Émilien '88

VH17-076-0085

BWP, ori
syntynyt 12.11.2017
koulupainotteinen
omistaa Zonjiet Stud (VRL-00096)
musta (EE/aa), 172cm
8v 01.02.2018
ko Grand Prix
kasvattanut Illegitimate


Elis Divert Coops Dron Elis Cough
Celtic
Emeth Belmont Hamilton Skippy
Eye Honor
Valeraine - KTK-III Valentin Valentanos
Vesta
Talera Salas
Fayette

Päiväkirja

Historia - Marraskuu 2017
Olin ehkäpä julistautunut ostolakkoon suoraan Jasperin silmissä, jotta mies saisi edes jonkinlaisen miehenrauhan. Miesrukka kuitenkin tiesi että jos hänen vaimonsa jotain päähän saisi, niin ei siinä muu auttanut kuin vain roikkua kyydissä mukana. Myönnettäkööt että ostolakko oli pitänyt hienosti viimeaikoina, mutta silti haaveilin mustasta kouluorista. Tietenkin menin mainitsemaan asiasta parille tutulla joista toinen vastasikin että heille oli juuri syntynyt musta orivarsa. Illegitimatesta oli meille aikaisemmin muuttanut Leidi niminen puoliveritamma, joka oli myöhemmin osoittautunut jokaisen hevosihmisen painajaiseksi. Tästä huolimatta tiesin että Illegitimate oli laadukas kasvattaja, joten innokkaana tietenkin kysyin lisätietoja orivarsasta.
Orivarsan suku vaikutti oikein lupaavalta ja tietenkin hintapyyntökin oli sen mukainen. Luonnolliseen tapaan Jasper mulkoili minua aamukahvien lomassa kun innokkaana pälätin orivarsasta, josta en ollut vielä ehtinyt edes kuvaakaan nähdä. Myöhemmin päivällä sain orivarsasta sähköpostien kuva- ja videotuliaisten kera. Musta orivarsa näytti liikkeiltään oikein tahdikkaalta ja kasvattajan mukaan oli myös luonteeltaan herrasmies. Pian tilanne johti siihen että paperit vaihtoivat omistajaansa ja sovittiin että orivarsa muuttaisi Zonjietiin täytettyään vuoden, jotta saisi hieman kokemusta ennen kuin muuttaisi maapallon toiselle puolelle.
Pian koittikin odotettu päivä. Orivarsalle oli jo karsina laitettu valmiiksi ja sovittu tarhauskaveri, joka oli luonteeltaan niin nössykkä että eripuraa ei varmasti syntyisi. Muutto sujuikin oikein rauhallisissa merkeissä. Kuten kasvattaja oli luvannut, orivarsa oli harvinaisen rauhallinen ja älykäs eläin joka osoitti jo ensimmäisinä päivinä että siitä kasvaa vielä hieno kouluratsu.
Vuotiaaksi orivarsa oli harvinaisen hyvin kehittynyt ja liikkui erinomaisesti. Emilienin täyttäessä kaksi, hidastui myös orivarsan pituuskasvu ja huomattiin myös kantapään kautta että orivarsa oli hyvin herkkä lihomaan. Kun Emilien sitten kääntyi kolmivuotiaaksi, oli se tavattoman läski ruokavaliosta huolimatta. Tallimestari rauhoitteli että kyllä se vielä siitä tasaantuu, kun nuori ori alkaa saamaan lihaskuntoa. Ratsukoulutuksen myötä Emilien alkoi saamaan lihaksia ja hiljalleen talttuivat myös orin kilot. Nelivuotiaana Emilien oli jo hyvässä kunnossa, mutta harmmillisesti se ei ollut kovin nätti. Musta se toki oli, kuten unelmieni musta kouluratsu. Ja olihan sillä nätti pää, ja nätit liikkeet. Mutta se ei silti oikein vastannut kuvitelmiani siitä upeasta mustasta kouluoriista. Onneksi ori oli luonteeltaan oikein tasapainoinen ja järkevä elikko, joka korvasi vähän sitä mitä rakenteesta puuttui.
Emilienistä tuli nopeasti koko talliporukan suosittu. Oli harvinaista tavata niinkin rauhallinen ori niiden katastrofien jälkeen mitä Zonjietissa oli nähty. Suorastaan käytiin kiistaa siitä kuka sai orin ratsutettavakseen. Vaikkakin ori oli helppo luonteeltaan, niin ratsuna siitä löytyi tiettyä herkkyyttä ja Emilien myös vaati ratsastajaltaan lähes täydellisyyttä. Vaikka halukkaita ratsuttajia oli jonoksi asti, niin täytyi jokainen käydä erikseen läpi. Moni joutui roskakoriin väärän ratsastustyylin vuoksi ja lopulta oli jäljellä enään pari vaihtoehtoa. Kumpikin kävi ratsuttamassa oria pari kertaa viikossa, tietenkin seurasin sivusta ja toisen viikon lopulla valinta oli itsestään selvä. Melisaksi kutsuttu nainen oli herkkä, mutta päättäväinen ratsastaja joka sai Emilienin parhaat puolet esille. Tietenkin itse ratsuttaisin oria myös, mutta täytyi löytää myös toissijainen ratsuttaja.