Vendetta vd Brant

image

Perustiedot

 • hollantilainen puoliverinen, tamma
 • 163cm, ruunikonkirjava EE/Aa/nT
 • s. 02.08.2018 8v 12/18
 • ko Grand Prix
 • omistaa Zonjiet Stud (VRL-00096) NA
 • kasvattanut Roibrant NL

 

Luonnekuvaus

Nelli on luonteeltaan kiltti ja hyväkäytöksinen tamma joka ei ikinä aiheuta tahallaan harmia kenellekään, niin neli- kuin kaksijalkaisille. Tammaa voi käsitellä kuka tahansa, sillä Nelli käyttäytyy kenen tahansa seurassa hyvin pitäen erityisesti lapsista. Nellille osuu toisinaan tammamaisia kiukkupäiviä jolloin tamma on omaa itseäänsä hiljaisempi ja jurompi, mutta kuitenkin hyvin käsiteltävissä.

Ratsastaessa Nelli on hieman hidastempoinen joka oivaltaa asiat hitaasti joten uuden opettaminen tammalle on aina oma haasteensa. Tästä huolimatta Nelli yrittää tehdä parhaansa vaikka ei aina ymmärtäisi saamiaan ohjeita. Taitavalla ratsastajalla Nellistä saa parhaat puolet esiin ja tammalla on potentiaalia osaavissa käsissä vaikka miten pitkälle. Kisapaikoilla Nelliä aina hieman jännittää jolloin tamma turvautuu omaan ihmiseensä, joka rauhoittaa tammaa. Tästä huolimatta Nelli on hyvin pitkälti oma itsensä joka tekee mitä pyydetään. Tamma aistii helposti ratsastajan mielialat ja jos ratsastaja on kauhusta kankeana niin on myös itse hevonenkin.

image
  Alandroal
  kwpn, m, 170cm
  Andries Adelbert
  Giselle
  Fat Chance Cinnamon Fancy Nugget
  Carlijn
  Nelleke van Wellinkvoorde
  kwpn, rn tob, 168cm
  Winston III Winston II
  Evangelina
  Nandene van Wellinkvoorde Savage Halloween
  Riviera
image
image

Painotuslaji: Kouluratsastus
Koulutustaso: Grand Prix

 

Kouluratsastus taso 11/10 Kuuliaisuus ja luonne 3032.05p Tahti ja irtonaisuus 3664.85p
image

Elokuu 2018

Vendetta saapui Zonjietiin tilausvarsana Stud Roibrantista. Alunperin kiinnostuin tamman emästä, Nelleke van Wellinkvoordesta joka oli itselleni täysin melkein uusi tuttavuus. Nelleke van Wellinkvoorden nimi oli joskus aikoinaan kantautunut korviini, mutta en tällöin vielä noteerannut asiaa mitenkään. Kun minulle sitten tarjoutui mahdollisuus ottaa varsa tammasta, olin lähes tipahtaa tuolilta. Sain itse valita isäorin ja lopulta valitsin mustan, komean hollantilaisorin, Alandroalin josta en tiennyt mitään sen lisäksi mitä omistaja oli kertonut orista.

Lopulta sain soiton että Nelleke van Wellinkvoorde oli tiinehtynyt. Minulla oli tapana aina innostua liikaa ja tälläkin kertaa halusin nähdä kuvia tamman kasvavasta masusta. Voitte vain arvata sitä reaktiota kun olin saanut eräänä aamuyönä kuvan vastasyntyneestä varsasta somen kautta. Olisin lentänyt samana päivänä Hollantiin katsomaan varsaa jos Jasper ei olisi muistuttanut minua tilan töistä. Ei tietystikään ollut aikaa matkustaa kauden ollessa vilkkaimillaan. Seuraavan kuuden kuukauden aikana yritin etsiä vapaata kalenterista jotta olisin päässyt varsaa katsomaan paikan päällä, mutta tuloksetta.

Kun Vendetta täytti lopulta kuusi kuukautta, sovimme kasvattajan kanssa että tammavarsa saisi vielä rauhassa sopeutua eloon ilman emäänsä ja tietysti traileriin. Kolmea kuukautta myöhemmin sain viimeinkin hevospostia Zonjietiin hevostrailerin kurvatessa tallin pihaan. Vendettalla oli kovasti sopeutumisvaikeuksia etenkin ilmaston suhteen, mutta onneksi tammavarsa löysi heti paikkansa laumasta ja lauma tuntui hieman lievittävän tammavarsan koti-ikävää. Vendetta oli alusta alkaen helppo varsa käsitellä ja käyttäytyi esimerkillisesti jokaisessa tilanteessa.