Chanell Fair

kwpn, tamma
syntynyt 02.08.2018
koulupainotus
omistaa Zonjiet Stud (VRL-00096)
cremello (ee/aa/CrCr), 166cm
8v 12.12.2018
ko Vaativa A
kasvattanut Devilsfair (VRL-05544)
Petronius Fair - KTK-II Prometheus Apollon II
Prom Queen
Lucretia - KTK-II Nevarro
Lucienne
Chalda Fair - KTK-III Kjeldoran - KTK-II Noxious
Fallowsage
Gouden Chiara - KTK-III Gouden Calido
Corna

Päiväkirja

Elokuu 2018
Chanell Fair haettiin Yhdysvalloista asti Zonjietiin vahvistamaan tallin hevoskantaa. Ensimmäiseksi Chanellista tietysti kiinnitti huomion cremello väritys ja sokerina pohjalla tamman harvinaiset linjat, joista en ollut edes tietoinen. Pääsin jopa katsomaan tammaa ihan paikan päällä Devilsfairissa kun kalenteriin oli tullut juuri sopivasti kolmen päivän vapaa. Tietysti eksyin matkalla tallille navigaattorista huolimatta, joka pakotti menemään kaikenmaailman pikkuteitä pitkin vaikka aivan varmasti olisi ollut olemassa lyhyempikin reitti. Pikkutiet olivat erittäin mutkittelevia ja ilmeisesti navigaattorin tiedot eivät tainneet olla aivan ajantasalla sillä käännyin varmaan kymmenen kertaa väärälle tielle.

Monien mutkien kautta löysin lopulta oikean tien Devislfairiin, jossa tallin omistaja oli minua vastassa. Halusin ensin välttämättä nähdä Chanellin vanhemmat, kerrankin kun se oli mahdollista ja molemmat asuivat samalla tallilla. Ihastuin välittömästi molempiin vanhempiin ja kun viimein minut ohjattiin Chanellin karsinalle, olin täysin myyty. Chanell oli mitä herttaisin ja oli korvat hörössä vastassa karsinassa. Juuri täyttänyt kolmivuotias tamma oli vielä liian nuori koeratsastettavaksi, joten omistaja ehdotti että voisin juoksuttaa Chanellia.

Chanell oli hyvin kuuliainen koko juoksutuksen ajan eikä kertaakaan kyseenalaistanut saamiaan käskyjä vaikka liinan päässä oli täysin outo ihminen. Erityisesti ihastuin tamman lennokkaisiin liikkeisiin ja sekunniksi upposin haaveisiini miettien tamman tulevaisuutta kouluratsuna. Olin valmis tekemään tarjouksen tammasta jo nähtyäni vanhemmat ja juoksutuksen jälkeen olin entistä varmempi. Solmimme kaupat ja sovimme että Chanell lähetettäisiin perässä kunhan kaikkki pakolliset toimenpiteet oli hoidettu pois alta.

Viikkoa myöhemmin Chanell saapui vihdoinkin Zonjietiin. Tamma oli ensihetkestä alkaen kuin kotonaan ja tuntui hyvin rennolta jopa pitkän matkan jäljiltä. Kysyttyäni Chanelin lentomatkasta sain vastaukseksi kuljettajan naurahtaessa että hän ei ole eläissään nähnyt yhtä rentoa nuorta hevosta, Chanell oli kuulemma koko matkan ajan tyytyväisenä nyppinyt heinäverkkoansa.