Odelija vd Halor

image

Perustiedot

  • hollantilainen puoliverinen, tamma
  • 169cm, ruunikko Ee/Aa
  • s. 04.05.2018 8v 12/18
  • ko Grand Prix
  • omistaa Zonjiet Stud (VRL-00096) NA
  • kasvattanut Zonjiet Stud (VRL-00096) NA

Luonnekuvaus

Odelija, tämä hevosten eliittiä edustava tamma jonka älykkyysosamäärä on verrattavissa saappaaseen ja jonka koordinaatiokyky on lyhyesti sanottuna surkea. Tai ehkä vain Odelija ei halua olla hieno, älykäs ja upea hevonen vaan tyytyy keskinkertaiseen rooliinsa muiden tirskunnan alla. En edes jaksa laskea sitä montako kertaa tamma on törmännyt mitä milloinkin, aidan tolppaan, toiseen hevoseen, puuhun.. Näiden kaikkien vuosien aikana haavereita on sattunut lukemattomia. Odelijaa ei uskalla vieläkään laskea sähköaitaukseen sillä kukaan ei ole uskaltanut tai halunnut ottaa selvää mitä siitä tapahtuisi. Jos ei lasketa tamman kömpelöitä taipumuksia niin Odelija on herttainen ja kiltti tamma, joka rakastaa ehdoitta kaikkia ja on aina valmis kuolaamaan kenen tahansa vaatteet.

Kovalla treenillä lukuisten epäonnisten itkuisten yritysten jälkeen Odetasta saatiin lopulta ihan mukiinmenevä kouluratsu. Tamma on herkkä, eteenpäinpyrkiväinen ja innokas, joka tekee parhaansa huolimatta siitä että ei aina ymmärrä saamiaan ohjeita. Jos ei huomioida tamman älykkyyttä, niin muutoin Odelijalla on kaikki hyvän kouluhevosen ominaisuudet ja joka on myös mahtava kisakumppani, joka ei pienestä stressaannu.

image
image

Painotuslaji: Kouluratsastus
Koulutustaso: Grand Prix

Kouluratsastus taso 11/10 Kuuliaisuus ja luonne 3091.82p Tahti ja irtonaisuus 3784.54p
image

Toukokuu 2018

Varsa suoraan helvetin syvemmistä syövereistä. Aikeemme olivat viattomasti puhtaat ja odotimme korrektia varsaa astuttaessa Odeten Raveneyellä. Mikään ei mennyt putkeen alusta saakka. Odette tiinehtyi vasta kolmannella yrittämällä, tiineydessä oli komplikaatioita heti alkuajoista lähtien ja tilanne näytti siltä kuin menettäisimme varsan. Jollain ihmeen kaupalla tilanne kuitenkin kääntyi toivottuun suuntaan ja Odette selvisi tiineyden loppuun.

H-Hetken lähtestyessä eläinlääkäri jouduttiin kutsumaan paikalle, sillä Odetella oli kovasti kipuja eikä varsmominen tuottanut tulosta. Kävi ilmi että varsa oli joutanut väärään asentoon ja jouduimme avustamaan varsan ulos täysin kokonaan. Ruipelo tammavarsa pääsi muutaman yrityksen jälkeen jaloilleen, mutta yrityksistä huolimatta Odette ei päästänyt varsaa nisälleen. Jouduimme ruokkimaan tammavarsaa pullosta oikeastaan koko sen puolivuotisen ajan sinnikkäästä yrityksestä huolimatta.

Ruunikko tammavarsa oli kömpelö, hajamielinen eikä tuntunut katsovan lainkaan eteensä. Uhriksi joutuivat niin ihmisten varpaat kuin tilan perusteet, tammavarsalla oli tapana törmäillä aivan kaikkeen ja havahtua vasta siinä vaiheessa kun oltiin jo kävelty esim aidan tolppaa päin. Kuinka typerä sitä voi elikko olla. Sähköaitaukseen emme uskaltaneet varsaa laskea. Hyvin nopeasti Zonjietissa alkoi levitä huhu epäonnisesta ruunikosta tammavarsasta, jonka kanssa ikinä mikään ei mennyt putkeen. Onneksi Odelija on vasta nuori ja kuka tietää, ehkäpä tammasta kasvaa oikein tasapainoinen, järkevä elikko.