LB Total War

KTK-I
(20 + 20 + 20 + 20 = 80p.)

imageimage

Perustiedot

 • oldenburg, ori
 • 167cm, musta Ee/aa
 • s. 23.09.2019 8v 2/20
 • ko Grand Prix
 • omistaa Zonjiet Stud (VRL-00096) NA
 • kasvattanut Lallybroch GB

Luonnekuvaus

Varro on juuri sellainen hevonen jonka kanssa ei pärjää heikkomieliset. Varron kanssa on oltava määrätietoinen, kärsivällinen tai hukka perii. Tämäkään ei lisäksi riitä sillä Varro ei anna mitään ilmaiseksi, toisinaan arkisistakin asioista saa taistella sillä jos ori päättää että hän ei jotain asiaa tee, niin luvassa on pitkä taisto. Varron kunnioitus on vaikea ansaita, kunnioitus voi kadota yhden pienenkin virheen myötä ja kaikki täytyy aloittaa alusta. Tämän lisäksi Varrolla on tapana aina yrittää koettaa onneansa hyppimällä nenille, ah mikä ihana hevonen joka on luultavasti sieltä kaikista hankalimmasta päästä. Hevonen, jonka kanssa ei todellakaan tee mieli olla tekemisissä mutta kuten kaikessa, myös Varrossa on kääntöpuolensa. Ori on aivan uskomaton kouluratsu jota ei voi kuin vain ihailla nähtyään orin työn touhussa.

Hoitotoimenpiteet ovat Varrolle täysin arkinen asia, tuttu rutiini jotka eivät tietenkään voi sujua ikinä täysin ongelmitta. Orin saa haettua hyvin ulkoa, mutta taluttaessa Varro on yksi kakkapää ja neiti siinä mielessä että vesilätäköihin ei voi tietenkään astua. Toisinaan myös tuulisella säällä kaikki on aivan liian kamalaa ja sitten on tietysti tammat, jotka ovat Varron heikkous. Hoitotoimenpiteet sujuvat määrätietoisella asenteella ja tutulla rutiinilla, Varro ei pidä uusista asioista ja niihin totutteleminen on hankalaa sillä ori on epäluuloinen kaikkea kohtaan, joten spontaaniuden voi unohtaa. Tutut hoitotoimenpiteet sujuvat omalla painollaan, jos ori on tukevasti kiinni ja hoitajana on tuttu, niin orin saa kuntoon hyvinkin nopeasti.

Kuten varmasti jo arvasittekin, Varro ei ole helppo hevonen selästä käsin vaan vaatii ehdottoman kokeneen ratsastajan, joka on orille tuttu ja jonka kanssa on luottamusside kunnossa. Varro on sellainen hevonen, joka ei salli ainuttakaan virhettä selässä ja virheellä voi olla hyvin kohtalokas vaikutus jonka myötä koko luottamusside voi romuttua ja sen takaisin ansaitseminen on pitkä projekti. Mikään ei ole ollut ikinä helppoa Varron kanssa, sillä etenkin alkuaikoina virheitä oli mahdoton olla tekemättä ja takapakkia tuli paljon. Varro on hyvin herkkä, joka vaatii määrätietoiset avut joka käy ylikierroksilla suurimman osan ajasta. Varro on lahjakkaimpia kouluratsuja joita olen ikinä nähnyt, orilla on uskomattomat liikkeet joka yltää mahtaviin tuloksiin oikealla ratsastajalla. Varro nauttii työskentelystä, vaikka sitä ei aivan heti uskoisi. Orilla on myös hyvä keskittymiskyky ja uskomaton työmotivaatio, joka jaksaa tehdä töitä vaikka loputtomiin jos ratsastajan ja hevosen luottamusside on kunnossa.

Varro on siitä hyvä kisahevonen, että ori ei ole ikinä jännittänyt kisapaikoilla. Toki Varro käy ylikierroksilla kuten tosimiehen kuuluukin, aivan kotona ollen oma hankala itsensä. Varro onnistuu aina herättämään huomioita kisapaikoilla kuten tosimies, joka saa toisinaan huokaukset karkaamaan katsojien huulilta, eikä aina hyvässä mielessä. Toki orissä riittää työtä ja pitelemistä, mutta jos ratsastaja vain hallitsee homman, niin Varro tuo voiton kotiin.

image
  Total Death
  old, m, 172cm - KTK-II
  Total Shock
   
  Total Pani 
  Utopiana 
  Skeleton Pride
   
  Skeletons In The Closet 
  Ride To Pride xx 
  Bloodbloom
  old, rn, 164cm - KTK-II
  Temple Warrior
   
  Temple King 
  Edin's Fantasy  
  Bloodbath
   
  Blood In Veins 
  Barbiegirl 
image
 • old t. VIR MVA Ch. Tablitsa vd Halor KTK-III, KRJ-I, KWPN-I, KV-I e. Oldfinion Quichwarz
image

Kilpailumenestys

Painotuslaji: Kouluratsastus
Koulutustaso: Grand Prix

 

Kouluratsastus taso Kuuliaisuus ja luonne Tahti ja irtonaisuus
image

Elokuu 2019

Zonjiet Stud oli viime aikoina viettänyt jonkinlaista lama-aikaa. Ei ollut syntynyt uusia varsoja yhtä lukuunottamatta, ei uusia hevosia ja kilpailurintamallakin oli hiljaista. Jasper oli jo vitsaillut minkä mielenhäiriön olin saanut kun en ollut edes intoillut myyntihevosista. Ehkä olin viimeinkin tulossa järkiini ja olin suorastaan järkyttynyt omasta käytöksestäni sillä yleensä selasin aina jatkuvasti myynti-ilmoituksia, suunnittelin tulevia varsoja ja haaveilin hevosista. Jossain sisimmissäni olin tiedostanut että Zonjiet Stud oli paisunut aivan liian suureksi, tilaa oltiin jouduttu laajentamaan toinen kerta toisensa jälkeen ja edelleenkin tilat ratkesivat liitoksistaan. Turha varmaan edes mainitakkaan että alunperin Zonjiet studin tilukset kattoivat kaksi tallirakennusta, yhteensä 30 hevoselle. Hehtaariahan meillä riitti, vuosien saatossa tiluksille on noussut kaksi muuta tallirakennusta, laidunmaata on ostettu lisää, kahta muuta tallia laajennettu. Tietysti piti rakennuttaa toinen kenttä. Zonjiet Stud oli perustamishetkellä elegantti, moderni tila mutta nykyisin tila on yhtä sokkeloa. Sentään rakennuksissa on pyritty säilyttämään yhdenmukaiset elementit.

Olin turhautunut, kaipasin jotain, en vain tiennyt mitä. Aina kriisin tullen olin eksynyt markkinapalstoille ja niin kävi nytkin. Selasin kyllästyneenä ilmoituksia torjuen yhä uudelleen hevosen toisensä perään. Pian silmiini osui ilmoitus Lallybrochin myytävistä varsoista. Talli oli nimellisesti tuttu, tuori tila Skotlannissa jonka koulupuoliverisiä muistan joskus ihailleeni. Tietysti se ainut myytävä koulupuoliverinen oli jo myyty, itkin sisäisesti ja lopulta laitoin kasvattajalle surkuttelevaa viestiä myydystä varsasta. Pian sain vastauksen että heillä olisi pian myyntiin tulossa vieroitusikäinen varsa.

LB Total War vei jalat altani. Olin aina ollut heikkoina mustiin puoliverisiin. Jo varsan isä Total Death teki syvän vaikutuksen eikä emäkään lainkaan huono ollut. Kaupathan siinä tietysti syntyi, miten olisin muka voinut vastustaa tälläistä hevosta, vaikka kasvattaja hieman varoittelikin että varsa on tullut luonteeltaan isäänsä, hevoseen joka ei anna mitään ilmaiseksi. Tästä varsasta kasvaisi ehdottomasti vielä upea kouluratsu ja toivottavasti myös tulevaisuuden jalostusori