Odelija vd Halor

VH18-012-0211

kwpn, tamma
syntynyt 04.05.2018
koulupainotteinen
omistaa Zonjiet Stud (VRL-00096)
ruunikko (Ee/Aa), 169cm
8v 18.08.2018
ko Grand Prix
kasvattanut Zonjiet Stud


Isälinja EC Raveneye - Galaro vd Shadow - Gil-Galad vd Shadow - Wincent Venice - Wilbert de Joya - Wattenhall Vegel - Wattenhall Vegel
Emälinja A.D. Odette - Capheira von Lark - Cleodora von Lark - Calypso von Lark - Cretheis von Lark - Coral Madness

Päiväkirja

Toukokuu 2015
Varsa suoraan helvetin syvemmistä syövereistä. Aikeemme olivat viattomasti puhtaat ja odotimme korrektia varsaa astuttaessa Odeten Raveneyellä. Mikään ei mennyt putkeen alusta saakka. Odette tiinehtyi vasta kolmannella yrittämällä, tiineydessä oli komplikaatioita heti alkuajoista lähtien ja tilanne näytti siltä kuin menettäisimme varsan. Jollain ihmeen kaupalla tilanne kuitenkin kääntyi toivottuun suuntaan ja Odette selvisi tiineyden loppuun.

H-Hetken lähtestyessä eläinlääkäri jouduttiin kutsumaan paikalle, sillä Odetella oli kovasti kipuja eikä varsmominen tuottanut tulosta. Kävi ilmi että varsa oli joutanut väärään asentoon ja jouduimme avustamaan varsan ulos täysin kokonaan. Ruipelo tammavarsa pääsi muutaman yrityksen jälkeen jaloilleen, mutta yrityksistä huolimatta Odette ei päästänyt varsaa nisälleen. Jouduimme ruokkimaan tammavarsaa pullosta oikeastaan koko sen puolivuotisen ajan sinnikkäästä yrityksestä huolimatta.

Ruunikko tammavarsa oli kömpelö, hajamielinen eikä tuntunut katsovan lainkaan eteensä. Uhriksi joutuivat niin ihmisten varpaat kuin tilan perusteet, tammavarsalla oli tapana törmäillä aivan kaikkeen ja havahtua vasta siinä vaiheessa kun oltiin jo kävelty esim aidan tolppaa päin. Kuinka typerä sitä voi elikko olla. Sähköaitaukseen emme uskaltaneet varsaa laskea. Hyvin nopeasti Zonjietissa alkoi levitä huhu epäonnisesta ruunikosta tammavarsasta, jonka kanssa ikinä mikään ei mennyt putkeen. Onneksi Odelija on vasta nuori ja kuka tietää, ehkäpä tammasta kasvaa oikein tasapainoinen, järkevä elikko.