Mozart vd Halor

image

Perustiedot

  • hollantilainen puoliverinen, ori
  • 166cm, voikko ee/Aa/nCr
  • s. 04.11.2018 8v 12/19
  • ko Grand Prix
  • omistaa Zonjiet Stud (VRL-00096) NA
  • kasvattanut Zonjiet Stud NA

Luonnekuvaus

Mozartin motto tuntuu olevan että jokainen hetki eletään täysillä, oli kyse mistä asiasta tahansa niin voikko ori on aina heittäytyen mukana jokaisessa asiassa. Nuoresta pitäen Mozart on aina ollut eloisa ja edes orin vanhentuessa eloisuus vain pysyi yhtä itsepintaisesti. Arki tämän hevosen kanssa on jännittävää, täynnä vauhtia ja vaaratilanteita. Vaikka ori ei tarkoita pahaa eloisuudellaan, niin toisinaan vahinkoja tämän hevosen kanssa sattuu sillä Mozart ei pahemmin arkaile tai epäröi saatuaan vaihteen silmään. Muutoin ori on käsiteltävissä niin hyvin kuin siinä tilanteessa voi.

Kun Mozartia aloitettiin ratsuttamaan nuorena, epäiltiin pysyisikö kukaan orin selässä. Koulutus oli haastavaa sillä Mozartia tuntui kiinnostavan enemmän muut asiat kuin tylsä kouluratsastus. Edelleenkin nykypäivänä orin kanssa saa tehdä jatkuvasti töitä sillä orin huomio on helposti keskeytettävissä. Lisäksi Mozart on kuin ruutitynnyri, hyvin herkkä joka vaatii ratsastajaltaan paljon. Siitä huolimatta voikko ori on erinomainen kouluratsu oikealla ratsastajalla, jonka kanssa on mahdollisuus edetä vaikka miten pitkälle. Kisapaikoilla ori käy tuttuun tapaan ylikierroksilla ja Mozartia voi olla vaikea saada kuulolle sillä orin huomio on aivan jossain muualla. Jos orin vain saa kuulolle niin on ratsukon suoritus vahva.

image
image
image

Painotuslaji: Kouluratsastus
Koulutustaso: Grand Prix

 

Kouluratsastus taso 11/10 Kuuliaisuus ja luonne 3029.63p Tahti ja irtonaisuus 3944.47p
image

Maaliskuu 2018

Maddison W oli meille aikoinaan saapunut jenkeistä, tammasta teki erityisen virkistävän se että Maddison W oli ruunivoikko ja linjoiltaan täysin erilainen Zonjietin muihin hevosiin nähden. Maddison oli meille jättänyt jo yhden upean tammavarsan ja tammasta oli myös toinen tammavarsa lähtenyt maailmalle. Olin aina haaveillut orivarsasta, mutta olimme joutuneet kokemaan pettymyksen molemmilla varsomiskerroilla. Olimme varsottaneet Maddisonia hyvin maltillisesti, sillä halusimme pitää tamman linjat myös harvinaisina.

Vaikka Maddisonista oltiin toivottu orivarsaa, olimme päättäneet jättää tamman varsamäärän vain kahteen, kunnes eräänä sateisena yönä pyörin sängyssäni saamatta unta. Pyörin sängyssä neljän tunnin ajan, jonka jälkeen päätin herättää Jasperin henkevää yöllistä keskustelua varten. Kuten voitte arvata, mies oli hyvin ärtynyt kun hänen yöuniaan häirittiin mutta en antanut sen vaikuttaa. Sanoin Jasperille topakasti että Maddison tullaan varsottamaan vielä kerran, meidän omalla orilla Ratatouillella. Jasper tuhahti unisena kääntäen kylkensä ja jatkaen onnellisena kuorsaamista. Niin Maddison astutettiin vielä kolmannen kerran, tällä kertaa viimeistä kertaa. Olin päättänyt että kunhan varsa oltaisiin vieroitettu niin Maddison siirrettäisiin asumaan naapuritilalle suurelle laitumelle, jossa tamma saisi rauhassa viettää eläkepäivänsä muiden tammojen kanssa.

Koska kummatkin vanhemmat olivat voikkoja, niin tietysti toivoimme tuplavoikkoa varsaa mutta toisaalta olisimme onnellisia mistä tahansa varsasta, erityisesti orivarsasta, tuplavoikosta sellaisesta. Maddison oli jo konkari siitostamma ja synnytti lopulta terveen voikon varsan, jonka sukupuolesta ei voinut erehtyä. Tietysti tässä tilanteessa tuli hieman tippa linssiin, sillä olin niin onnellinen voikosta orivarsasta vaikka tulevina päivinä orivarsa sai minut toivomaan lempeää tammavarsaa. Mozartiksi nimetty orivarsa oli yhdellä sanalla kuvailtuna eloisa eläytyen jokaiseen hetkeen kuin viimeistä päivää. Maddisonilta taisi tippua muutama kilo yrittäessä pysyä orivarsan perässä. Seurasimme toisinaan kauhulla kaksikon menoa ja rukoilin että Mozart rauhoittuisi viimeistään ratsukoulutuksen alettua. Kyllä orivarsalta liikettä löytyi, mutta.. Mahtaisiko kukaan pysyä orivarsan selässä kun sen aika koittaisi?