukapa tietää, ehkä Rinaldo onkin vaatimattomista juuristaan johtuen vahva periyttäjä?

Art Decaden tavoin Rinaldo teki unohtumattoman ensivaikutelman. Ainakaan Rinaldo ei tönäissyt ketään lantakasaan toisin kuin Dec. Tosin Rinaldo onnistui ryöstämään irti taluttajaltansa ja sai aivan mielettömän sätkyn Zonjietin pihassa, sillä kaikki oli ilmeisesti orin mielestä aivan liian kamalaa ja outoa, josta johtuen meillä meni puoli tuntia saada pyydystettyä Rinaldo kiinni. Lopulta saimme houkuteltua Rinaldon rehuämpärillä, joka ei ollut mikään helppo keissi. Olimme huojentuneita kun saimme Rinaldon turvallisesti uuteen karsinaansa. Kotiutumisesta mahtaa tulla pitkä prosessi.