Thabor v.d. Valbsje

shetlanninponi, ori
syntynyt 19.01.2018
valjakkopainotteinen
omistaa Zonjiet Stud (VRL-00096)
ruunikonkirjava (EE/Aa/nT), 100cm
8v 01.10.2018
ko valjakko noviisi
kasvattanut Y. Thomsen


Truro v.d. Valbsje Theodore I'm Teddy
Small Town Girl
Ellie v.d. Valbsje Nickname
Elizabeth
Amberley v.d. Valbsje Wilhelmina Charlie Chocolate
Dorothy
Princess Elsa Ratchet
Our Queen

Luonnekuvaus

Sukuselvitys

Päiväkirja

Heinäkuu 2018
Jasper ei ollut sanonut sanaakaan ensimmäisen ponin muuttaessa talliin, mies oli ollut myös vaiti kun olin palannut Yhdysvalloista kaksi uutta oria mukanani. Mies oli ilmeisesti ymmärtänyt menettävän täysin kontrollinsa mitä tuli hänen rakkaan vaimonsa hevosmieltymyksiin. Jasper tiesi myös ettei hänen sanallaan ollut painoa, mies kyllä tiesi että pelkkä "Ei" ei estäisi minua ostamasta haluamaani hevosta. Lopulta mies oli ymmärtänyt tappionsa, käskenyt pitämään järjen päässä ja pysyttelemään vain hevosista (Jasper oli eräänä aamuna yllättänyt minut selaamasta miniaasien myynti-ilmoituksia).

Kahden tunnin selaamisen jälkeen huokaisin raskaasti. Kukaan ilmoituksen poni ei vaikuttanut sopivalta. Tietenkin tapani mukaan menin purkamaan ärtymykseni hevosryhmään, jota kautta sain yhteydenoton suomalaiselta nuorelta naiselta, joka kertoi maahantuoneensa muutaman ponin jonkin aikaa sitten. Tuntia myöhemmin sain kuvat mailiini poneista ja olin pökertyä kuolla onnesta. Olin valmis viemaan kaikki heti Zonjietiin, mutta onnistuin rentouttamaan mieleni ja käymään ponit muistuttaen itseäni järkevyydestä.

Ensimmäinen poneista oli kuvankaunis rautiaankirjavanpäistärikkö tamma Rosalie v.d. Stoerede, joka sulatti sydämeni ensivilkaisusta lähtien. Ehkä tästä syystä ignoorasin kuvan alla lukevan lauseen jossa mainittiin Rosalien olevan Neiti Kiukkupylly ja hiusten halkoja. Toiseksi poniksi valitsin pitkän harkinnan jälkeen minikokoisen, punahallakon Vera v.d. Groende, joka oli riskiostos. No jos tamma ei soveltuisi valjakkoajoon niin ainakin sille löytyisi kasapäin ihailijoita Zonjietista, niin halittavan ihana nallukka! Kolmannen ponin valitsin heti kun näin Thabor v.d. Valbsjen kuvan. Ryhdikäs, tummanruunikko ori hurmasi minut heti ensihetkestä alkaen ja kuvauksen mukaan orin luonnekin olisi kohdillaan.

Kun koko ponikolmikko oli vihdoinkin muuttanut ja kotiutunut Zonjietiin, niin katselin aluksi hieman hämmästyneenä laitumia. En ollut vieläkään tottunut shetlanninponinäkyyn. Vaikutti siltä että tammalauman valtajärjestys oli muuttunut Veran saapua kuvioihin, tamma oli ensimmäisestä päivästään lähtien nokkinut järjestyksensä lauman huipulle. Leidiressukka näytti kuin maansa myyneeltä, kaiketi tämä oli vanhalle tammalle liikaa sillä kiukkuisen oloinen Leidi tyytyi lopulta asemaansa. Thabor ja Vera oltiin hyvin otettu jo laumaan mukaan.