→ Nimi: Cherrybell, "Bella" → Rotu: Hollanninpuoliverinen → Syntymäaika: 22.05.2009 / VARL → Sukupuoli: tamma → Säkäkorkeus: 160cm → Väri & Merkit: Rautias, sukat → Rekisterinumero: VH06-012-8202 |
→ Kasvattaja: Heather Fill-Johns, GB → Tuoja: Leah → Omistaja: Missu → Painotus: Kouluratsastus → Koulutustaso: Ko: GP, re: 100cm |
» Karsinaan astuessasi Cherrybell tulee oitis höristen luoksesi, vaikka tapaisi sinut ensi kertaa. Aluksi sen seurallisuudesta häkeltyy, mutta pian rakastat aamuja jolloin tulet talliin ensimmäisenä ja Bella odottaa sinua jo korvat hörössä ja äänekkäästi höristen. Maailman kiltein tamma hoitaa, voisi tätä neitokaista kuvata. Ja kerrankin myös hevonen, joka oikeasti täyttää tuon yksinkertaisen mutta silti monimutkaisen lauseen sisällön kokonaan. Tämä tamma rakastaa hoitoa, puhdistusta ja perusteellista kiillotusta, ja se myös palkitsee sinut huolenpidostasi. Se tönii tuuppii, hörisee, ja käyttäytyy tavallistakin hienommin osoittaakseen parhaansa mukaan, kuinka ihanamahtavaparas oletkaan hoivatessasi sitä. Onko siis ihmekään, jos sanon että Cheryn kuppiin tippuu päivän mittaan tallin eniten herkkupaloja?
» Ratsastaessa Cherrybell ei ehkä yllä muiden puoliveristen tasolle, mutta se ei toki tarkoita etteikö se olisi mukava ratsastaa - itse asiassa se on yksi tallin suosituimmista ratsuista ja usein kuullaankin ratsuttajien kiistelevän siitä kuka tänään saakaan harjoittaa neidin. Sen lisäksi että Cherrybellin askeleet tuntuvat ja näyttävät olevan maagisia, se on herkkä ja kuuliainen ratsastaa. Vielä sekään ei ehkä saisi ratsuttakjia vakuuttuneeksi että se on se tallin paras hevonen, mutta kun mukaan lisätään sen erityinen positiivisuus ja säteilyvoima sekä se tunne, että se todellakin yrittää aina tehdä kaiken oikein, vakuuttaa. kouluradalla tammasta voi jopa aistia sen pettymyksen kun kilpailuissa yleisö ei taputakkaan hurjan kovaa ja kotona ratsastajan olkepäät lytistyvät kun hevonen ei toimi. Silloin se vain yksinkertaisesti yrittää kovemmin ja kovemmin kunnes kaikki menee hyvin.
© Leah, kiitos!
i. Jason II KWPN, EVM |
ii. Jason HD KWPN, EVM |
iii. Lober EVM |
iie. Jacksonilla EVM | ||
ie. Perzilla KWPN, EVM |
iei. Fiagro Giovanni EVM | |
iee. Annina Grüs EVM | ||
e. Chianti Luves KWPN, EVM |
ei. Ludvigian KWPN, EVM |
eii. Quarret B EVM |
eie. Agan's Again EVM | ||
ee. Diofarke KWPN, EVM |
eei. Max O'Quilla EVM | |
eee. Fiares EVM |
Isänisä Jason HD on taas puolestansa pienikokoinen - säkää löytyy vain 159cm. Säkäkorkeus ei koskaan ole haitannut tämän orin menoa, vaan Jason HD kilpaili nuorempana intermediaite tasolla ja ihan hyvällä menestykselläkin. Maailmankuuluksi tämä rautias ori ei koskaan tullutkaan, mutta Hollannissa Jason HD oli suosittu tammojen keskuudessa. Kyselyitä orista tuli myöskin ulkomailta, mutta ori ei koskaan matkustanut kotimaansa rajojen ulkopuolelle.
Isänisänisä Lober oli tavallinen harrastehevonen yksityiskäytössä. Kisaradoilla ori ei melkeinpä koskaan käynyt, mitä nyt tallin järjestämiin tallikilpailuihin osallistui. Lober sai kuitenkin astutuskyselyitä sukunsa vuoksi ja niinpä se astui pari tammaa. Virallisissa näyttelyissäkin Lober pari kertaa kävi ja ihan hyvällä menestykselläkin. Säkäkorkeutta tällä orilla oli 165cm ja väriltänsä musta. Lober kuoli 22-vuotiaana vanhuuteen.
Isänisänemä Jacksonilla oli puolestansa pienikokoinen hassu tamma joka sai ihmiset nauramaan tempuillansa. Tammalla oli tapana tehdä kaikkea hassua ja olihan neidillä huumorintajuakin. Jacksonilla asui pienessä siittolassa ja oli pääasiassa siitostammana. Välillä tamma kävi kilpailemassa, pääosin vaativa b'n ja a'n luokissa. Jacksonilla sai kuitenkin monta hienoa jälkeläistä, jotka ovat pärjänneet hyvin näyttelyissä että kisaradoilla.
Isänemä Perzilla on upea kouluratsu, joka viettää rauhallisia eläkepäiviä Britanniassa. Nuorempana Perzilla kilpaili GP tasolla asti napaten monia voittoja sijoituksia. 10-vuotiaana tamma jäi kisaeläkkeelle ja siirtyi jalostuskäyttöön. Perzilla on saanut pari varsaa, jotka eivät ole sen kummemmin menestyneet kisaradoilla. Säkäkorkeutta Perzilla'lla on 161cm ja väriltänsä se on tummanruunikko. Jokaisesta jalasta löytyy vuohissukka ja päässä on piirto.
Isänemänisä Fiagro Gionni ei ollut iso eikä pienikokoinen puoliverinen. Säkäkorkeutta löytyi 163cm ja väriltänsä tämä herra oli mustanruunikko. Päässä komeili leveä läsi ja kahdesta jalasta löytyi korkeat sukat. Fiagro Gionni'lle ennustettiin kisaratsun uraa, mutta kaikki muuttui kun ori löytyi 7-vuotiaana kuolleena karsinastaan. Kuolinsyytä ei koskaan selvitty, vaikka suvuissa ei "kulkenut" harvinaisia, mutta tappavia geenejä. Fiagro Gionni ehti kuitenkin olla jalostusorina sekä kilpaili hieman.
Isänemänemä Annina Grüs oli puolestansa suurikokoinen, sillä säkäkorkeutta oli huimat 172cm. Tammalla oli kuitenkin vahva takaosa ja niinpä sille ennustettiin esteratsun uraa. Annina Grüs'sta ei kumminkaan koskaan tullut esteratsua. Tämä ruunikkotamma näytti kyntensä kouluradoilla ja niinpä tammalla alettiin kilpailla satunnaisesti koulua. Annina Grüsta ei kuitenkaan käytetty paljon jalostuksessa ja tamma on saanut kaksi hienoa tammavarsaa.
Emä Chianti Luves oli nuorempana näyttelykehien suuri kuningatar. Tamma kantakirjattiin I-pakinnolle ja toimi hyvin paljon siitostammana. Chianti Luvesta ei koskaan nähty koulu tai esteradoilla, vaikka tamman suvusta löytyykin huippuratsuja. Chianti Luves kierteli elämänsä aikana vain näyttelykehissä ja toimi omistajansa parhaana siitostammana. Väriltänsä tämä tamma oli punaruunikko ja kahdesta jalasta löytyi korkeat sukat.
Emänisä Ludvigian, tämä punarautias suurikokoinen ori, joka tunnettiin kotitallinsa atomipomminana joka kulkee valon nopeudella. Herran ollessa vasta 5-vuotias se jouduttiin ruunaamaan, koska orina se oli lähes mahdoton käsitellä ilman rauhoittavia. Ludvigianista kuitenkin otettiin pakasteita, jotta jälkikasvua tulisi edes vähän. Monista tämän orin jälkeläisistä tuli vauhtihirmuja, mutta niitä sentään pystytään käsittelemään ihan hyvin.
Emänisänisä Quarret B omaa suvun, jonka suku ei ole täynnä huippuratsuja, vaan pikemminkin tavallisia koneja jotka kulkevat lähes joka päivä pitkin kaviouraa. Quarret B asui koko ikänsä Saksassa ratsastuskoululla tuntihevosena, kunnes yhtenä kauniina keväisenä päivänä sitä kysyttiin jalostukseen. Quarret B astui yhden ainoan tamman ja tästäkin jälkeläisestä tuli sekopäinen hullu, joka kuitenkin ruunaksi tultuaan muuttui ihan hienoksi hevoseksi.
Emänisänemä Agan's Again, tämä pienikokoinen tamma, säkä vain 158cm, ei ollut hieno kisaratsu ja huippu rakenteinen. Agan's Again oli vain äksyilevä, joka kuitenkin hoiti hommansa hienosti saatuan varsoja. Astuttaminen ei ollut maailman helpointa, mutta astuttaminen kuitenkin kannatti, silä onhan joistakin jälkeläisistä tullut hienoja otuksia. Väriltänsä tämä tamma oli kimo, joka kuoli 22-vuotiaana vanhuuten kotitallillansa jossa tamma myöskin syntyi.
Emänemä Diorfake 'n sukujuuret johtavat Kanadaan ja Yhdysvaltoihin ja veri on puhdasta hollantilaista. Itse Diorfake syntyi Kanadassa, mutta muutti sitten Yhdysvaltoihin kouluratsuksi, ja tamma soiti kouluratsu virkansa hyvin. Ihan GP tasolle tamma ei yltänyt, mutta kilpaili kuitenkin pääosin intermediaite luokissa ja ihan hyvällä menestyksellä. Siitostammana Diorfake oli ihan hyvä, vaikkei varsarakkaaksi sitä voi sanoa. Väriltänsä tamma oli kulomusta.
Emänemänisä Max O'Quilla on myöskin asunut koko ikänsä Yhdysvalloissa, vaikka välillä vieraili Euroopassa tammojen luona. Pitkä matka meren ylitse välillä stressasi oria, mutta toisaalta Max O'Quilla piti matkustamisesta. Yhdysvalloissa ori kilpaili satunnaisesti koulua ja esteitä, mutta huippuratsu se ei ollut kummassakaan lajissa. Näytelyissä sai ihan hyvää palautetta, mutta kantakirjaan se ei koskaan päässyt.
Emänemänemä Feares oli puhdas hollantilainen joka syntyi Hollannissa. Tamma kilpaili kenttäratsastuksessa ja pärjäsikin kansallisella tasolla melko hyvin. Feares oli pääasiassa kisaratsu, eikä se saanut kuin 2 varsaa. Näyttelyissäkään ei menestystä tullut. Väriltänsä tämä on mustanruunikko ja säkäkorkeutta löytyi 171cm. Feares kuoli 25-vuotiaana vanhuuteen.