preloader

Loading...

Escorant Aletheia

KTK-II 02/16
(19 + 18 + 19 + 17 = 73p.)

image

Perustiedot

 • trakehner, tamma
 • 161cm, musta Ee/aa
 • s. 26.04.2014 8v 8/15
 • ko Grand Prix
 • omistaa Zonjiet Stud (VRL-00096) NA
 • kasvattanut Escorant Trakehners GER

Luonnekuvaus

Leia on hyväluonteinen, kiltti tamma joka tulee toimeen luultavasti jokaisen kaksi- ja nelijalkaisen kanssa edustaen sellaista hevostyyppiä josta ei vain voi olla pitämättä vaikka ei olisikaan hevosten ystävä. Leian kanssa sujuu aina kaikki oli kyse sitten mistä tahansa niin tamma ei petä. Leia on hyvin varma hevonen, jolle ikä on tuonut ehdottomasti lisää varmuutta joten tämän tamman maailmaa ei enään järkähdä mikään. Tamma on myös aina valmiina töihin, Leia rakastaa työntekoa ja on aina valmiina antamaan kaikkensa. Tamman luonne on täyttä kultaa niin selästä kuin maasta käsin.

Ratsuna tamma on hyvin yritteliäs, sinnikäs joka tekee kaiken aina silkasta tekemisen ilosta. Leiaa on helppo ratsastaa, joka reagoi välittömästi herkimpiinkin apuihin. Tammalla on luonnostaan hyvät askeleet, hyvä kokoamiskyky ja luonteeltaan Leia on kuin tehty kouluradoille. Tamma myös rakastaa pitkiä maastolenkkejä ja toisinaan myös hyppäämistä vaikka lahjoja sillä saralla Leialla ei ole ollenkaan.

image
  Rosenhof Alfons
  VIR MVA CH. KTK-II, KRJ-I
  Bardulf
  KTK-II, KRJ-I
  Evert Ivar
  Emma
  Bettina Ain’t No Sunshine xx
  Berdina
  Anika
  KTK-II, KRJ-I, VSN Champion
  Beat Friedhelm
  Beatrice
  Abigail Hanke
  Adelheid
  Athena D. HRW
  VIR MVA CH. KTK-II, KRJ-II
  John D. Rocker xx
  KERJ-I, KRJ-II, ERJ-II, YLA-2, XLA-I
  Von Pluring xx Edisons Keeper xx
  Sunny Nadine xx
  Madam Mim xx Flintheart Gloomgold xx
  Nora Malceco xx
  Alecto V Erlenhof Aleksandro Ambrassor
  Indrani II
  St. Silvie Silverston Z
  Kleo v. d. Steinhof
image
 • trak t. Atlantika i. Fairytale Gone Rowland
image

image image

Lokakuu 2019

Leia oli ikivanha muuttaessa Zonjietiin, nähtyäni ensimmäisen kerran Leian suvun, olin jo vakuuttunut siitä että halusin juuri tämän hevosen. Olihan tammalla toki ikää, mutta ei 15-vuotias vielä ikäloppu ollut. Lisäksi tunsin valtavasti sympatiaa tamman menneisyyttä kohtaan, aikoinaan Leian oli ostanut tunnettu kasvattaja, mutta sitten tämän kasvattajan yritys oli mennyt konkurssiin, kaikki oli myyty huutokaupassa irtaimistoa, kiinteistöä ja hevosia myöten. En tiedä kuka Leian oli silloin ostanut, mutta tiedän vain että 11-vuoden ajan tamma oli luultavasti ollut tekemättä mitään. Lopulta tamman kasvattaja oli löytänyt ikivanhan kasvattinsa jostain ja onnistunut tämän ostamaan itsellensä. Sitä kautta Leia minulle saapuikin, kasvattajan kauppaamana. Minua suretti valtavasti tamman kohtalo, Leiasta olisi meinaan ollut valtavasti potentiaalia kouluratsuksi ja vielä siitostammaksi, mutta harmillisesti tamma oli joutunut sellaisten ihmisten käsiin jotka eivät todennäköisesti tieneet kasvatustoiminnasta mitään ja täten tamman lahjat olivat joutuneet täysin hukkaan.

Jasperilla oli sanansa sanottavansa Leiasta, mutta lopulta mies vain tyytyi mulkoilemiseen selvästi tullut siihen johtopäätökseen että sanoissani oli perää mikä koski tamman sukupuuta. Tietysti haaveilin Leista siitostammaa, mutta koska halusin ensin jotain näyttöä niin päätin että Leia tulee vielä starttaamaan muutamissa koulukilpailuissa. Fyysisesti tamma oli terve, tosin lihaskunto oli mitä oli ja työtä varmasti riittäisi tamman saamiseksi kuntoon. Varsat saisivat toistaiseksi odottaa. Leialla oli nuorena hyvin paljon potentiaalia kouluradoille ja kuulemma koulutus oli jo saatu oikein hyvälle mallille ennen konkurssia, joten toivottavasti tamma näyttää samaa lahjakkuutta nyt vanhempana mitä nuorempana.

Toukokuu 2019

Näin Leiaa kuvaili ensimmäinen omistaja, ostaessaan tamman ollessa vasta varsa.
Pikkuinen Leia-varsa on löytänyt tiensä uuteen kotiin. Tamman tuloa odoteltiinkin tallin porukalla kuumeisesti ja onneksi matka sujui ilman ongelmia. Ensimmäinen yö uudessa kodissa oli Leialle varsin jännittävä, mutta se on päivien mittaan sopeutunut meille loistavasti ja tulee toimeen kaikkien kanssa. Nyt pari ensimmäistä vuottaan se saa viettää hevosenelämää opetellen tammalaumassa, jonka jälkeen sen ratsukoulutus aloitetaan. Saa nähdä minkälainen liitokavio tästäkin pikku prinsessasta kasvaakaan, sen verran hienoja pätkiä se on meille esitellyt jo tässä vaiheessa. Haluamme kuitenkin edetä aina hevosen ehdoilla ja turhia kiirehtimättä, joten Leia nähdään kisakentillä aikaisintaan ensi syksynä. Sitä ennen harjoittelemme sen kanssa ahkerasti kaikkea mahdollista ja toivottavasti pistäydymme myös joissakin näyttelyissä. Vanhempiensa puolesta sen on jo automaattisesti kantakirjauskelpoinen, joten toivottavasti saamme sen mukaan johonkin lähitulevaisuuden tilaisuuksista.