Ehecatl Wolf

VH16-012-0134

kwpn, ori
syntynyt 14.03.2016
koulupainotteinen
omistaa Zonjiet Stud (VRL-00096)
ruunikonkirjava (Ee/AA/nT), 169cm
8v 01.05.2017
ko Grand Prix
kasvattaja Hukkapuro

KRJ-III
6 + 40 + 23,25 + 10 + 6 = 85,25p

Jälkeläiset

kwpn o. EC Chantico (e. Devilishness Duán)

Kilpailumenestys

Kuuliaisuus ja luonne 2924.88p.
Tahti ja irtonaisuus 3993.75p.
Kouluratsastuksessa 6918.63p.
Vaikeustasolla 11/10

Päiväkirja

Toukokuu 2018
No eihän minun tietenkään uutta hevosta pitänyt ostaa, mutta nähdessäni Ehecatl Wolf myynti-ilmoituksen ei asiaa tarvinnut paljoa miettiä. Ehecatl Wolf polveutui Zonjietin omasta oriista, Eueucoyotl vd Shadow, joka tunnettiin aikoinaan lyhyemmin nimellä Kojootti. Vaikka orin suhteen oli kovat suunitelmat jalostuksen kannalta, niin harmillisesti ajan myötä Kojootin linja katkesi täysin kun viimeinenkin orin elossaoleva jälkeläinen myytiin toisaalle. Asiaa ei ehditty murehtimaan ajan kanssa vaikka aina toisinaan mielessä mylläsikin suunitelmat miten Kojootti saataisiin mukaan takaisin tallin linjoihin. Ehecatl Wolf putosi kuin suoraan taivaalta nenän eteen. Olihan ruunikonkirjavalla orilla toki jo ikää, mutta onneksi orin kanssa ei tarvitsisi enään kilpailukenttiä koluta.

Kerrankin kohteliaana naikkosena kysyin Jasperin mielipidettä asiaan (osittain siksi että tiesin miehen suostuvan siihen). Sovimme kaupat Hukkapuron omistajan kanssa ja sovimme että Ehecatl Wolf lähetettäisiin postissa Zonjietiin seuraavalla viikolla. Totesimme Jasperin kanssa että myynti-ilmoituksen kuvat saattoivat olla muutaman vuoden vanhoja, sillä kuvien hevonen ei täsmännyt todellisuutta. Se oli läski. Maha hyllyi puolelta toiselle orin askeleiden rytmistä kun Ehecatl Wolf asteli trailerista ulos. Kasvattaja oli varoittanut että orille oli kertynyt muutama kilo, sillä aktiveetti oli jäänyt vähemmälle ja Ehecatl lihoi herkästi. Onneksi tämä näkyi myös hinnassa ja saimme Ehecatl Wolfin lähes pilkkahintaan.

Jasper alkoi nauramaan eikä miehen hekotukselle meinannut tulla loppua. Kurtistin kulmiani kysyvästi ja naama punaisena naurun lomasta mies tokaisi "En ole aikoinani nähnyt yhtä lihavaa kantturaa!". Läpsäisin miestä lehdellä takaraivoon, jonka jälkeen kävin taluttamassa Ehecatl Wolfin karsinaansa. Tuumimme että alkuun orin olisi hyvä olla karsinassa ja kunhan Ehecatl Wolf olisi tottunut uuteen ympäristöön niin ori siirrettäisiin ulos tarhaan, jossa Ehecatl Wolf saisi viettää myös yönsä. Heti samaisena iltana lukittauduin tallin toimistoon ja aloin raapustaa orille liikunta- ja ruokintasuunitelmaa. Hiljalleen aloittaisimme kohottamaan orin kuntoa ja tiputtamaan kiloja, tavoitteena päästä ihanteelliseen painoon. Aktiveetti olisi pakko pitää suhteellisen aktiivisena jotta Ehecatl ei saisi liikakilojaan takaisin. Tuumin että parhainta olisi löytää orille oma liikuttaja, mielessäni kävi eräs ystäväni joka etsi parhaillaan itselleen vuokrahevosta.