Rowandell Calida

VH19-031-0048

FWB, tamma
syntynyt 25.08.2018
koulupainotus
omistaa Zonjiet Stud (VRL-00096)
rautias (ee/aa), 164cm
8v 23.12.2018
ko Grand Prix
kasvattanut Rowandell© NeverSayNever Farm © NeverSayNever Farm © NeverSayNever Farm © NeverSayNever Farm © NeverSayNever Farm
Eric v. Donauell
hann, m, 166cm - KRJ-I, KTK-III, YLA-2
Ethan v. Donauell Eternal Dime
Kathylen
Prima Wald Parallel Woge
Wellenschlag
Carticia
dwb, rt, 162cm
Samson II Santos
Godolphina
Carrie Theius
Carmen

 

Calla on älykäs, kiltti tamma joka on aina yhtä tasaisen varma luonteeltaan.

  • Ominaisuudet
  • Kilpailutulokset
  • Jälkeläiset
  • Päiväkirja

Luonteenpiirteet

Rohkeus

Älykkyys

Temperamentti

Herkkyys

Taidot

Notkeus & nopeus

Kuuliaisuus

Lennokkuus

Askellajit

Kouluratsastus 11/10

Kuuliaisuus ja luonne 3032.05p

Tahti ja irtonaisuus 3664.85p

Syyskuu 2018

Calida kuuluu kategoriaan "Legendaariset heräteostokset". En oikein vieläkään ymmärrä mikä sai minut kiinnostumaan ja tarjoamaan rautiaasta tammavarsasta. Olihan toki Zonjietissa ollut aina hyvin pienesti suomalaisia puoliverisiä, jotka olivat lähinnä jäänteitä siltä ajalta kun hevostoiminta oli vielä Euroopassa. Suomalainen puoliverinen oli siitä epäkelpo, että se ei käynyt eräiden kantakirjojen jalostukseen, sillä kantakirja oli hyvin vähän tunnettu maailmalla. Se mikä teki suomalaisesta puoliverisestä erikoisen, olivat tietenkin paikalliset sukujuuret. Calidan tapauksessa emä oli Tanskasta kotoisin ja isä saksalainen komea musta hannoverori.

Kuten ehkä tiedätte, olin asioinut paljon Suomessa vuosien varrella joten ei ollut mikään yllätys että Calidan kasvattaja oli minulle tuttu. En ollut aikeissa etsiä uusia hevosia, mutta jokin Calidassa viehätti heti ensi alkuun vaikka varsasta oli nähtävillä vain kuvia. Päädyin kysymään lisätietoja varsasta ja lopulta tilanne kärjistyi siihen pisteeseen että huomasin kohta olevani rautiaan tammavarsan uusi, onnellinen omistaja. Kaupat kävivät niin äkkiä että en ehtinyt kertoa edes Jasperille, hups. Paria viikkoa myöhemmin Calida saapui uuteen kotiinsa.

Calida osoittautui hyvin paljon isänsä kaltaiseksi hevoseksi. Tammavarsa oli hyvin älykäs, niin huonossa kuin hyvässäkin mielessä, joka suorastaan palvoi ihmisiä. Tietysti Jasper jaksoi vääntää vitsiä aiheesta, että olin kerrankin löytänyt järkeväluonteisen elikon Zonjietiin. Calidan kotiutumisesta on nyt kolme viikkoa ja Jasper vitsailee edelleenkin, miehen hymy varmasti hyytyy siinä vaiheessa kun raahaan kotiin taas yhden sekopäisen hevosen. Että Jasper osaa olla toisinaan raivostuttava.