Mozart vd Halor

VH19-012-0028

kwpn, ori
syntynyt 04.11.2018
koulupainotteinen
omistaa Zonjiet Stud (VRL-00096)
voikko (ee/Aa/nCr), 166cm
8v 18.02.2019
ko Grand Prix
kasvattanut Zonjiet Stud


Ratatouille vd Halor Ravioli Empyrean
Nadonja
Fortunata - KRJ-II Olympic
Zafira
Maddison W Strengheid - ASDA Champion Samber
Hermien
Onpara Comefast
Wembley

Päiväkirja

Marraskuu 2018
Maddison W oli meille aikoinaan saapunut jenkeistä, tammasta teki erityisen virkistävän se että Maddison W oli ruunivoikko ja linjoiltaan täysin erilainen Zonjietin muihin hevosiin nähden. Maddison oli meille jättänyt jo yhden upean tammavarsan ja tammasta oli myös toinen tammavarsa lähtenyt maailmalle. Olin aina haaveillut orivarsasta, mutta olimme joutuneet kokemaan pettymyksen molemmilla varsomiskerroilla. Olimme varsottaneet Maddisonia hyvin maltillisesti, sillä halusimme pitää tamman linjat myös harvinaisina.

Vaikka Maddisonista oltiin toivottu orivarsaa, olimme päättäneet jättää tamman varsamäärän vain kahteen, kunnes eräänä sateisena yönä pyörin sängyssäni saamatta unta. Pyörin sängyssä neljän tunnin ajan, jonka jälkeen päätin herättää Jasperin henkevää yöllistä keskustelua varten. Kuten voitte arvata, mies oli hyvin ärtynyt kun hänen yöuniaan häirittiin mutta en antanut sen vaikuttaa. Sanoin Jasperille topakasti että Maddison tullaan varsottamaan vielä kerran, meidän omalla orilla Ratatouillella. Jasper tuhahti unisena kääntäen kylkensä ja jatkaen onnellisena kuorsaamista. Niin Maddison astutettiin vielä kolmannen kerran, tällä kertaa viimeistä kertaa. Olin päättänyt että kunhan varsa oltaisiin vieroitettu niin Maddison siirrettäisiin asumaan naapuritilalle suurelle laitumelle, jossa tamma saisi rauhassa viettää eläkepäivänsä muiden tammojen kanssa.

Koska kummatkin vanhemmat olivat voikkoja, niin tietysti toivoimme tuplavoikkoa varsaa mutta toisaalta olisimme onnellisia mistä tahansa varsasta, erityisesti orivarsasta, tuplavoikosta sellaisesta. Maddison oli jo konkari siitostamma ja synnytti lopulta terveen voikon varsan, jonka sukupuolesta ei voinut erehtyä. Tietysti tässä tilanteessa tuli hieman tippa linssiin, sillä olin niin onnellinen voikosta orivarsasta vaikka tulevina päivinä orivarsa sai minut toivomaan lempeää tammavarsaa. Mozartiksi nimetty orivarsa oli yhdellä sanalla kuvailtuna eloisa eläytyen jokaiseen hetkeen kuin viimeistä päivää. Maddisonilta taisi tippua muutama kilo yrittäessä pysyä orivarsan perässä. Seurasimme toisinaan kauhulla kaksikon menoa ja rukoilin että Mozart rauhoittuisi viimeistään ratsukoulutuksen alettua. Kyllä orivarsalta liikettä löytyi, mutta.. Mahtaisiko kukaan pysyä orivarsan selässä kun sen aika koittaisi?