http://vahtipossu.org/forwice/8x_1.png http://vahtipossu.org/forwice/8x_2.png http://vahtipossu.org/forwice/8x_3.png http://vahtipossu.org/forwice/8x_4.png http://vahtipossu.org/forwice/8x_5.png

Andrejane fce


© Gál Ildikó

Nimi: Andrejane fce, "Andrea"
Rotu: Hollanninpuoliverinen
Syntymäaika: 02.12.2010
Sukupuoli: tamma
Säkäkorkeus: 160cm
Väri & Merkit: Kimo
Rekisterinumero: VH11-012-0045

Kasvattaja: Missu
Omistaja: Missu

Painotus: Koulupainotus
Koulutustaso: Ko: GP, re: 100cm

★ Täyttänyt 4-vuotta 02.04.2011 ★ Andrejane fce on virtuaalihevonen ★

luonne

» tulee myöhemmin

sukutaulu

i. Oliver de Joya
ii. Chessmaster K KRJ-II
ie. Elocuente de Joya KRJ-II, YLA3
e. Deanne Rust
ei. Hot Shot YLA3
ee. Una Donna YLA2


Katso 3-polvinen sukutaulu täältä.

sukuselvitys

iii. Isänisänisä Theodré K on ympäri Eurooppaa tunnetun Klotter Stablesin kasvatti ja kantaa Klotter Stablesin K -tunnusta jo neljännessä polvessa. Ori on koulumenestyksensä lisäksi kysytty siitoshevonen. Orin jälkeläiset ovat saanet isänsä rautaiset hermot, ja muutenkin rauhallisen ja hyvin tasaisen luonteen.

iie. Isänisänemä Heleentje on erittäin kaunis Prix St. Georgesin tasoinen kouluratsu, joka siirtyi viime syksynä kilpakentiltä rauhallisempaan elämään ja täyspäiväisesti siitoshevoseksi. Chess on yksi tamman ensimmäisistä jälkeläisitä, joita tällä hetkellä tammalla on viisi.

iei. Isänemänisä Candado Tämä melko pienikokoinen orii on espanjalaisen olympiaratsastajan kakkoshevonen, mutta huhut kertovat oriin ottavan ykkösratsun paikan piakkoin. Candadoa on kehuttu erityisesti sen tahdikkaista passagesta ja piaffista, joista se parhaina kausinaan saa toistuvasti loistavat pisteet. Orii on luonteeltaan hyvin selväpäinen ja turhia pelleilyjä se ei omistajan mukaan ole harrastanut koskaan.

iee. Isänemänemä Amorina, on kantakirjattu ensimmäiselle palkinnolle hollannissa. Tammalla on upeat liikkeet ja erinomaisen kuuliainen luonne, jonka vuoksi Amorinan myöhemmät varsat ovat menneet kuin kuumille kiville. Tummanruunikko Amorina on tammaksi hyvin lihaksikas ja suurikokoinen, joka lisää näyttävyyttä vielä entisestään.

eii. Emänisänisä No Shooting oli todella suloinen ja ihmisrakas. Tahallaan se ei vahingoittanut kärpästäkään. Isosta koostaan huolimatta Tino oli erittäin helppo ratsastettava vaikka olikin vaativan tason hevonen, sillä herralla riitti kärsivällisyyttä. Tino oli erittäin tarkka ettei sen lähimmäisille ihmisille ja hevosille käynyt kuinkaan. Ori kilpaili pääasiassa koulua, sillä esteillä se oli vähän kömpelö ja saattoi innostua kaahailemaan. Tino palkittiin kisauransa aikana monilla ruusukkeilla.

eie. Emänisänemä Just A Breezen hampaita saa varoa ja toden teolla. Levoton tamma ei malta pysyä paikoillaan ja koska ihminen on sen sitonut kiinni, on aika purkaa sille vihat. Tamma oli ratsastaessa yhtä hankala, pukitteli ja yritti joskus nousta pystyynkin. Tamma heitteli päätään, joten pidätysavut eivät tulleet kunnolla läpi ja niitä yleensä tarvitsi, varsinkin kun tamma ryösti. Siis ei mikään ihanneratsu. Rouva ei juurikaan kilpaillut, ja jos kilpaili, niin huonolla menestyksellä.

eei. Emänemänisä Make Me Lose My Mind, on juuri sopiva esimerkki monitaiturista. Ori on nykyään suosittu jalostusori ja sitä näkee paljon näyttelyissä ja kilpakenttien palkintojenjaoissa. Make Me Lose My Mind aloitti kilpauransa kasvattajansa Albert Schiereilandin kanssa koulukentillä. Albert oli ajatellut pitää orin itsellään, mutta sai siitä niin hyviä tarjouksia, että myi orin oikein mielellään eteenpäin ja kohta se olikin jo muuttanut Isoon-Britanniaan, jossa ori asui aina kuusivuotiaaksi asti. Ensimmäiset vuodet kilpakentillä eivät olleet orille mitenkään merkittäviä - se ei oikein pärjännyt, saatika yltänyt sijoituksille, joten ori myytiin takaisin Hollantiin, mutta tällä kertaa Stal Jeneverbesiin, jonka omistaja ajatteli ottaa orin heti jalostuskäyttöön. Tallin omistajan tytär sai orin liikutuksen huolehdittavakseen ja pitkän työskentelyn jälkeen ori olikin elämänsä kunnossa ja kahdeksanvuotiaana sitä alkoikin nähdä kilparadoilla todella usein. Make Me Lose My Mind asuu vieläkin Stal Jeneverbesissä ja sillä on pelkästään Hollannissa reilu parikymmentä jälkeläistä.

eee. Emänemänemä Primadonna ei kuitenkaan kuulu näihin hevosiin, sillä se on kotoisin suurelta puoliverisiittolalta, joka tunnetaan Hollannissa upeista kasvateistaan sekä varsinkin hienoista ja menestyneistä jalostusoreista. Primadonnan luonne on pitkälti samanlainen kuin Donnankin, mutta ehdottomasti tammojen lähes samanlainen ulkonäkö saa katseet kääntymään. Primadonna on siis varsansa tavoin rautias tamma, jolta löytyy säkäkorkeutta myös 158cm. Primadonna asuu kasvattajallaan vielä nykyäänkin eikä sitä olla hevillä sieltä poiskaan myymässä, sillä tamma on osoittautunut hienoksi tammaksi, vaikka periyttääkin jälkeläisilleen neitimäisen luonteen!

© suvi, Santha & Jasmin

jälkikasvu

Andrejane fce ei ole vielä tarjolla jalostukseen

o/t. varsa (i. isä)

kilpailukalenteri

0 sijoitusta
...

päiväkirja ja valmennukset

...

Ulkoasu © Judith 2010