Rorschach II

VH18-012-0213

kwpn, ori
syntynyt 04.05.2018
koulupainotteinen
omistaa Zonjiet Stud (VRL-00096)
musta (EE/aa), 168cm
8v 18.08.2018
ko Grand Prix
kasvattanut Zonjiet Stud
© Beate Langels © Beate Langels © Beate Langels © Beate Langels

 

  • Kilpailutulokset
  • Jälkeläiset
  • Päiväkirja

Kouluratsastus 11/10

Kuuliaisuus ja luonne 3057.30p.

Tahti ja irtonaisuus 3748.65p.

Toukokuu 2018

Cassanova vd Halor oli osoittautunut erinomaiseksi kouluratsuksi ja kasvaessaan ori oli täyttänyt kaikki haaveet mistä kasvattaja voi vain haaveilla. Ajan myötä mieleeni alkoi hiipua ajatus "Mitä jos..?" jättää kotiin Cassanovan isästä, W. Nite Owlista toinen varsa kotiin. W. Nite Owl oli suvullisesti arvokas, sillä ori oli täysin vierassukuinen tallin muihin hevosiin verrattuna. Haaveilin toisesta upeasta varsasta ja lopulta valitsin emätammaksi varsalle Lexus W nimisen ruunikon tamman, joka oli Nite Owlin tavoin vierassukuinen ja osoittautunut loistavaksi periyttäjäksi. Tästä parivaljakosta ei voisi syntyä muu kuin upea varsa.

Kun Rorschach II sitten syntyi, vei musta orivarsa heti jalat altani. Orivarsa oli niin rohkealuontoinen, utelias ja älykäs, joka jatkuvasti kokeili emänsä rajoja. Rorschachin kasvaesta tuli orivarsasta huomattavasti massiivirakenteisempi mitä vanhemmistaan, mutta tästä huolimatta orivarsalla oli kovasti samaa näköä isänsä kanssa ja emältään Rorschach oli selvästi perinyt uteliaisuutensa ja rohkeutensa. Rorschach oli myös hyvin älykäs ja toisinaan orin älykkyys toi ongelmia mukanaan, sillä ori löysi nopeasti pienetkin porsaanreiät käyttäen niitä törkeästi hyväkseen.

Jo nuorena Rorschach oli hyvin kypsynyt ikäisekseen kyeten sellaisiin liikkeisiin mihin ei useimmat muut ikätoverit pystyneet. Rehellisesti sanoen Rorschach oli potentiaalisempia kouluratsuja mitä meillä on ikinä niin nuorella iällä ollut ja tällä hetkellä vaikuttaa siltä että Rorschachista saattaa tulla jopa Cassanovaa parempi kouluratsu. Sukunsa puolesta orilla tulee olemaan vielä paljon annettavaa siitoksessa, isän suku edustaa täysin ruotsalaista sukua ja isän suvussa yhdistyvät yhdysvaltalaiset, saksalaiset ja ruotsalaiset linjat.