Heidseck Spectacular

KTK-II
(18 + 18 + 19 + 18 = 73p.)

image

Perustiedot

  • hannover, ori
  • 168cm, rautias ee/aa
  • s. 30.03.2019 8v 12/18
  • ko Grand Prix
  • omistaa Zonjiet Stud (VRL-00096) NA
  • kasvattanut Heidseck Sporthorses GER

 

Luonnekuvaus

Spec on isänsä kaltainen elostelija jolta ei jää yksikään tamma huomiotta. Orista lähtee ääntä julmetun paljon joka protestoi jokaisesta asiasta jos se ei ole orin mieleen. Jos ruoka-aikana ruoka myöhästyy vähänkin, niin Spec huomauttaa asiasta eikä mitenkään vähä-ääniseen sävyyn ja jos on tamma lähettyvillä niin tietysti silloinkaan ei voi olla hiljaa. Kovaäänisyydestään huolimatta Spec on sisimmissään ihan kiva hevonen sellaista kohtaan jonka ori hyväksyy. Spec on hieman valikoiva, ori ei huoli lähellensä ketä tahansa ihmistä. Ei toivottujen lähellä Spec on kamala, joka tekee kaikkensa vaikeuttaakseen toimia, mutta tutun ja turvallisen ihmisen lähellä ori on helposti käsiteltävissä joka nauttii hellyydenosoituksista.

Spec on hyvin tarkka siitä kenet ori kelpuuttaa selkään. Teoriassa ori on Grand Prix tason isoliikkeinen kouluratsu jolta sujuu mahdotonkin ja jota on helppo työstää, mutta tähän lopputulokseen päästäkseen selässä täytyy olla ratsastaja jonka ori on hyväksynyt. Spec on kovaäänisyyden lisäksi myös hyvin suorasanainen, jos ori ei pidä jostain niin ei tarvitse murehtia siitä että ratsastaja joutuu arvuuttelemaan ratsastaako oria oikein. Vaikka Specillä on tapana koetella hermoja, on ori ehdottomasti raudanluja kouluratsu jonka suoritus ei jätä ketään kylmäksi.

Spec on helppo lastata joka viihtyy hyvin vaikka yksikseen koko matkan ajan, kunhan heinäbuffetti pelaa. Kisapaikoilla ori on entistä kovaäänisempi ja hormonihöyryissä jota voi olla vaikea palauttaa maan pinnalle. Specin saa keskittymään, mutta se vaatii aikaa ja pitkät alkuverryttelyt, mutta kunhan ori on vain saatu tuntumalle niin ei tarvitse murehtia lopusta, Spec hoitaa kyllä voiton kotiin jos ratsastajana on tuttu joka on jo todistanut arvonsa orin silmissä.

image
image

Painotuslaji: Kouluratsastus
Koulutustaso: Grand Prix

Kuuliaisuus ja luonne 3383.93p
Tahti ja irtonaisuus 3706.75p
Kouluratsastuksessa 7090.68p (10/11)

image

Maaliskuu 2019

Kun ensimmäisen kerran näin Specin myynti-ilmoituksen, en arkaillut hetkeäkään. Useita vuosia sitten olin omistanut orivarsan isän Sirensong Vegasin, jonka olin myynyt Heidseck Sporthorsesiin ihan vain sen takia että mulla oli identiteettikriisi, en tiennyt mitä halusin hevosharrastukseltani joten sen myötä päätin tehdä tehdä niinkin radikaalin muutoksen kuin myydä osa hevosista pois. Jälkeenpäin ymmärsin että Sirensong Vegasin myyminen taisi sittenkin olla virhe, sillä orilla oli aivan mahtava suku ja Siensong oli sellaiselta kasvattajalta, jota arvostin aivan valtavasti, mutta joka ei enään nykypäivänä toimi hevosbisneksessä mukana. Onneksi tiesin että olin myynyt Sirensongin hyvään kotiin, jossa orin lahjat ja hienot sukujuuret eivät jäisi tyhjän päälle.

Rehellisesti sanottuna, olin jo melkein unohtanut Sirensong Vegasin kunnes törmäsin Heidseck Sporthorsesin ilmoitukseen nuorista puoliverivarsoista. Ja tällöin ymmärsin että minun oli aivan pakko saada Sirensongin jälkeläinen. Varsan emäkään ei ollut yhtään hullumpi, jolla oli myös mielenkiintoiset, vanhahtavat sukujuuret. Myöhemmin Heidseckin suunnalta tuli myöntävää vastausta, se oli ehkä mun onnellisin päivä vähään aikaan. En tiedä tiesikö monikaan että olin hurahtanut myös vanhempiin sukulinjoihin ja arvostin monia, jo lopettaneita, kasvattajia.

Jasper kuuli riemunkiljahduksen sinä aamuna tallista kun olin saanut soiton että orivarsa oli matkalla Zonjietiin. Kaikki oli jo valmiina uutta hevosta ajatellen ja minun teki vain mieli hypellä ympäri tallia. Jasper taisi ymmärtää että vaimoparka oli viimeinkin seonnut lopullisesti ja menettänyt järkensä vähäisetkin rippeet.

Kahta tuntia myöhemmin (jotka olivat elämäni hitaimmat tunnit) traileri kurvasi Zonjietin pihaan. Olin salamana jo vetänyt crocsit jalkaan, jotka sai potkaistua sekunnissa päälle ja kirmaamassa jo ulos. Hitto, pitikin käydä juomassa kahvit kotona, puolet pidempi matka mitä tallin kahvihuoneesta. Kun pääsin viimeinkin tallin pihaan, oli jo orivarsa lastattu pois jota Jasper parhaillaan piteli selvästi yrittäen ymmärtää mikä tässä hevosessa sai vaimon naksahtamaan päästä. Itse taas käyttäydyin kuin kuolaava idiootti lumoutuen täysin orivarsasta. Olihan se toki vasta varsa, mutta hyvin jäntevä kokoisekseen ja upea tummanrautias karvapeite, jonka luonnetta kasvattaja oli ylistänyt.

Spec oli juuri sellainen mitä kasvattaja oli kuvaillut. Orivarsa oli rohkea, tasapainoinen varsa joka heittäytyi täysillä jokaiseen tilanteeseen mukaan. Ja mitkä liikkeet! Voi kyllä, siitä kasvaisi vielä upea kouluratsu Grand Prix luokkiin.