preloader

Loading...

Landor

KTK-III
(17 + 17 + 18 + 17 = 69p.)

imageimage

Perustiedot

 • hannover, ori
 • 167cm, ruunikonkimo Ee/Aa/GG
 • s. 11.10.2019 8v 01/20
 • ko Intermediaire I
 • omistaa Zonjiet Stud (VRL-00096) NA
 • kasvattanut Zonjiet Stud NA

 

Luonnekuvaus

Lando on perusluonteeltaan kiltti, mutta reaktiivinen joka ei aina ymmärrä omaa isoa kokoansa. Orin kaviot vipattavat aina jos toiseenkiin suuntaan, Lando on aina menossa jota harvoin nähdään rauhallisena paikallaan. Nopeus on valttia orin kanssa, Lando ei viihdy pitkiä aikoja paikallaan jolloin ori omaksuu helposti huonoja tallitapoja. Landossa asuu sisäinen porsas, sillä ori harvoin tekee mitään siististi. Ruoka syödään hyvin sottaisesti ja jos valittavana on vesilätäkkö niin siihen tietysti mennään turhia aikailematta. Muutoin Lando on helppo hevonen käsitellä, ori tietää kuka on johdossa ja ei ainakaan tahallaan aiheuta harmaita hiuksia hoitajalleen.

Lando on hyvin vaativa ratsu, joka tarvitsee paljon aivotyöskentelyä, selässä saa olla ehdottoman tarkkana tai pian ratsastaja huomaa että hevosen mielenkiinto on suuntautunut muualle. Orin saa parhaiten toimimaan varmoilla, selkeille ohjeilla joka muistaa palkita oria hyvästä suorituksesta. Landolla on luonnostaan erinomaiset liikkeet, joka on aina ollut hyvin nopea oppimaan kaiken ja osoittanut luonnostaan paljon lahjakkuutta kouluratsastukseen. Lando on sellainen hevonen jota on aina ilo ratsastaa huolimatta orin vaativuudesta, huonoinakin päivinä Landon suoritukset ovat vahvoja. Toisinaan vaihtelun vuoksi Landolla harrastetaan myös esteitä, kärryajeluita ja kaikkea mitä vain mieleen tulee. Ori kyllästyy helposti, josta syystä liikunnan tulee olla monipuolista. Kyllästyneestä Landosta ei ole mihinkään, jolloin mistään ei tule mitään orin etsiessä jatkuvasti muuta tekemistä.

Julkisilla paikoilla Lando on vaikea kuitenkaan tarkoittamatta sitä, ympärillä nyt vain sattuu olemaan paljon kaikkea kiinnostavaa ettei vain yksinkertaisesti ehdi keskittyä ratsastajaansa. Lando yleensä liikutetaan kevyesti kilpailupäivän aamuna jotta saataisiin turhaa energiaa pois, jolloin Lando on myös enemmän kuulolla itse kilpailuissa. Ratsastajalla riittää orissa täysi piteleminen, mutta aikansa pyörittyään Lando tasaantuu riittävästi (kun kaikki mielenkiintoinen on jo tutkittu) jolloin ori on myös parhaimmillaan radalla. Lando ei jännitä vaan suorittaa kaiken omana itsenään, ori ei välitä ympärillään olevasta melusta.

image
  Land Ahoy
  KTK-II
  Livingstone Lexington Lancaster
  Michigan
  Solar Eclipse Silvester
  Paington
  Roufetta Romulus Rochester
  Aycliff
  Valencia Vervood
  Whitby II
  Heidieh
  KTK-III
  Hendrich Henry Harry
  Helen V
  Delia Delta Romeo
  Lilybeth
  Marieh Maxwell Maximum
  Layla
  Juliet Sierra Juliet Mike
  Sarah
image
image

Painotuslaji: Kouluratsastus
Koulutustaso: Intermediaire I

 

Kouluratsastus taso 0/9 Kuuliaisuus ja luonne Tahti ja irtonaisuus
image

Lokakuu 2019

Heidiehin varsottamista oltiin mietitty jo pitkään ja suunitelmiakin tehty, mutta aina tuli jokin este tielle, mitä milloinkin orisuunitelmat peruivat tai sitten Heidieh ei vain ollut valmis. Pitkästä aikaa tilanne alkoi näyttää valoisalta. Tällä kertaa valitsimme orin Saksasta, Heidseck Sporthorsesista. Olin jo aikaisemmin ollut yhteydessä Saksaan, mutta tällä kertaa tilanne näytti todella valoisalta. Heidieh astutettiin onnistuneesti ja pian saimme varmistuksen että kimo tamma oli todellakin tiinehtynyt.

Kyseessä ei ollut Heidiehin ensimmäinen varsa, joten tiesimme suunilleen mitä tulemaan pitää. Tamma oli aikaisemmin varsonut kerran ja osoittautunut mahtavaksi emätammaksi, jonka tiineys oli myös sujunut täysin ilman mitään ongelmia. Tälläkin kertaa kaikki meni hyvin ja aamuyöstä Heidieh oli varsonut kimon orivarsan (joka ei tullut yllätyksenä, olivathan molemmat vanhemmat kimoja).

Jasper oli erityisesti ihastunut isäorin nimeen ja miehen kasvoilta paistoi karvas pettymys kun kukaan ei ollut keksinyt L kirjaimella alkavaa teemaan sopivaa nimeä. Lopulta päätimme yksimielisesti nimetä orivarsan Landoriksi. Orivarsan suhteen oli kovat odotukset, sillä orivarsaa oltiin toivottu jo ennen Heidiehin varsomista. Olimme päättäneet että jos Heidieh olisi saanut tammavarsan, oltaisiin se myyty ja orivarsa olisi jäänyt kotiin. Siitä oli pitkä aika kun tilalle oli viimeksi syntynyt orivarsa.