Sacagawea

VH16-013-0045

oldenburg, tamma
syntynyt 07.02.2015
koulupainotteinen
omistaa Zonjiet Stud (VRL-00096)
voikko (ee/Aa), 164cm
8v 01.10.2018
ko Intermediate II
kasvattanut B. Becker


© Gestüt Rosenhof
© Gestüt Rosenhof © Gestüt Rosenhof © Gestüt Rosenhof © Gestüt Rosenhof
Jaheim
old, rt, 167cm
Jagger
old, m, 168cm
Jungle
Sivane
Lucille
sf, rn, 165cm
Astarte
Litchy
Sachiko
kwpn, vkk, 166cm
Desiderio
kwn, rnvkk, 168cm
Decurio
Paprika
Sabina
Deniel, rt, 165cm
Twister
Sylvia

 

Sacagaweassa on hieman hullun tohtorin vikaa. Se on aina innokkaana kokeilemassa sitä, mitä muut pelkää. Tamman suku on kohtalaisen harvinaista oldenburg-linjaa. Kaikki ovat kilpailleet lähinnä pienissä kilpailuissa, mutta ihmeen kaupalla tästä tammasta on kuoriutunut kovan luokan tähti.

  • Ominaisuudet
  • Kilpailutulokset
  • Sukuselvitys
  • Jälkeläiset
  • Päiväkirja

Luonteenpiirteet

Rohkeus

Älykkyys

Temperamentti

Herkkyys

Taidot

Notkeus & nopeus

Kuuliaisuus

Lennokkuus

Askellajit

Kouluratsastus 10/11

Kuuliaisuus ja luonne 3113.22p

Tahti ja irtonaisuus 3793.21p

old o. Salome WSH i. Rinaldo
old t. Kasimir WSH i. Keepsakes

Tammikuu 2019

Sacagawea saapui Zonjietiin neljän muun puoliverisen kanssa Wolf Sporthorsesin lopetusmyynnin yhteydessä. Saksalainen Wolf Sporthorses oli minulle ennestään nimeltä tuttu puhumattakaan omistajasta, jonka tiesin hyvin. Kun Wolf Sporthorses sitten ilmoitti lyövänsä ovet lukkoon ja hevoset myyntiin, oli harmissani mutta samalla hyvin innoissani sillä talli oli täynnä laadukkaita kouluratsuja kattaen yhteensä huimat 80 hevosta. Juuri sillä hetkellä minusta tuntui kuin olisin voinut ostaa kaikki 80 hevosta. Tosin se olisi luultavasti ajanu Zonjiet Studin konkurssiin, joten yritin ajatella järkevästi. Lopulta oltiin siinä vaiheessa että olin karsinut potentiaaliset vaihtoehdot kahteenkymmeneen, karsittuani näitä vielä hieman lisää oli ehdokkaita enään vain kymmenen.

Ei tarvi varmaankan perustella miksi Sacagawea kiinnitti mielenkiintoni. Olin vannonut että jatkossa kiinnittäisin enemmän huomiota ns. ei värillisten kasvatukseen, mutta kun eteeni ilmestyi voikko myytävä oldenburgtamma, loistava kouluratsu vieläpä, niin kuinka olisin muka osannut sano ei? Olihan Sacagawealla melko mitäänsanamattomat sukujuuret, mutta harvinaiset! Vitsit mikä harvinaisuus. Ja myynnissä. Sinne hujahti ostotarjous.

Sacagawea oli neljäs hevonen joka talutettiin sinä iltapäivänä ulos trailerista. Kolme aikaisempaa olivat no.. Hyvin luonteikkaita ja Sacagawea oli kuin virkistävä tuulahdus jostain paratiisista. Tamma oli porukan ensimmäinen joka asteli tyyneen rauhallisesti ulos trailerista turhia hätäilemättä. Kaikki muut olivat rymistelleet vauhdilla alas, joko tönineet ihmisiä lantakasoihin, ryöstäytyneet irti ja mokomaa elikkoa sai metsästää puoli tuntia tai sitten näykkineet käsivarren mustelmille. Jep. Laadukkaita kouluratsuja. Sacagawea oli porukan ainut joka todella osasi käyttäytyä kuin järkevä hevonen siinä tilanteessa. Olimme toki kuulleet kauhutarinoita myyjältä siitä miten tammalla olisi tapana koetella aivan kaikkea, mutta juuri sillä hetkellä Sacagawea oli oikein säyseä, ressukka ehkä hieman uupunut pitkästä matkasta.