Maher v. Halor

minishetlanninponi, ori
syntynyt 19.10.2018, 6-vuotias
hiirakko splash, 82cm
VH19-017-0052

omistaa Stoeterij van Beck (VRL-00096)
kasvattanut Zonjiet Stud, Namibia

valjakkopainotteinen
noviisi valjakko

genotyyppi Ee/aa/Dd/nSW1


sukutaulu

Simply Amazing
rn päis, 81cm
Simply Awesome evm
m päis, 81cm
Hueyevm
m, 77cm
Bettyevm
vkkhllko päis, 81cm
Fairy Flowerevm
rn, 83cm
Wansley Hazelevm
rt, 84cm
Wilma evm
m, 84cm
Elba
hkko splash, 82cm
Commander Ben evm
hrkko, 82cm
Benjamin evm
rnkko, 78cm
Cardemum evm
m, 75cm
Espresso evm
rt spl, 79cm
Caffe Latte evm
vkk spl, 81cm
Ellis evm
rt, 76cm

Jälkeläiset

tamma Myrina de Witte (e. Maera v. Halor)

kilpailukalenteri

29.03.2020 Adina NJ irtoSERT

Mokka on kilpaillut valjakkoajossa porrastetuissa maksimitasolleen, tarkemmat statistiikat löydät orin VRL profiilista.

kuvagalleria

päiväkirja

Syyskuu 2019
Frida oli viimeisillään tiineenä ennen muuttoaan Hollantiin, joten sovimme omistajan kanssa että tamma lennätettäisiin joukon viimeisimpänä kunhan varsa on syntynyt. Frida oli seitsikosta ainoa tiinenä oleva tamma, joka oltiin astutettu upealla voikolla miniorilla Sciewell Hadesilla jolla oli luonne ja muut ominaisuudet kohdillan. Tietysti minua jännitti kun olin mennyt adoptoimaan tiinenä olevan ponitamman, ori oli onneksi sellainen jollaisen olisin itsekin valinnut.

Eräänä syyskyisena aikaisena amuna, tarkalleen kello 1:55 sain kasvattajalta Facebookissa viestiä että varsa oli syntynyt. Minua ärsytti, minulla olisi ollut vapaapäivä mutta mokoma viesti pilasi hyvät unet (olisin edes älynnyt laittaa puhelimen äänettömälle), mutta nähtyäni valokuvan vastasyntyneestä varsasta, olin jo täysin hereillä. Pistin kahvit tippumaan tuijotellessa vastasyntyneen tammavarsan kuvaa. Seuraavana päivänä juttelimme enemmän omistajan kanssa, joka kertoi molempien olleen terveitä, joskin Frida oli hieman väsynyt sillä olihan kyseessä tamman ensimmäinen varsa. Kaikki oli kunnossa ja kuten pitikin joten oli aika sopia matkustusjärjestelyistä. Ehdottomasti suorin ja nopein lento, sillä minua vähän huoletti miten vastasyntynyt varsa selviäisi pitkästä matkasta maailman äärilaidalta.

Tasan kahta viikkoa myöhemmin koitti vihdoin luvattu päivä, Frida ja varsa saapuisi. Olimme omistajan kanssa sopineet että vaikka hän olisi kasvattaja nimellisesti, saisin minä täysin vapaasti nimetä tammavarsan. Koska isän nimi viittasi kreikkalaiseen mytologiaan, alkoi tästä pitkä ruljanssi. "Maera" soljui suussa juuri mukavasti, toivottavasti kukaan ei tiedä nimen alkuperää sillä se tarkoittaa Ikarioksen koiraa, jonka Zeus muutti tähdeksi kuoleman jälkeen. Ei aivan osuvin nimi, mutta kuulosti korvassa kivalta ja oli helppo lausua. Nyt luvassa olisi omat haasteensa, rehellisesti sanoen en ole kouluttanut varsoja vuosiin, opittavaa on paljon ja joudun varmasti myös turvautumaan ulkopuoliseen apuun. Ehkä Fridan varsa olisi hyvää harjoittelua tulevalle, olinhan sentään sitoutunut hevostilaan.

Lokakuu 2018
Astuttaessaemme Elban Simply Amazinilla odotimme syntyvää varsaa kuin kuuta taivaalta, sillä kyseessä oli sentään Zonjietin historian ensimmäinen shetlanninponikasvatti (se miten shetlanninponit ylipäätänsä edes päätyivät puoliveritallille on pitkä tarina). Olin halunnut varsottaa Elban jo siitä lähtien kun tamma muutti Namibiaan, mutta Jasper sai käännettyä pääni. Tammalla oli sentään kykyjä valjakkoajoon ja mies halusi nähdä tamman kisaradoilla ennen siitostamman uraa. Elba kohosi urallaan uskomattoman nopeasti, kukapa olisi arvannut että miniponista olisi ollut valjakkoponiksi. Ei Elba tietysti lahjakkain valjapponi ollut, mutta tamman kisasuoritukset olivat aina yhtä varmoja joka teki tammasta loistavan valjakkoponin.

Luonnollisesti halusimme käyttää Elballa miniponia ja koska tallilla majaili vain yksi miniponiori, oli valinta harvinaisen selvä. Simply Amazing Zonjietin historian ensimmäinen shetlanninponi ja oli pärjännyt varsin upeasti valjakkoajossa. Tietysti haaveilin tasokkaista valjakkoponeista, mutta toisaalta myös ns. värijalostuksesta. Elba oli siinä tapauksessa harvinainen poni, että kantoi SW1 geeniä jota en edes tiennyt olevan shetlanninponeilla ennen Elban tapaamista.

Elba oli pian paksuna Simply Amazonista, tiineys sujui odotusten mukaisesti hyvin ja laskettuna aikana minitamma oli varsonut pienen orivarsan, joka muistutti epäilemättä emäänsä herasilmällä ja hiirakolla värityksellänsä. Jo heti ensipäivinä orivarsa osoittautui uskomattoman rohkeaksi pikkuhevoseksi, joka tuntui aiheuttavan emällensä tukoittain harmaita jouhia tekemällä uhkarohkeita tutkimusretkiä. Orivarsa ei lainkaan arkaillut ihmisiä tai muita hevosia, vaan tuli huolettomasti rapsutettavaksi ja paijattavaksi muistuttaen enemmän sylikoiraa kuin ponia. Päätimme Jasperin kanssa ristiä orivarsan Maher v. Haloriksi Afrikkalaisen jumalan mukaan. Jäämme innolla odottamaan orivarsan kasvua.

ulkoasun © VRL-05175    ✡    virtuaalihevonen    ✡    a sim game horse    ✡    kuvien © Elevage de Kam