Rowandell Calida

image

Perustiedot

 • suomalainen puoliverinen, tamma
 • 164cm, rautias ee/aa
 • s. 25.08.2018 8v 12/18
 • ko Grand Prix
 • omistaa Zonjiet Stud (VRL-00096) NA
 • kasvattanut Rowandell FI

 

Luonnekuvaus

Calla on älykäs, lempeäluonteinen tamma joka on jokaisen ihmisen tyyppiä sillä tammasta ei voi olla pitämättä, niin lempeä ja sosiaalinen se on luonteeltaan joka suorastaan palvoo ihmisiä. Tämä tamma on helposti käsiteltävissä, joka tekee pyydetyt asiat luottaen vahvasti ihmisiin. Callalla on hyvin kultainen luonne, joka pistää aina muut etusijalle. Ratsuna tamma on yritteliäs ja eteenpäinpyrkiväinen, jonka selkään voi kuka tahansa nousta sillä Calla ei tuomitse vaan suorittaa jokaisella parhaansa mukaan ratsastajasta riippumatta.

image
  Eric v. Donauell
  hann, m, 166cm - KRJ-I, KTK-III, YLA-2
  Ethan v. Donauell Eternal Dime
  Kathylen
  Prima Wald Parallel Woge
  Wellenschlag
  Carticia
  dwb, rt, 162cm
  Samson II Santos
  Godolphina
  Carrie Theius
  Carmen
image
image

Painotuslaji: Kouluratsastus
Koulutustaso: Grand Prix

 

Kouluratsastus taso 11/10 Kuuliaisuus ja luonne 3032.05p Tahti ja irtonaisuus 3664.85p
image

Syyskuu 2018

Calida kuuluu kategoriaan "Legendaariset heräteostokset". En oikein vieläkään ymmärrä mikä sai minut kiinnostumaan ja tarjoamaan rautiaasta tammavarsasta. Olihan toki Zonjietissa ollut aina hyvin pienesti suomalaisia puoliverisiä, jotka olivat lähinnä jäänteitä siltä ajalta kun hevostoiminta oli vielä Euroopassa. Suomalainen puoliverinen oli siitä epäkelpo, että se ei käynyt eräiden kantakirjojen jalostukseen, sillä kantakirja oli hyvin vähän tunnettu maailmalla. Se mikä teki suomalaisesta puoliverisestä erikoisen, olivat tietenkin paikalliset sukujuuret. Calidan tapauksessa emä oli Tanskasta kotoisin ja isä saksalainen komea musta hannoverori.

Kuten ehkä tiedätte, olin asioinut paljon Suomessa vuosien varrella joten ei ollut mikään yllätys että Calidan kasvattaja oli minulle tuttu. En ollut aikeissa etsiä uusia hevosia, mutta jokin Calidassa viehätti heti ensi alkuun vaikka varsasta oli nähtävillä vain kuvia. Päädyin kysymään lisätietoja varsasta ja lopulta tilanne kärjistyi siihen pisteeseen että huomasin kohta olevani rautiaan tammavarsan uusi, onnellinen omistaja. Kaupat kävivät niin äkkiä että en ehtinyt kertoa edes Jasperille, hups. Paria viikkoa myöhemmin Calida saapui uuteen kotiinsa.

Calida osoittautui hyvin paljon isänsä kaltaiseksi hevoseksi. Tammavarsa oli hyvin älykäs, niin huonossa kuin hyvässäkin mielessä, joka suorastaan palvoi ihmisiä. Tietysti Jasper jaksoi vääntää vitsiä aiheesta, että olin kerrankin löytänyt järkeväluonteisen elikon Zonjietiin. Calidan kotiutumisesta on nyt kolme viikkoa ja Jasper vitsailee edelleenkin, miehen hymy varmasti hyytyy siinä vaiheessa kun raahaan kotiin taas yhden sekopäisen hevosen. Että Jasper osaa olla toisinaan raivostuttava.