Altano vd Halor

VH19-012-0032

kwpn, ori
syntynyt 04.11.2018
koulupainotteinen
omistaa Zonjiet Stud (VRL-00096)
cremello (ee/Aa/CRCR), 168cm
8v 18.02.2019
ko Prix St. Georges
kasvattanut Zonjiet Stud


Alonso vd Halor Amoun van de Halor - KRJ-II Attor - KTK-III, KRJ-II
Liveza - KTK-III, KRJ-I
Josquera - KRJ-I Ulysses - KTK-III, KRJ-I
Mosquera - KTK-III, KRJ-I
Chanell Fair Petronius Fair - KTK-II Prometheus
Lucretia - KTK-II
Chalda Fair - KTK-III Kjeldoran - KTK-II
Gouden Chiara - KTK-III

Päiväkirja

Marraskuu 2018
Asuttaessamme Chanell Fairin Alonso vd Halorilla niin tietysti toiveissamme oli tuplavoikko varsa, kerran sellaiseen oli hyvä mahdollisuus. Samalla päätimme yhdistää kaksi täysin erilaista linjaa toisiinsa. Alonso vd Halor oli meidän omia kasvatteja, jonka kantavanhemmat oltiin aikoinaan tuotu Zonjietiin muualta Eurooppaa. Siistä syystä olemme ylpeitä voidaksemme sanoa että jokainen Alonson sukulainen on ollut Zonjietin nimissä, orin suvusta paistaa läpi erilaisuus, mutta myös laadukkuus ja intohimomme värikasvatusta kohtaan. Vaikka Alonsosta ei kasvanut yhtä hienoa oria mitä vanhemmista tai kantavanhemmista, niin olemme silti ylpeitä siitä mitä Alonsosta on tullut. Orilla on erityisesti jalostusarvoa, kuin myös ansiokas ura takanaan Grand Prix tasolla vaikka jalostuksen saralla Alonso on selvästi jäänyt huonompaan asemaan. Jälkeläisiä Alonsolle on siunaantunut pari, jotka ovat molemmat aloittaneet lupaavasti uraansa kouluratsuina. Vaikka Alonsolla ei tänä päivänä jalostusarvoa ole, toivomme että orin jalostusarvo nousisi Alonson kuoleman jälkeen. Myönnetään, on hieman ilkeää puhua orista tähän malliin kun Alonso on vielä hengissä, joskin allergian vaivaamana ja iän kalvamana.

Chanell Fair saapui meille Yhdysvalloista, cremello tamma oli ehdottomasti arvokas lisä hevosjoukkoomme. Chanell oli paitsi myös kaunis, taitava kouluratsu ja eivätkä sukulinjatkaan olleet yhtään hassummat. Chanellin linjat olivat meille vieraampia, vaikka jotkut nimet olivat tuttuja. Chanell yhdistettynä Alonson linjoihin voisi saada aikaiseksi upean varsan, jolla olisi hyvät mahdollisuudet pärjätä missä vain. Toki yksi miinus oli, Chanellin vanhemmat itse Chanell mukaanlukien eivät yltäneet huipputasolle, mutta toivomme silti saavamme Chanellista lukuisia hienoja kullanvärisiä varsoja tulevaisuudessa.

Vaikka astutus ja varsa oli Chanellin ensimmäinen, selvityi Chanell niistä hienosti tarvitsematta lainkaan apua missään. Olimme haltioissamme saadessamme cremellon orivarsan, jolla oli tavattoman kaunis naama ja kuten myöhemmin huomasimme, niin myös askellajit, jotka vetivät vertoja jopa emän liikkeille. Tälläkin kertaa päätimme noudattaa perinteitä ja nimensimme orivarsan isälinjan mukaan Altanoksi. Altano sai kunnian olla isälinjansa neljäs varsa. Linjassa oli yhteistä A:lla alkava nimi kuin myös voikko väritys. Altano tosin teki historiaa ollen linjansa ensimmäinen tuplavoikko varsa.

Altano kasvoi hirmuisen nopeasti muihiin ikäisiinsä nähden ja orivarsaa ei olisi millään uskonut ikäisekseen. Epäilimme jonkun salaa syöttävän steroideja orivarsalle, tietysti vitsillä. Jo 2-vuotiaana Altanosta oli kasvanut uskomattoman komea nuorukainen, joka sai jatkuvasti näyttelytapahtumissa erityisesti kehuja liikkeistään, rakenteestaan ja myös hyväluonteisuudestaan. Altano oli tavattoman ystävällinen ja utelias orivarsa, jolle tärkeintä oli saada olla oman ihmisensä seurassa. Altanosta muodostui uskollinen eläin, joka olisi varmasti seurannut luottoihmistään vaikka läpi tulen. Olemme niin innoissamme, että kohta saamme aloittaa Altanon ratsukoulutuksen. Satulaan ja kärryjen eteen Altano onkin jo tottunut ja suhtautunut asiaan varsin kypsästi. Olen aivan varma, että Altano tulee yllättämään meidät kaikki vielä tulevaisuudessa.