preloader

Loading...

Slavo Radon

image

Perustiedot

  • lipizza, ori
  • 159cm, ruunikonkimo EE/Aa/GG
  • s. 27.12.2008 8v 02/10
  • ko Grand Prix
  • omistaa Zonjiet Stud (VRL-00096) NA
  • kasvattanut RDN Hevoskasvatus

 

Luonnekuvaus

Slavo on hevonen, jossa on oikeastaan kaikki kohdallaan. Tyypillinen rotunsa edustaja, jolla on hyväkäytöksinen luonne, mahtavat liikkeet ja korrekti rakenne. Ikävä kyllä Slavolla on myös ikävät geenit lihoa helposti, joten orin tiukasta ruokavaliosta on pidettävä tiukasti kiinni. Oria voi kuka tahansa käsitellä, Slavo käyttäytyy aina yhtä mallikkaasti aiheuttamatta ikinä harmaita hiuksia missään tilanteessa.

Slavo on herkkä ratsu, jolla on takanaan vaiheikas historia kouluratsuna. Orilla on luonnostaan elastiset liikkeet, vahva takapää ja hyvin kärsivällinen luonne jonka avulla ratsukko selviää mistä vain koitoksesta.

image
image
image

Painotuslaji: Kouluratsastus
Koulutustaso: Prix St. Georges

 

Kouluratsastus taso Kuuliaisuus ja luonne Tahti ja irtonaisuus
image

Lokakuu 2019

Viimeisimpänä mielessäni oli lipizza, etenkin ikäloppu sellainen. Omistin ennestään yhden lipizzatamman, olin jo pitkään haaveillut tamman varsottamisesta mutta ongelmana oli se että Afrikan oritarjonta oli lyhyesti sanottuna huono ja orin käyttäminen muualta maailmaa tulisi törkeän kalliiksi, joten olin laittanut varsahaaveet jäihin nojaten tamman nuoreen ikään. Pari vuotta myöhemmin varsahaaveet oltiin jo ehditty unohtamaan ja tammasta oli muodostunut oiva tätikuljetin.

Olin ennen ostanut hevosia Alegren hevosvälityksen kautta, mutta en ollut pitkään aikaan katsonut tarjontaa sillä hevosia oli laidasta laitaan eikä laadusta voinut aina puhua. Eräänä päivänä aamukahvien lomassa päätin katsastaa Alegren hevostarjonnan. Kahvit olivat lentää suustani kun näin Slavo Radonin ilmoituksen. Puhtaita lipizzoja ei tipahdellut aivan joka paikasta. Toinen asia mihin kiinnitin huomioni, oli orin ikä. Suku oli kuitenkin vaikuttava, kasvattaja nimellisesti tuttu (joka ei harmillisesti pyörinyt enään hevosbisneksessä mukana), joten laitoin kyselyä orin perään.

Noin kahta viikkoa myöhemmin Slavo Radon saapui Zonjietiin ensin kahden viikon kokeiluajalle. Huolimatta orin korkeasta iästä, oli Slavo erittäin hyvässä kunnossa, joka oli myös huippukunnossa. Viiden päivän jälkeen olin jo vakuuttunut orista joten laitoin välittäjälle viestiä jotta kaupat saataisiin solmittua loppuun asti. Slavon myötä aloin jälleen haaveilemaan tamman varsottamisesta nyt kun se oli mahdollista (ja halpaa).