Heidseck Spectacular

VH19-011-0099

hannover, ori
syntynyt 30.03.2019
koulupainotteinen
omistaa Zonjiet Stud (VRL-00096)
rautias (ee/aa), 168cm
8v 01.06.2019
ko Grand Prix
maahantuonut Heidseck Sporthorses© Michaela Javůrková
© Kateřina Filipi © Kateřina Filipi © Michaela Kvis © Michaela Kvis
Sirensong Vegas
hann, rn, 166cm - KTK-II
Huntsong Vegas
hann, rt, 163cm - KRJ-I, KTK-I
Shangai Song AIR KRJ-I
KWB Foxtrot KRJ-I
KWB Photomania
hann, km, 168cm
Ch. E Hazzi KRJ-II, KTK-II
KWB Photogenic KTK-III
Heidseck Alsace
hann, rt, 166cm - KTK-II
Aerosol At
hann, rt, 167cm - KTK-II
Amsterdam von Gateaway
Melodioso Da KTK-I
Black Ashes
hann, m, 165cm
Dust to Dust PB KRJ-I
Brooklyn Amor KRJ-II

       Isälinja Sirensong Vegas - Huntsong Vegas - Shanghai Song AIR - Routzell 99 - Routinier
       Emälinja Heidseck Alsage - Black Ashes - Brooklyn Amor - Mius Brunetchel - GS Metropolis

 

  • Ominaisuudet
  • Kilpailutulokset
  • Jälkeläiset
  • Päiväkirja

Luonteenpiirteet

Rohkeus

Älykkyys

Temperamentti

Herkkyys

Taidot

Notkeus & nopeus

Kuuliaisuus

Lennokkuus

Askellajit

Kouluratsastus 0/10

Kuuliaisuus ja luonne 0p

Tahti ja irtonaisuus 0p

Maaliskuu 2019

Kun ensimmäisen kerran näin Specin myynti-ilmoituksen, en arkaillut hetkeäkään. Useita vuosia sitten olin omistanut orivarsan isän Sirensong Vegasin, jonka olin myynyt Heidseck Sporthorsesiin ihan vain sen takia että mulla oli identiteettikriisi, en tiennyt mitä halusin hevosharrastukseltani joten sen myötä päätin tehdä tehdä niinkin radikaalin muutoksen kuin myydä osa hevosista pois. Jälkeenpäin ymmärsin että Sirensong Vegasin myyminen taisi sittenkin olla virhe, sillä orilla oli aivan mahtava suku ja Siensong oli sellaiselta kasvattajalta, jota arvostin aivan valtavasti, mutta joka ei enään nykypäivänä toimi hevosbisneksessä mukana. Onneksi tiesin että olin myynyt Sirensongin hyvään kotiin, jossa orin lahjat ja hienot sukujuuret eivät jäisi tyhjän päälle.

Rehellisesti sanottuna, olin jo melkein unohtanut Sirensong Vegasin kunnes törmäsin Heidseck Sporthorsesin ilmoitukseen nuorista puoliverivarsoista. Ja tällöin ymmärsin että minun oli aivan pakko saada Sirensongin jälkeläinen. Varsan emäkään ei ollut yhtään hullumpi, jolla oli myös mielenkiintoiset, vanhahtavat sukujuuret. Myöhemmin Heidseckin suunnalta tuli myöntävää vastausta, se oli ehkä mun onnellisin päivä vähään aikaan. En tiedä tiesikö monikaan että olin hurahtanut myös vanhempiin sukulinjoihin ja arvostin monia, jo lopettaneita, kasvattajia.

Jasper kuuli riemunkiljahduksen sinä aamuna tallista kun olin saanut soiton että orivarsa oli matkalla Zonjietiin. Kaikki oli jo valmiina uutta hevosta ajatellen ja minun teki vain mieli hypellä ympäri tallia. Jasper taisi ymmärtää että vaimoparka oli viimeinkin seonnut lopullisesti ja menettänyt järkensä vähäisetkin rippeet.

Kahta tuntia myöhemmin (jotka olivat elämäni hitaimmat tunnit) traileri kurvasi Zonjietin pihaan. Olin salamana jo vetänyt crocsit jalkaan, jotka sai potkaistua sekunnissa päälle ja kirmaamassa jo ulos. Hitto, pitikin käydä juomassa kahvit kotona, puolet pidempi matka mitä tallin kahvihuoneesta. Kun pääsin viimeinkin tallin pihaan, oli jo orivarsa lastattu pois jota Jasper parhaillaan piteli selvästi yrittäen ymmärtää mikä tässä hevosessa sai vaimon naksahtamaan päästä. Itse taas käyttäydyin kuin kuolaava idiootti lumoutuen täysin orivarsasta. Olihan se toki vasta varsa, mutta hyvin jäntevä kokoisekseen ja upea tummanrautias karvapeite, jonka luonnetta kasvattaja oli ylistänyt.

Spec oli juuri sellainen mitä kasvattaja oli kuvaillut. Orivarsa oli rohkea, tasapainoinen varsa joka heittäytyi täysillä jokaiseen tilanteeseen mukaan. Ja mitkä liikkeet! Voi kyllä, siitä kasvaisi vielä upea kouluratsu Grand Prix luokkiin.