Tregaro

VH18-012-0292

kwpn, ori
syntynyt 13.02.2018
koulupainotteinen
omistaa Zonjiet Stud (VRL-00096)
ruunivoikko tobiano (Ee/Aa/nCr/nTo), 160cm
8v 01.05.2018
ko Prix St. Georges
kasvattanut W. Akker


© Luvat on
©  Luvat on ©  Luvat on ©  Luvat on
Carter
kwpn, vkk, 164cm
Camacho
kwpn, rnvkk, 168cm
Roover
Dominica
Sovana
kwpn, rt, 163cm
Quaroma
Passionada
Sonate
kwpn, rn tob, 158cm
Survivor
kwpn, m tob, 164cm
Tabaret
Be True
Sinai
kwpn, rn, 155cm
Rosoff
Sahrati

 

Tahvo on rescuehevonen, joka oli saapunut paikalliselle yhdistykselle Texasissa entisen omistajan laiminlyöden hevosta. Huolimatta karusta menneisyydestään ori ei ole ikinä menettänyt uskoansa ihmisiin ja on ehdottoman luotettava kumppani aivan kaikessa. Tahvo rakastaa ihmisiä yli kaiken, erityisesti nauttien vain olla rapsutettavana pää ihmisen sylissä. Vaikka Tahvo on ori, ei Tahvossa tunnu olevan mitään orimaisia luonteenpiirteitä sillä ori ei kuolaa tammojen perään ja käyttäytyy tilanteessa kuin tilanteessa järkevästi ihmistä kuunnellen. Tahvon motto tuntuu olevan "Mukavuus ennen kaikkea", mutta tosipaikan tullessa löytyy orista myös riittävä määrä virtaa.

  • Ominaisuudet
  • Kilpailutulokset
  • Jälkeläiset
  • Päiväkirja

Luonteenpiirteet

Rohkeus

Älykkyys

Temperamentti

Herkkyys

Taidot

Notkeus & nopeus

Kuuliaisuus

Lennokkuus

Askellajit

Kouluratsastus 7/8

Kuuliaisuus ja luonne 1730.72

Tahti ja irtonaisuus 2154.35p

Kesäkuu 2018

Villeimmissä kuvitelmissani olin aina haaveillut omistavani voikonkirjavan puoliverísen. Vaikka olin ahkerasti seurannut hevosmarkkinoita, en ollut ikinä törmännyt voikonkirjavaan yksilöön ennen tätä päivää. Sain soiton ystävältäni joka kerto tietävänsä paperillisen voikonkirjavan hollantilaisorin. Kävi ilmi että kyseessä oli seitsemänvuotias hollantilaisori, jonka paikallinen rescueyhdistys oli pelastanut laiminlyövältä omistajalta. Treagoro oli syntyjään Hollannista, mutta myyty ensin Ruotsiin kahden vuoden iässä josta eteenpäin orin historia on hieman epäselvä. Lopulta Tregaro oli päätynyt rescueyhdistyksen käsiin Texasissa.

Lopulta lähetin ystäväni Texasiin toimimaan silminäni, pian sain kuittauksen että kaikki oli kunnossa ja kaupat pistettiin aluille. Tregaro muutti Zonjetiin kolmea viikkoa myöhemmin. Olin nähnyt ennen ja jälkeen kuvat, Tregaro oli ollut pelastushetkellä aivan liian laiha ja ilmeisesti ori oli ollut vaihtanut kotia kuin sukkia, mutta välittäjän mukaan Tregaro ei ollut milloinkaan ikinä menettänyt uskoansa ihmisiin. Meille saapuessaan Tregaro näytti huomattavasti paremmalta mitä ennen kuvissa. Ori oli tavattoman utelias ja ystävällinen, joka sopeutui Namibiaan heti.

Puoliveriseksi ori oli hämmästyttävän pienikokoinen, vain 160cm korkea. Otimme riskin ostaessamme orin, sillä emme edes tieneet olisiko orilla lahjoja kouluratsastukseen. Tregaro ei polveutunut menestyneistä tai kuuluisista linjoista, suvussa oli muutama kohtuullisen hyvin pärjännyt kouluratsu, mutta siihen se jäikin. Tregarolla itsestään ei ollut lainkaan hullummat liikkeet ja ori oli miellyttävä ratsastaa, joka todella nautti haasteista ja työnteosta. Oriksi Tregaro oli hyvin tasainen eikä menettäny malttiaan edes tammojen lähettyvillä. Koulutuksen myötä ilmeni että Tregaro ei ollut lainkaan hullumpi ratsu, eihän ori ikinä Grand Prix tasolle yltäisi, mutta ori oli vahva suorittaja omalla tasollaan ja uskoimme että Tregarosta tulisi vielä hyvä kilpahevonen varman luonteensa ansiosta. Vakka ori ei kovin kummoinen ollut, niin uskoimme silti että Tregarolla olisi aikanaan tarjottavaa jalostukseen.