Maddison W

VH17-012-0546

KWPN, tamma
syntynyt 12.03.2017
koulupainotteinen
omistaa Zonjiet Stud (VRL-00096)
ruunivoikko (Ee/Aa/nCr), 165cm
8v 01.03.2018
ko Grand Prix
kasvattanut Wrong Way Stud


Strengheid - ASDA Champion Samber Pericles
Tina D
Hermien Batello
Vonike
Onpara Comefast Gay Baron
Sweet Content
Wembley Wilderer
Fortuna

Jälkeläiset

kwpn t. Medea vd Halor (i. Hagen Coup)
kwpn t. Benuella v.d. Halor (i. Batarii M ox)
kwpn o. Mozart vd Halor (i. Ratatouille vd Halor)

Kilpailumenestys

Kuuliaisuus ja luonne 3107.37p
Tahti ja irtonaisuus 3782.85p
Kouluratsastuksessa 6890.22p
Vaikeustasolla 11/10

Päiväkirja

Huhtikuu 2018
Kun Maddison astutettiin komealla täysiverioriilla, Batarii M nimisellä, kävi sisimmissäni pitkä raskas huokaus, sillä olimme Jasperin kanssa päättäneet myydä tulevan varsan. Maddisonista oli tarkoitus jättää mahdollisesti seuraava varsa kotiin, mikäli vain löytyisi sopiva puoliveriori. Batarii M oli aivan tajuttoman upea, mutta harmillisesti ori ei vain ollut se Grand Prix tasoinen puoliveriori. Maddison tiinehtyi heti ensimmäisellä yrittämällä ja pian varimistuikin tamman tiineys. Sitä mukaa kun tamman maha kasvoi, tuli minulle entistä haikeampi olo tietäen että varsa ei tule jäämään Zonjietiin. Eräänä tiistaiyönä Maddison oli varsonut voikon sievän tammavarsan. Edellisestä varsasta tiesimme että Maddison oli hyvä siitostamma. Ja niin kävi nytkin, Maddison ei lainkaan arastellut ruokkimisen suhteen ja kaksikon päästessä laitumelle Maddison ei uskaltanut päästää tammavarsaa silmistään.

Kun tammavarsa täytti neljä kuukautta, oli aika pistää myynti-ilmoitus. Olin ehtinyt kiintyä näissä kuudessa kuukaudessa tammavarsaan kovin. Ennen ilmoituksen laittamista, ristimme varsan Benuellaksi. Benuellan liikkeistä huomasi selvästi arabialaisen täysiverisen vaikutuksen. Askeleet olivat hyvin lennokkaita ja näyttäviä, unohduin pitkiksi ajoiksi katsomaan laitumen aidalle voikkoa tammavarsaa. Pian saimme soiton Euroopasta kiinnostuneelta mahdolliselta ostajalta. Olimme sopineet alustavasti jo kaupat kunnes ostaja perui äkillisen perhekriisin vuoksi. Tällöin tunsin suurta helpotusta ja salaa toivoin että voisimme jättää Benuellan Zonjietiin. Kun kului kaksi kuukautta eikä sopivaa ostajaa löydetty, pidimme Jasperin kanssa pienen palaverin jonka seurauksena vedimme myynti-ilmoituksen pois ja sovimme ett Benuella jäisi ainakin toistaiseksi Zonjiet Studiin asumaan.

Syyskuu 2017
Olin juuri aikaisemmin viikolla julistautunut kuolemattomasti ostolakkoon ja loppuviikosta yllätin itseni kirjoittamssa sormet syyhyten ostotarjousta. Olenkohan parantumaton shoppailuholisti? Olisikohan tässä aihetta harkita vieroitushoitoa? Jasperin vihjailuista päätellen, kyllä. Itsehän en tietenkään mitään myönnä! Mutta jospa takaisin siihen hevoseen.. Olin jo aika haka löytämään myytäviä hevosia ympäri maailmaa joten se oli vain ajan kysymys milloin eksyihin jenkkeihin, joka oli hevostarjonnallaan suorastaan kuin luvattu maa. Löysin oikean aarreaitan ja siinä vaiheessa oli kieltämättä hankaluuksia pysyä pöksyissä. Kuola valuen pitkin leukaa sain lopulta karsittua mahdolliset potentiaaliset hevoset.

Kun sain itseni viimeinkin vakavoitumaan, niin otin yhteyttä ensin Worng Way Studiin aikomuksenani kysyä kahdesta puoliveritammasta. Toinen oli kaunis ruotsinpuoliveritamma ja toinen ruunivoikko hollantilaistamma, joka sai sukat pyörimään jaloissa. Sain vastauksen pian ja toivomuksesta runsaasti kuvia sekä videoita hevosista, joista sai kattavasti tietoa tammakaksikosta. Yhdysvaltoihin asti ei onneksi tarvinnut lähteä, tiesin että Wrong Way Stud oli luotettava sillä olin kuullut tallista paljon hyvää. Joten solmin kaupat näkemättä hevosia. Kun kaksikko viimeinkin saapui Zonjiet Studiin, oli hevoset täysin sitä mitä oltiin luvattu, eli selväpäisiä eläimiä joilla tulisi olemaan vielä paljon annettavaa jalostuksessa sekä tietenkin kouluratsuina. Yhdysvalloissa oli tähän aikaan vuodessa viileätä ja sateista, joten ilmastonmuutos oli tammoille suuri. Totutteleminen vei oman aikanasa, mutta viikon jälkeen kaksikko oli selvästi suvaitsevaisempia ilmaston suhteen.