Rorschach II

KTK-III
(17 + 17 + 18 + 17 = 69p.)

image

Perustiedot

  • hollantilainen puoliverinen, ori
  • 168cm, musta EE/aa
  • s. 04.05.2018 8v 02/19
  • ko Grand Prix
  • omistaa Zonjiet Stud (VRL-00096) NA
  • kasvattanut Zonjiet Stud (VRL-00096) NA

Luonnekuvaus

Ross on musta hieno koulupuoliveriori jota on siunattu erinomaisella luonteella. Ori on älykäs, kiltti, rohkea jossa yhdistyvät melkein kaikki hyvät piirteet. Oria on helppo käsitellä tilanteessa kuin tilanteessa ja vaikka Ross on energinen, niin ori on myös samalla hyvin kärsivällinen joka on enemmän sivusta seuraaja tyyppiä. Hevostovereiden kesken ori on aivan päinvastainen, joka pistää jatkuvasti laumatoverinsa koetukselle, mutta ihmisten seurassa Ross on kuin suoraan sadusta. Älykkyys tuo toisinaan ongelmia, sillä Ross on mestari keksimään porsaanreiät ja jos ori näkee tilaisuuden johonkin, niin sen ori myös tekee. Onneksi orin tempaukset ovat usein harmittomia ja huvittavia.

Ori on eteenpäinpyrkiväinen ja energinen ratsu, joka kelpuuttaa selkään oikeastaan kenen tahansa. Ratsuna Rossilla on loppumatön kärsivällisyys ja ori on helposti motivoitavissa. Rossilla ei ole huonoa tai hyvää päivää vaan ori on tasaisen varma suorittaja joka tekee kaiken varmuudella ja laadulla. Rossia helpompaan oriin harvoin törmää, orin kanssa voi kuka tahansa tehdä töitä tyylistä riippumatta. Ori oppii uudet asiat nopeasti ja on hyvin mukautuviskykyinen, josta syystä kisapaikoilla Ross on kuin kotonaan.

image
image

Painotuslaji: Kouluratsastus
Koulutustaso: Grand Prix

 

Kouluratsastus taso 11/10 Kuuliaisuus ja luonne 3091.82p Tahti ja irtonaisuus 3784.54p
image

Toukokuu 2018

Cassanova vd Halor oli osoittautunut erinomaiseksi kouluratsuksi ja kasvaessaan ori oli täyttänyt kaikki haaveet mistä kasvattaja voi vain haaveilla. Ajan myötä mieleeni alkoi hiipua ajatus "Mitä jos..?" jättää kotiin Cassanovan isästä, W. Nite Owlista toinen varsa kotiin. W. Nite Owl oli suvullisesti arvokas, sillä ori oli täysin vierassukuinen tallin muihin hevosiin verrattuna. Haaveilin toisesta upeasta varsasta ja lopulta valitsin emätammaksi varsalle Lexus W nimisen ruunikon tamman, joka oli Nite Owlin tavoin vierassukuinen ja osoittautunut loistavaksi periyttäjäksi. Tästä parivaljakosta ei voisi syntyä muu kuin upea varsa.

Kun Rorschach II sitten syntyi, vei musta orivarsa heti jalat altani. Orivarsa oli niin rohkealuontoinen, utelias ja älykäs, joka jatkuvasti kokeili emänsä rajoja. Rorschachin kasvaesta tuli orivarsasta huomattavasti massiivirakenteisempi mitä vanhemmistaan, mutta tästä huolimatta orivarsalla oli kovasti samaa näköä isänsä kanssa ja emältään Rorschach oli selvästi perinyt uteliaisuutensa ja rohkeutensa. Rorschach oli myös hyvin älykäs ja toisinaan orin älykkyys toi ongelmia mukanaan, sillä ori löysi nopeasti pienetkin porsaanreiät käyttäen niitä törkeästi hyväkseen.

Jo nuorena Rorschach oli hyvin kypsynyt ikäisekseen kyeten sellaisiin liikkeisiin mihin ei useimmat muut ikätoverit pystyneet. Rehellisesti sanoen Rorschach oli potentiaalisempia kouluratsuja mitä meillä on ikinä niin nuorella iällä ollut ja tällä hetkellä vaikuttaa siltä että Rorschachista saattaa tulla jopa Cassanovaa parempi kouluratsu. Sukunsa puolesta orilla tulee olemaan vielä paljon annettavaa siitoksessa, isän suku edustaa täysin ruotsalaista sukua ja isän suvussa yhdistyvät yhdysvaltalaiset, saksalaiset ja ruotsalaiset linjat.