Layanne F

trakehner, tamma
syntynyt 23.03.2017
koulupainotus
omistaa Zonjiet Stud (VRL-00096)
voikko (ee/Aa), 163cm
8v 23.10.2017
ko Grand Prix
kasvattanut Faconde

Halo Coup Elis Divert Coops Dron
Emeth Belmont
Hessperia KRJ-III Harper
Gala Princess
Lémurie PB - KRJ-I Tabasco Noir - KRJ-I, KTK-II Heartbeat
Emigra
Lovedivided Dawn of Loss
Kismet

Päiväkirja

Kesäkuu 2018
Aina järkevä perustelut tälle hevoshankinnalle taisi olla voikko väri. Jatkuva hevosten ostaminen toiselta puolen maailmaa mahtoi tehdä lentoyhtiöt rikkaaksi. Kirosin usein sitä että Namibiasta ei ikinä löytynyt sopivia yksilöitä ja jos löytyikin niin ne olivat jo sukua Zonjietin hevosille. En kai minä nyt muutoin ostaisi voikkoa trakehnertammaa Suomesta eikä tamma lainkaan hullumpi suvultaan ollut ja mitä kasvattajaan oli uskominen, oli voikolla tammalla myös luonne kohdillaan. Kerrassaan hyödyllinen hankinta siis.

Layanne pääsi muuttamaan Zonjietiin kahden viikon kuluttua. Onneksi elettiin kesäaikaa. Talvella hevosia ostaessa maasta, jossa vietetään oikeata talvea on aina se ongelma että näillä yksilöillä on usein aina talvikarva saapuessaan Zonjietiin ja on stressaavaa sopeutua kylmästä ilmastosta lämpimään. Layanne olikin heti alusta lähtien kuin kokonaan löytäen oman paikkansa heti. Joskin tamma oli niin pirun ylpeä hevonen, että jos Layanne ei pitänyt jostain, niin sen aivan varmasti sai tuntea nahoissaan. Jos opimme jotain ensimmäisen päivien aikana, niin Layanne ei tullut toimeen miesten kanssa.

Vaikka Layanne olikin jo sukua meidän belgialaiselle, Emilienille, oli tamma muutoin täysin vierassukuinen tallin muihin hevosiin verrattuna. Lisäksi koska Layanne oli puhdastrakehner (josta voikosta olin vain unelmoinut), tulisi Zonjietiin aivan varmana syntymään tammasta myös puhtaita varsoja. Ehkäpä uuden tamman myötä saisimme myös tallin trakehnerkannan elvytettyä ja ehkäpä joku päivä kehtaisimme mainostaa itseämme trakehnerkasvattajana.