Chanell Fair

VH18-012-0296

kwpn, tamma
syntynyt 02.08.2018
koulupainotus
omistaa Zonjiet Stud (VRL-00096)
cremello (ee/aa/CrCr), 166cm
8v 12.12.2018
ko Vaativa A
kasvattanut Devilsfair (VRL-05544)


KTK-III
17 + 17 + 17 + 17 = 68p.

© Goldhope Farm © Goldhope Farm © Goldhope Farm © Goldhope Farm
Petronius Fair
KTK-II
Prometheus Coops Dron
Emeth Belmont
Lucretia
KTK-II
Harper
Gala Princess
Chalda Fair
KTK-III
Kjeldoran
KTK-II
Heartbeat
Emigra
Gouden Chiara
KTK-III
Dawn of Loss
Kismet

 

  • Ominaisuudet
  • Kilpailutulokset
  • Jälkeläiset
  • Päiväkirja

Luonteenpiirteet

Rohkeus

Älykkyys

Temperamentti

Herkkyys

Taidot

Notkeus & nopeus

Kuuliaisuus

Lennokkuus

Askellajit

Kouluratsastus 7/6

Kuuliaisuus ja luonne 1363.68p

Tahti ja irtonaisuus 1662.49p

kwpn o. Altano vd Halor (i. Alonso vd Halo)

Kesäkuu 2018

Chanell Fair haettiin Yhdysvalloista asti Zonjietiin vahvistamaan tallin hevoskantaa. Ensimmäiseksi Chanellista tietysti kiinnitti huomion cremello väritys ja sokerina pohjalla tamman harvinaiset linjat, joista en ollut edes tietoinen. Pääsin jopa katsomaan tammaa ihan paikan päällä Devilsfairissa kun kalenteriin oli tullut juuri sopivasti kolmen päivän vapaa. Tietysti eksyin matkalla tallille navigaattorista huolimatta, joka pakotti menemään kaikenmaailman pikkuteitä pitkin vaikka aivan varmasti olisi ollut olemassa lyhyempikin reitti. Pikkutiet olivat erittäin mutkittelevia ja ilmeisesti navigaattorin tiedot eivät tainneet olla aivan ajantasalla sillä käännyin varmaan kymmenen kertaa väärälle tielle.

Monien mutkien kautta löysin lopulta oikean tien Devislfairiin, jossa tallin omistaja oli minua vastassa. Halusin ensin välttämättä nähdä Chanellin vanhemmat, kerrankin kun se oli mahdollista ja molemmat asuivat samalla tallilla. Ihastuin välittömästi molempiin vanhempiin ja kun viimein minut ohjattiin Chanellin karsinalle, olin täysin myyty. Chanell oli mitä herttaisin ja oli korvat hörössä vastassa karsinassa. Juuri täyttänyt kolmivuotias tamma oli vielä liian nuori koeratsastettavaksi, joten omistaja ehdotti että voisin juoksuttaa Chanellia.

Chanell oli hyvin kuuliainen koko juoksutuksen ajan eikä kertaakaan kyseenalaistanut saamiaan käskyjä vaikka liinan päässä oli täysin outo ihminen. Erityisesti ihastuin tamman lennokkaisiin liikkeisiin ja sekunniksi upposin haaveisiini miettien tamman tulevaisuutta kouluratsuna. Olin valmis tekemään tarjouksen tammasta jo nähtyäni vanhemmat ja juoksutuksen jälkeen olin entistä varmempi. Solmimme kaupat ja sovimme että Chanell lähetettäisiin perässä kunhan kaikkki pakolliset toimenpiteet oli hoidettu pois alta.

Viikkoa myöhemmin Chanell saapui vihdoinkin Zonjietiin. Tamma oli ensihetkestä alkaen kuin kotonaan ja tuntui hyvin rennolta jopa pitkän matkan jäljiltä. Kysyttyäni Chanelin lentomatkasta sain vastaukseksi kuljettajan naurahtaessa että hän ei ole eläissään nähnyt yhtä rentoa nuorta hevosta, Chanell oli kuulemma koko matkan ajan tyytyväisenä nyppinyt heinäverkkoansa.

Marraskuu 2018

Asuttaessamme Chanell Fairin Alonso vd Halorilla niin tietysti toiveissamme oli tuplavoikko varsa, kerran sellaiseen oli hyvä mahdollisuus. Samalla päätimme yhdistää kaksi täysin erilaista linjaa toisiinsa. Alonso vd Halor oli meidän omia kasvatteja, jonka kantavanhemmat oltiin aikoinaan tuotu Zonjietiin muualta Eurooppaa. Siistä syystä olemme ylpeitä voidaksemme sanoa että jokainen Alonson sukulainen on ollut Zonjietin nimissä, orin suvusta paistaa läpi erilaisuus, mutta myös laadukkuus ja intohimomme värikasvatusta kohtaan. Vaikka Alonsosta ei kasvanut yhtä hienoa oria mitä vanhemmista tai kantavanhemmista, niin olemme silti ylpeitä siitä mitä Alonsosta on tullut. Orilla on erityisesti jalostusarvoa, kuin myös ansiokas ura takanaan Grand Prix tasolla vaikka jalostuksen saralla Alonso on selvästi jäänyt huonompaan asemaan. Jälkeläisiä Alonsolle on siunaantunut pari, jotka ovat molemmat aloittaneet lupaavasti uraansa kouluratsuina. Vaikka Alonsolla ei tänä päivänä jalostusarvoa ole, toivomme että orin jalostusarvo nousisi Alonson kuoleman jälkeen. Myönnetään, on hieman ilkeää puhua orista tähän malliin kun Alonso on vielä hengissä, joskin allergian vaivaamana ja iän kalvamana.

Chanell Fair saapui meille Yhdysvalloista, cremello tamma oli ehdottomasti arvokas lisä hevosjoukkoomme. Chanell oli paitsi myös kaunis, taitava kouluratsu ja eivätkä sukulinjatkaan olleet yhtään hassummat. Chanellin linjat olivat meille vieraampia, vaikka jotkut nimet olivat tuttuja. Chanell yhdistettynä Alonson linjoihin voisi saada aikaiseksi upean varsan, jolla olisi hyvät mahdollisuudet pärjätä missä vain. Toki yksi miinus oli, Chanellin vanhemmat itse Chanell mukaanlukien eivät yltäneet huipputasolle, mutta toivomme silti saavamme Chanellista lukuisia hienoja kullanvärisiä varsoja tulevaisuudessa.

Vaikka astutus ja varsa oli Chanellin ensimmäinen, selvityi Chanell niistä hienosti tarvitsematta lainkaan apua missään. Olimme haltioissamme saadessamme cremellon orivarsan, jolla oli tavattoman kaunis naama ja kuten myöhemmin huomasimme, niin myös askellajit, jotka vetivät vertoja jopa emän liikkeille. Tälläkin kertaa päätimme noudattaa perinteitä ja nimensimme orivarsan isälinjan mukaan Altanoksi. Altano sai kunnian olla isälinjansa neljäs varsa. Linjassa oli yhteistä A:lla alkava nimi kuin myös voikko väritys. Altano tosin teki historiaa ollen linjansa ensimmäinen tuplavoikko varsa.