http://vahtipossu.org/forwice/8x_1.png http://vahtipossu.org/forwice/8x_2.png http://vahtipossu.org/forwice/8x_3.png http://vahtipossu.org/forwice/8x_4.png http://vahtipossu.org/forwice/8x_5.png

Cherrybell


© Stal Mathuis

Nimi: Cherrybell, "Bella"
Rotu: Hollanninpuoliverinen
Syntymäaika: 22.05.2009 / VARL
Sukupuoli: tamma
Säkäkorkeus: 160cm
Väri & Merkit: Rautias, sukat
Rekisterinumero: VH06-012-8202
Kasvattaja: Heather Fill-Johns, GB
Tuoja: Leah
Omistaja: Missu

Painotus: Kouluratsastus
Koulutustaso: Ko: GP, re: 100cm

★ Täyttänyt 4-vuotta 22.09.2009 ★ Täyttänyt 6-vuotta 06.03.2010 ★
Cherrybell on virtuaalihevonen ★

luonne

» Cherrybellin parhaita puolia on sen elämänilo, jonka se osaa tartuttaa muihinkin. Mennessäsi katsomaan tammaa sen karsinalle suupielesi kääntyvät väkisinkin ylöspäin, kun tuo upea ruunikko alkaa miltei täristä ilosta - vain sinut näkemisen ilosta, ja sadepäivätkin tuntuvat aurinkoisilta tämän neidin seurassa. Cherrybellin askeleissa on aina jotain sellaista, mitä et voi selittää; sellaista liitoa ja lennokkuutta, joista sen tunnistaa aina. Sen iloisuus ja rakkaus kaikkea ja kaikkia kohtaan näkyy kauas. Cherrybellin kaltaisia hevosia et tapaa usein - niiden säteily saa niiden karvan kiiltämään kauniimmin kuin muilla ja ne erottuvat aina edukseen. Sellaisia ovat hevoset, joita ei ole koskaan kohdeltu huonosti. Bella on aina valmiina ottamaan vastaan vieraita, ja vaikka se inhoaakin mutaa sydämmensä pohjasta, sinun kanssasi se astuu suoraan kuralätäkköihin. Luonnossa se on kuin pikkulapsi karkkikaupassa, ja joskus tuntuu että se olisi valmis tekemään mitä tahansa sinun puolestasi. Se on hieno tunne.

» Karsinaan astuessasi Cherrybell tulee oitis höristen luoksesi, vaikka tapaisi sinut ensi kertaa. Aluksi sen seurallisuudesta häkeltyy, mutta pian rakastat aamuja jolloin tulet talliin ensimmäisenä ja Bella odottaa sinua jo korvat hörössä ja äänekkäästi höristen. Maailman kiltein tamma hoitaa, voisi tätä neitokaista kuvata. Ja kerrankin myös hevonen, joka oikeasti täyttää tuon yksinkertaisen mutta silti monimutkaisen lauseen sisällön kokonaan. Tämä tamma rakastaa hoitoa, puhdistusta ja perusteellista kiillotusta, ja se myös palkitsee sinut huolenpidostasi. Se tönii tuuppii, hörisee, ja käyttäytyy tavallistakin hienommin osoittaakseen parhaansa mukaan, kuinka ihanamahtavaparas oletkaan hoivatessasi sitä. Onko siis ihmekään, jos sanon että Cheryn kuppiin tippuu päivän mittaan tallin eniten herkkupaloja?

» Ratsastaessa Cherrybell ei ehkä yllä muiden puoliveristen tasolle, mutta se ei toki tarkoita etteikö se olisi mukava ratsastaa - itse asiassa se on yksi tallin suosituimmista ratsuista ja usein kuullaankin ratsuttajien kiistelevän siitä kuka tänään saakaan harjoittaa neidin. Sen lisäksi että Cherrybellin askeleet tuntuvat ja näyttävät olevan maagisia, se on herkkä ja kuuliainen ratsastaa. Vielä sekään ei ehkä saisi ratsuttakjia vakuuttuneeksi että se on se tallin paras hevonen, mutta kun mukaan lisätään sen erityinen positiivisuus ja säteilyvoima sekä se tunne, että se todellakin yrittää aina tehdä kaiken oikein, vakuuttaa. kouluradalla tammasta voi jopa aistia sen pettymyksen kun kilpailuissa yleisö ei taputakkaan hurjan kovaa ja kotona ratsastajan olkepäät lytistyvät kun hevonen ei toimi. Silloin se vain yksinkertaisesti yrittää kovemmin ja kovemmin kunnes kaikki menee hyvin.

© Leah, kiitos!

sukutaulu

i. Jason II
KWPN, EVM
ii. Jason HD
KWPN, EVM
iii. Lober EVM
iie. Jacksonilla EVM
ie. Perzilla
KWPN, EVM
iei. Fiagro Giovanni EVM
iee. Annina Grüs EVM
e. Chianti Luves
KWPN, EVM
ei. Ludvigian
KWPN, EVM
eii. Quarret B EVM
eie. Agan's Again EVM
ee. Diofarke
KWPN, EVM
eei. Max O'Quilla EVM
eee. Fiares EVM

sukuselvitys

Isä Jason II on suurikokoinen 169cm korkea ori Hollannista. Ori myyntiin 3-vuotiaana Britanniaan jalostushevoseksi, jossa ori tulee asumaan loppuikänsä. Jason II on kiertänyt ympäri maailmaan näyttelykehissä juosten. Samalla ori astui monia tammoja maassa kuin maassakin. Tätä oria voidaan siis kutsua maailmaankuuluksi. Tämä punaruunikko ori on kantakirjattu Britanniassa II-palkinnolle, mutta I-palkinto ei ollut kaukana.

Isänisä Jason HD on taas puolestansa pienikokoinen - säkää löytyy vain 159cm. Säkäkorkeus ei koskaan ole haitannut tämän orin menoa, vaan Jason HD kilpaili nuorempana intermediaite tasolla ja ihan hyvällä menestykselläkin. Maailmankuuluksi tämä rautias ori ei koskaan tullutkaan, mutta Hollannissa Jason HD oli suosittu tammojen keskuudessa. Kyselyitä orista tuli myöskin ulkomailta, mutta ori ei koskaan matkustanut kotimaansa rajojen ulkopuolelle.

Isänisänisä Lober oli tavallinen harrastehevonen yksityiskäytössä. Kisaradoilla ori ei melkeinpä koskaan käynyt, mitä nyt tallin järjestämiin tallikilpailuihin osallistui. Lober sai kuitenkin astutuskyselyitä sukunsa vuoksi ja niinpä se astui pari tammaa. Virallisissa näyttelyissäkin Lober pari kertaa kävi ja ihan hyvällä menestykselläkin. Säkäkorkeutta tällä orilla oli 165cm ja väriltänsä musta. Lober kuoli 22-vuotiaana vanhuuteen.

Isänisänemä Jacksonilla oli puolestansa pienikokoinen hassu tamma joka sai ihmiset nauramaan tempuillansa. Tammalla oli tapana tehdä kaikkea hassua ja olihan neidillä huumorintajuakin. Jacksonilla asui pienessä siittolassa ja oli pääasiassa siitostammana. Välillä tamma kävi kilpailemassa, pääosin vaativa b'n ja a'n luokissa. Jacksonilla sai kuitenkin monta hienoa jälkeläistä, jotka ovat pärjänneet hyvin näyttelyissä että kisaradoilla.

Isänemä Perzilla on upea kouluratsu, joka viettää rauhallisia eläkepäiviä Britanniassa. Nuorempana Perzilla kilpaili GP tasolla asti napaten monia voittoja sijoituksia. 10-vuotiaana tamma jäi kisaeläkkeelle ja siirtyi jalostuskäyttöön. Perzilla on saanut pari varsaa, jotka eivät ole sen kummemmin menestyneet kisaradoilla. Säkäkorkeutta Perzilla'lla on 161cm ja väriltänsä se on tummanruunikko. Jokaisesta jalasta löytyy vuohissukka ja päässä on piirto.

Isänemänisä Fiagro Gionni ei ollut iso eikä pienikokoinen puoliverinen. Säkäkorkeutta löytyi 163cm ja väriltänsä tämä herra oli mustanruunikko. Päässä komeili leveä läsi ja kahdesta jalasta löytyi korkeat sukat. Fiagro Gionni'lle ennustettiin kisaratsun uraa, mutta kaikki muuttui kun ori löytyi 7-vuotiaana kuolleena karsinastaan. Kuolinsyytä ei koskaan selvitty, vaikka suvuissa ei "kulkenut" harvinaisia, mutta tappavia geenejä. Fiagro Gionni ehti kuitenkin olla jalostusorina sekä kilpaili hieman.

Isänemänemä Annina Grüs oli puolestansa suurikokoinen, sillä säkäkorkeutta oli huimat 172cm. Tammalla oli kuitenkin vahva takaosa ja niinpä sille ennustettiin esteratsun uraa. Annina Grüs'sta ei kumminkaan koskaan tullut esteratsua. Tämä ruunikkotamma näytti kyntensä kouluradoilla ja niinpä tammalla alettiin kilpailla satunnaisesti koulua. Annina Grüsta ei kuitenkaan käytetty paljon jalostuksessa ja tamma on saanut kaksi hienoa tammavarsaa.

Emä Chianti Luves oli nuorempana näyttelykehien suuri kuningatar. Tamma kantakirjattiin I-pakinnolle ja toimi hyvin paljon siitostammana. Chianti Luvesta ei koskaan nähty koulu tai esteradoilla, vaikka tamman suvusta löytyykin huippuratsuja. Chianti Luves kierteli elämänsä aikana vain näyttelykehissä ja toimi omistajansa parhaana siitostammana. Väriltänsä tämä tamma oli punaruunikko ja kahdesta jalasta löytyi korkeat sukat.

Emänisä Ludvigian, tämä punarautias suurikokoinen ori, joka tunnettiin kotitallinsa atomipomminana joka kulkee valon nopeudella. Herran ollessa vasta 5-vuotias se jouduttiin ruunaamaan, koska orina se oli lähes mahdoton käsitellä ilman rauhoittavia. Ludvigianista kuitenkin otettiin pakasteita, jotta jälkikasvua tulisi edes vähän. Monista tämän orin jälkeläisistä tuli vauhtihirmuja, mutta niitä sentään pystytään käsittelemään ihan hyvin.

Emänisänisä Quarret B omaa suvun, jonka suku ei ole täynnä huippuratsuja, vaan pikemminkin tavallisia koneja jotka kulkevat lähes joka päivä pitkin kaviouraa. Quarret B asui koko ikänsä Saksassa ratsastuskoululla tuntihevosena, kunnes yhtenä kauniina keväisenä päivänä sitä kysyttiin jalostukseen. Quarret B astui yhden ainoan tamman ja tästäkin jälkeläisestä tuli sekopäinen hullu, joka kuitenkin ruunaksi tultuaan muuttui ihan hienoksi hevoseksi.

Emänisänemä Agan's Again, tämä pienikokoinen tamma, säkä vain 158cm, ei ollut hieno kisaratsu ja huippu rakenteinen. Agan's Again oli vain äksyilevä, joka kuitenkin hoiti hommansa hienosti saatuan varsoja. Astuttaminen ei ollut maailman helpointa, mutta astuttaminen kuitenkin kannatti, silä onhan joistakin jälkeläisistä tullut hienoja otuksia. Väriltänsä tämä tamma oli kimo, joka kuoli 22-vuotiaana vanhuuten kotitallillansa jossa tamma myöskin syntyi.

Emänemä Diorfake 'n sukujuuret johtavat Kanadaan ja Yhdysvaltoihin ja veri on puhdasta hollantilaista. Itse Diorfake syntyi Kanadassa, mutta muutti sitten Yhdysvaltoihin kouluratsuksi, ja tamma soiti kouluratsu virkansa hyvin. Ihan GP tasolle tamma ei yltänyt, mutta kilpaili kuitenkin pääosin intermediaite luokissa ja ihan hyvällä menestyksellä. Siitostammana Diorfake oli ihan hyvä, vaikkei varsarakkaaksi sitä voi sanoa. Väriltänsä tamma oli kulomusta.

Emänemänisä Max O'Quilla on myöskin asunut koko ikänsä Yhdysvalloissa, vaikka välillä vieraili Euroopassa tammojen luona. Pitkä matka meren ylitse välillä stressasi oria, mutta toisaalta Max O'Quilla piti matkustamisesta. Yhdysvalloissa ori kilpaili satunnaisesti koulua ja esteitä, mutta huippuratsu se ei ollut kummassakaan lajissa. Näytelyissä sai ihan hyvää palautetta, mutta kantakirjaan se ei koskaan päässyt.

Emänemänemä Feares oli puhdas hollantilainen joka syntyi Hollannissa. Tamma kilpaili kenttäratsastuksessa ja pärjäsikin kansallisella tasolla melko hyvin. Feares oli pääasiassa kisaratsu, eikä se saanut kuin 2 varsaa. Näyttelyissäkään ei menestystä tullut. Väriltänsä tämä on mustanruunikko ja säkäkorkeutta löytyi 171cm. Feares kuoli 25-vuotiaana vanhuuteen.

jälkikasvu

Cherrybell on tarjolla jalostukseen

o. Not Again! fce (i. Determinate Tradesman)

kilpailukalenteri

62 sijoitusta
26.09.2009 // KRJ kutsu // Vaativa A // 1/30
28.09.2009 // KRJ kutsu // Vaativa A // 1/30
01.10.2009 // KRJ kutsu // Vaativa A // 3/30
03.10.2009 // KRJ kutsu // Vaativa A // 4/30
04.10.2009 // KRJ kutsu // Vaativa A // 5/30
09.10.2009 // KRJ kutsu // Prix St George // 2/50
11.10.2009 // KRJ kutsu // Grand Prix // 4/30
12.10.2009 // KRJ kutsu // Grand Prix // 1/30
12.10.2009 // KRJ kutsu // Grand Prix // 2/30
13.10.2009 // KRJ kutsu // Grand Prix // 1/30
13.10.2009 // KRJ kutsu // Grand Prix // 2/30
14.10.2009 // KRJ kutsu // Prix St George // 5/50
15.10.2009 // KRJ kutsu // Grand Prix // 5/100
16.10.2009 // KRJ kutsu // Grand Prix // 1/100
16.10.2009 // KRJ kutsu // Grand Prix // 7/100
17.10.2009 // KRJ kutsu // Grand Prix // 8/100
18.10.2009 // KRJ kutsu // Grand Prix // 6/100
18.10.2009 // KRJ kutsu // Grand Prix // 5/100
18.10.2009 // KRJ kutsu // Grand Prix // 3/100
23.10.2009 // KRJ kutsu // Grand Prix // 1/30
23.10.2009 // KRJ kutsu // Grand Prix // 5/30
25.10.2009 // KRJ kutsu // Grand Prix // 4/50
25.10.2009 // KRJ kutsu // Grand Prix // 10/100
26.10.2009 // KRJ kutsu // Grand Prix // 2/50
26.10.2009 // KRJ kutsu // Grand Prix // 2/40
26.10.2009 // KRJ kutsu // Grand Prix // 3/100
27.10.2009 // KRJ kutsu // Grand Prix // 10/100
28.10.2009 // KRJ kutsu // Grand Prix // 3/28
31.10.2009 // KRJ kutsu // Intermediaite I // 2/100
31.10.2009 // KRJ kutsu // Vaativa B // 8/100
01.11.2009 // KRJ kutsu // Grand Prix // 3/100
01.11.2009 // KRJ kutsu // Grand Prix // 4/30
02.11.2009 // KRJ kutsu // Grand Prix // 2/30
02.11.2009 // KRJ kutsu // Grand Prix // 3/30
03.11.2009 // KRJ kutsu // Grand Prix // 1/30
04.11.2009 // KRJ kutsu // Grand Prix // 5/30
04.11.2009 // KRJ kutsu // Grand Prix // 2/30
05.11.2009 // KRJ kutsu // Grand Prix // 5/30
05.11.2009 // KRJ kutsu // Grand Prix // 4/30
06.11.2009 // KRJ kutsu // Grand Prix // 1/30
06.11.2009 // KRJ kutsu // Grand Prix // 5/30
08.11.2009 // KRJ kutsu // Grand Prix // 1/30
10.11.2009 // KRJ kutsu // Grand Prix // 3/30
10.11.2009 // KRJ kutsu // Grand Prix // 5/30
10.11.2009 // KRJ kutsu // Grand Prix // 5/30
11.11.2009 // KRJ kutsu // Grand Prix // 1/30
11.11.2009 // KRJ kutsu // Grand Prix // 5/30
11.11.2009 // KRJ kutsu // Grand Prix // 1/30
12.11.2009 // KRJ kutsu // Grand Prix // 3/30
12.11.2009 // KRJ kutsu // Grand Prix // 3/30
12.11.2009 // KRJ kutsu // Grand Prix // 5/50
13.11.2009 // KRJ kutsu // Grand Prix // 2/30
13.11.2009 // KRJ kutsu // Grand Prix // 2/50
14.11.2009 // KRJ kutsu // Grand Prix // 3/30
14.11.2009 // KRJ kutsu // Grand Prix // 7/50
14.11.2009 // KRJ kutsu // Grand Prix // 5/50
14.11.2009 // KRJ kutsu // Grand Prix // 2/50
27.11.2009 // KRJ kutsu // Grand Prix // 4/30
27.11.2009 // KRJ kutsu // Grand Prix // 4/30
28.11.2009 // KRJ kutsu // Grand Prix // 2/30
29.11.2009 // KRJ kutsu // Grand Prix // 3/30
30.11.2009 // KRJ kutsu // Grand Prix // 3/30

päiväkirja ja valmennukset

16.11.2009 - Ensimmäinen varsa maailmaan
Aamulla Bellan karsinassa odotti suloinen yllätys - vastasyntynyt varsa. Ruunikko orivarsa näytti hyvinvoivalta ja erittäin piirteältä. Bella itsekin näytti voivan hyvin ja tyytyväiseltä. Orivarsaa katsellessa alkoi pyöriä mielessä nimiehdotuksia. Pitkän mietinnän jälkeen orille päätettiin antaa nimeksi Not Again! fce, tutuimmin Noel. Varsan olisi tarkoitus jäädä asumaan Forwiceen kilparatsuksi ja jalostusoriiksi.

01.12.2009 - Kisaura takana
Syyskuu, lokakuu ja marraskuu menikin nopeasti kisojen takia. Bella pärjäsi hienosti kaikissa kilpailuissa ja nappasi monia sijoituksia ja voittoja. Sijoituksia kertyi yhteensä 62 kappaletta ja ne riittävät meille hyvin. Nyt tamman kisaura on ohi ja Bella siirtyy siitostamman tehtäviin. Tamman kisamenestystä ajatellen toivottavasti varsoistakin tulisi samanlaisia koulutaitureita kuten emänsä. Olisihan se kisamenestys jälkeläisillä suotavaa, jotta saataisiin Bellalle hyvät jälkeläisnäytöt ja menestystä tulisi laatuarvosteluissa.Ulkoasu © Judith 2010