Fatima

VH19-021-0005

trakehner (rus), tamma
syntynyt 13.10.2018
koulupainotteinen
omistaa Zonjiet Stud (VRL-00096)
ruunikko (Ee/Aa), 158cm
8v 01.10.2018
ko Prix St. Georges
kasvattanut N. Bezborodov


© Траверсале.рф / irinapoezia@mail.r
© Траверсале.рф / irinapoezia@mail.r © Траверсале.рф / irinapoezia@mail.r © Траверсале.рф / irinapoezia@mail.r
Gazon
trak, rt, 165cm
Atlas
trak, m, 166cm
Herold
Ankora
Gloria
trak, rn, 159cm
Ferro
Goldika
Freska
trak, rn, 162cm
Alster
trak, rn, 165cm
Damaskas
Arcona
Figura
trak, rt, 159cm
Privet
Florida

 

Fay kultaisempaa tammaa saa hakea, joka on hyvin ainutlaatuinen kaikin tavoin. Tamma on kiltti, ystävällinen eikä ikinä valita mistään ja joka rakastaa jokaista ihmistä ehdoitta. Fayn kautta löysin rakkauden venäläiseen trakehneriin, joka oli eurooppalaista pitkäjalkaisempi, sirompi ja tottunut vaatimattomiin olosuhteisiin. Ei näitä kahta trakehnerlinjaa voinut edes verrata toisiinsa vaikka samaa rotua olivat.

  • Ominaisuudet
  • Kilpailutulokset
  • Sukuselvitys
  • Jälkeläiset
  • Päiväkirja

Luonteenpiirteet

Rohkeus

Älykkyys

Temperamentti

Herkkyys

Taidot

Notkeus & nopeus

Kuuliaisuus

Lennokkuus

Askellajit

Kouluratsastus 0/0

Kuuliaisuus ja luonne

Tahti ja irtonaisuus

Joulukuu 2018

Fatima saapui Zonjietiin joulukuun lopulla, olimme jo pitkään puhuneet Jasperin kanssa siitä miten suuri tarve olisi hyvälinjaiselle trakehnertammalle. Zonjietiin lopulta löydettiin trakehnertamma, joka ei suinkaan ollut perinteinen trakehner vaan luita ja ytimiään myöten venäläinen. En ollut todellakaan uneksinut venäläisestä, rehellisesti sanoen venäläinen trakehner ei ollut täysin yhtä hyvä kouluratsu kuin perinteinen sillä näiden kahden rakenteessa oli huima ero. Venäläinen trakehner oli paljon kevyempi rakenteeltaan kuin myös pitkäjalkaisempi, joka teki siitä hyvän esteratsun. Tiesin myös että venäläinen trakehner oli ergonomisempi ylläpitää, sillä yleensä Venäjällä oli olosuhteet hyvinkin alkeelliset osalla talleista. Ei ollut mikään yllätys että hevoset majailivat samoissa tiloissa kanojen, sikojen ja muiden maatalouseläinten kanssa. Venäläiset hevoset olivat tottuneet alkeellisimpiin olosuhteisiin.

Fatimaan minä törmäsin erään saksalaisen tallin kautta. Myönnetään, en ensin edes kiinnittänyt tamman ilmoitukseen mitään huomiota sillä olin etsimässä laadukasta kouluratsua, jolla olisi jalostuksellisesti arvoa. Kyseinen talli oli tunnettu myyntivälittäjä, joten pistin tallin omistajalle viestiä kysyäkseni olisiko heillä ketään myyntiin tulevaa hevosta, joka vastaisi kriteereitäni. Kyseiseltä suunnalta tuli vastauksena noottia, Eliseksi kutsuttu nainen kertoi että heillä oli yksi trakehnertamma myynnissä, jonka ilmoitukseen olin luultavasti aiemmin törmännyt hevosia selatessa. Elise kertoi tamman olevan linjoiltaan täysin venäläinen ja sanoi tammalla olevan myös lahjoja kouluradoille. Tällöin minä huomasin Fatiman ja katsottuani tamman kuvaa olin jo korviani myöten rakastunut.

Fatima lähetettiin lopulta meille Zonjietiin koeajalle. Tietysti Jasperille oli sanansa sanottavaa tammasta, mies taisi mutista jotai myös eurooppalaisista linjoista lopulta kuitenkin taipuen tahtooni. Fatima oli ystävällisin ikinä tapaamani tamma, joka oli jollain tapaa hyvin vaatimaton eläin, mutta kuitenkin aivan uskomattoman kaunis. En ollut ikinä ennen nähnyt vastaavanlaista hevosta. Kun tutustuin lisää Fatimaan, aloin arvostamaan venäläisiä entistä enemmän. Tamma oli niin kiltti ja helposti käsiteltävissä. Fatima paini aivan eri sarjassa kuin Zonjietin muut hevoset. Fatima oli myös tavattoman rohkea, joka ei korvaansakaan lotkauttanut traktoreille. Fatiman ollessa meillä viikon koeajalla, olin jo ilmoittanut myyjälle haluavani pitää tamman.

Niin Fatima sitten muutti jäädäkseen Zonjietiin. Fatiman kautta löysin rakkauden venäläiseen trakehneriin ja olen aivan varma että Fatima ei jää Zonjietin ainoaksi. Olen jo alkanut haaveilemaan venäläisestä orista, ongelmana olisi vain löytää tarpeeksi suorituskykyinen hevonen jolla riittäisi potentiaalia kouluradoille kuin myös sukunsa puolesta jalostukseen.