Atlantika

Rekisteröity nimellä Atlantika I

image

Perustiedot

  • trakehner, tamma
  • 163cm, musta Ee/aa
  • s. 20.06.2020 8v 12/20
  • ko Grand Prix
  • omistaa Zonjiet Stud (VRL-00096) NA
  • kasvattanut Zonjiet Stud NA

Luonnekuvaus

Atlantika on perusluonteeltaan kiltti ja rauhallinen, sellainen joka on laumahierarkiassa pohjimmaisina ja joka rakastaa ihmisiä ehdoitta. Tammaa voi käsitellä kuka vain, se tulee toimeen erityisesti lapsien kanssa ja on hyvin varovainen etenkin kokemattoman käsissä. Vaikka Atlantikalla saattaa olla vaatimaton luonne, on se kuitenkin kaikkea muuta kuin vaatimaton. Vaikka tammasta ei sitä heti uskoisi niin Atlantika kovan tason kouluratsu joka taittaa vaivattomasti piaffet ja passaget. Jos etsii rauhallista hevosta, niin Atlantika on oikea vaihtoehto. Tammaa on niin mutkaton käsitellä joka antaa takaisin paljon enemmän, se nimittäin rakastaa tulla huomioiduksi ja on ehdottoman luotettava jonka kanssa voi harrastaa aivan mitä tahansa.

image
image
image

Painotuslaji: Kouluratsastus
Koulutustaso: Grand Prix

Kuuliaisuus ja luonne 0p
Tahti ja irtonaisuus 0p

Kouluratsastus 0p
Vaikeusasolla 0/10

image

Heinäkuu 2020

Kun törmäsin sattumalta Fairytale Gone Rowland orin jalostusilmoitukseen, aloin mielessäni haaveilla varsaa orista. Fairytale Gone Rowlandilla oli hieno, harvinainen ja osittain vanha suku josta löytyi legendaarinen Skyé joka oli epäilemättä monen hevoskasvattajan idoli. Skyé oli vaikuttanut puoliverijalostuksessa erittäin laajasti ja oli puoliverimaailman kuuluisimpia hevosia jonka tiesi vähintään nimeltä jokainen kasvattaja. Fairytale Gone Rowland oli Skyén pojanpoika joka polveutui Skyén orijälkeläisestä nimeltä Psychobill Rock joka oli aikoinaan vaikuttanut jalostuksessa runsaasti eikä ihme, ori oli palkittu kouluratsu ja huippuperiyttäjä, olihan Psychobill Rock sentään Skyén suora jälkeläinen. Fairytale Gone Rowlandin emä Rouge's Patches edusti harvinaista, tuntematonta linjaa joka oli varsonut vain yhden varsan, Fairytale Gone Rowlandin. Rouge's Patchesin emä Shönheits Meer vaikuttaa tällä hetkellä tietääkseni ainoastaan Fairytale Gone Rowlandin suvussa, mutta Rouge's Patchesin isä Uniroyal on vaikuttanut jalostukseen jonkun verran jonka linjaa löytyy muutamalta eri kasvattajalta.

Fairytale Gone Rowland oli oiva valinta Escorant Aletheialle, tammalle joka polveutuu hyvin yleisestä suvusta. Escorant Aletheia oli itse toisen kantakirjapalkinnon tamma, näppärä pienikokoinen musta jolla oli aivan ihana luonne. Aletheia ei ollut ikinä varsonut vaikka se oli jo melko iäkäs tamma. Zonjietiin muuttaessa Aletheia oli jo aikuinen, maailmaa nähnyt pikkumusta jonka kanssa jatkettiin kisauraa Grand Prix luokissa ja siellähän se tamma menesty erinomaisesti. Otin yhteyttä Fairytale Gone Rowlandin omistajattareen sopiakseni astutuksesta.

Noin vuotta myöhemmin Aletheia oli varsonut mustan tammavarsan, joka oli tavattoman rohkea, mutta ystävällinen ja jolla oli upeat liikkeet niinkin nuoreksi. Tammavarsa sai nimen Atlantika, jota ei tarvinnut miettiä sekuntia kauempaa. Nimi istui tammavarsalle kuin nenä päähän ja oli selvää että tämän varsan tulisimme jättämään kotiin. Atlantikasta kasvaisi vielä jotain suurta.