Mémoire F

KTK-III
(17 + 17 + 18 + 17 = 69p.)

image

Perustiedot

  • suomalainen puoliverinen, tamma
  • 164cm, ruunikonkimo Ee/Aa/Gg
  • s. 26.03.2017 8v 02/19
  • ko Grand Prix
  • omistaa Zonjiet Stud (VRL-00096) NA
  • kasvattanut Faconde FI

Luonnekuvaus

Meemi on vanhempiensa tavoin helppo ja kiltti tamma jotka on mutkaton käsitellä sen ihmisen joka on Meemin luottamuksen ansainnut. Meemi ei pidä vieraista ihmisistä ja suhtautuu näihin varautuneesti, mutta tamman luottamus ja kaveruus on melko helposti ansaittavissa ja tällöin Meemistä saa parhaan kaverin niin myötä- kuin vastoinkäymisissä. Meemin asenne on yleensä rauhallinen joka mielellään ottaa tarkkailijan roolin vahtiessaan ympäristöä. Tamma on aina ensimmäisenä tarhan portilla ja ruoka-aikaan ensimmäisenä äänessä vaatiessaan ruokaa. Meemiä on helppo käsitellä joka tekee pyydetyt asiat eikä haasta ongelmia.

Ratsain Meemiä voisi kuvailla kankeaksi ja hitaasti jota on vaikea saada vireeseen, sillä toisinaan tammaa kiinnostaisi niin paljon enemmän laiskottelu mutta napakalla ratsastajalla tammasta kuorituu varsin kelpo kouluratsu. Meemiä on osattava motivoida oikein sillä tamman huomio herpaantuu ajoittain jos hevonen tuntee olonsa epävarmaksi. Oikein ratsastettuna Meemi on eteenpäinpyrkiväinen sekä yritteliäs jossa on paljon potentiaalia eikä tamma stressaa helposti mikä tekee Meemistä myös hyvän kisahevosen. Kisapaikoilla tamma on oma itsensä mutta voi stressaantua jos vieraat ihmiset tai hevoset yrittävät aivan iholle.

image
image

Kilpailustatistiikka

Painotuslaji: Kouluratsastus
Koulutustaso: Grand Prix

 

Kouluratsastus taso 11/10 Kuuliaisuus ja luonne 3091.82p Tahti ja irtonaisuus 3784.54p
image

Heinäkuu 2019

Mun täytyy puolustukseksi sanoa että mielessäni ei todellakaan ollut ostaa vanhempaa hevosta joka ei ollut eläissään kouluratoja nähnytkään. Ehkä se oli yksi syy miksi kimo tamma ei ollut löytänyt itselleen kotia. Esmellä oli varsin hieno suku vaikka tamman isä olikin edesmennyt hevoseni. Vuodesta toiseen Esme roikkui myytävien hevosten listalla ja muistan joka kerta harmitelleeni sitä että kaunotar ei ollut löytänyt vieläkään kotia. Lopulta tuhahdin kiukkuisena itselleni tajutessani että halusin kyseisen tamman. Yritin vakuuttaa itseäni hyvin pitkään että tamma olisi riskiostos, josta ei välttämättä enään edes kisaratsua saisi, mutta toivottavasti vähintään siitostamman.

Esme saapui meille Namibiaan luvattuna päivänä. Esmen isä oli kimo EC Checkmaker, linjansa neljäs kimo jonka oli tarkoitus periyttää muunmuassa kimouden seuraavalle sukupolvelle, mutta harmiksemme niin ei tapahtunut. Siksi olin tavattoman iloinen ostettuani Esmen, sain Checkmakerista viimeinkin kimon varsan ja toivottavasti Esme jatkaisi aikanaan kimoutta eteenpäin. Nähtyäni Esmen liikkuvan ensimmäisen kerran totesin että pakko siitä on yrittää vielä kisaratsu saada. Tamma oli uskomattoman lahjakas, jolla oli luonnostaan tahdikkaat ja näyttävät liikkeet.