Zéphyrina

KTK-III
(16 + 16 + 16 + 16 = 64p.)

image

Perustiedot

  • lipizza, tamma
  • 158cm, mustankimo EE/aa/GG
  • s. 25.01.2018 8v 12/19
  • ko Vaativa B
  • omistaa Zonjiet Stud (VRL-00096) NA
  • kasvattanut Disa (VRL-03335) FI

Luonnekuvaus

Rina on yleisluonteeltaan rauhallinen tamma, jonka jalat pysyy visusti maankamaralla, niin kirjaimellisesti kuin kuvainnollisesti. Tamma ei ole kovin sosiaalinen hevonen, joten se ei pahemmin välitä huomiosta ja laumassa viihtyy yksikseen, mutta tulee kuitenkin toimeen kaikkien kanssa eikä suotta hakeudu hankaluuksiin joten pistipä tamman mihin hevosseuraan tahansa, voi olla varma että ei synny ongelmia. Ihmisten seurassa tamma on hieman vetäytyväinen ja vierastaa uusia ihmisiä. Luottamuksen ansaitseminen vie ainaa, mutta jos tamman luottamuksen saa, on Rina tällöin ihmisen paras ystävä.

Tamma on opetettu niin valjakkoon kuin ratsaille. Rina ei ole lainkaan hullumpi valjakkoajossa, tamma on yllättävän ketterä jolta ei kestävyyttä puutu ja joka suhtautuu työskentelyyn vakavasti. Parhaimmillaan Rina on kuitenkin ratsain joka taitaa Vaativa B tasolle asti. Tamma on eteenpäinpyrkiväinen ja kuuliainen joka tekee kaiken tasaisen rauhallisesti. Rina on luottoratsu jonka suoritukset ovat kaikki yhtä varmoja. Tammalla on lehmän hermot joka on ollut eduiksi kisakentillä.

image
image
image

Painotuslaji: Kouluratsastus
Koulutustaso: Vaativa B

Kouluratsastus taso 6/5
Kuuliaisuus ja luonne 1010.31p
Tahti ja irtonaisuus 1463.92p

image

Toukokuu 2018

En ollut ikinä kuvitellut omistavani lipizzanhevosta, tarkemmin sanoen en ollut ikinä edes perehtynyt lipizzaan. Tiesin että kyseessä oli vanha rotu, jolla oli mielenkiintoinen kulttuuri ja etenkin historia. Kun näin ilmoituksen myytävästä lipizzantammasta olin lähes pudota tuolilta. Ilmoituksen hevonen oli 6-vuotias tamma, joka oli perusratsukoulutettu. Hintapyyntö oli varsin matala, jotin otin yhteyttä tamman kasvattajaan Suomeen.

Viikkoa myöhemmin havahduin siihen että Zonjietin pihalla seisoo kaunis, kimo lipizzantamma. Kuten voitte arvata, Jasper ei järin ilahtunut hankinnastani. Miestä taisi vieläkin kirvellä ne kerrat jolloin olin retuuttanut kotiin täysiverisiä suoraan laukkaradoilta. En ollut oikein varma mitä tekisin kouluttamattomalla tammalla, olin nähnyt Zéphyrinan liikkeet ja tiesin että tammassa olisi ainesta kouluradoille. Tietysti haaveilin myös Zéphyrinasta siitostammaa. Olin hiljattain perehtynyt espanjalaiseen puoliveriseen joka oli yksi syistä miksi kiinnostuin Zéphyrinasta.